כמה שאלות חשובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות חשובות
    אנונימית
    06/01/2010

שלום לצוות הרופאים,
    אני בת 17 ומעוניינת לדעת כמה דברים.

1. שמעתי פעם שאוננות יומיומית בגיל צעיר יכולה להפריע להתפתחות פיזית במהלך (גיל ההתבגרות), האם זה נכון?
    2. שמעתי שקיום יחסי מין אמור להביא להנאה מסוימת ומכיוון שאני לא מנוסה בתחום, ניסיתי פשוט לבדוק. החדרתי פעם אצבע לאיבר המין שלי וזה ממש כאב לי. פרט לזה, האצבע לא נכנסה לי יותר מ- 3 ס"מ +-. אני מודעת שיש קרום בתולין ושברוב המקרים בפעם הראשונה זה תמיד כואב, אבל לא החדרתי משהו מסיבי כמו איבר מין אמיתי אלא רק אצבע דקיקה וזה ממש הכאיב לי ובנוסף כשניסיתי להחדיר יותר עמוק זה פשוט לא היה אפשרי. עובדה זו ממש הפחידה אותי, אם אני חשה כאב ואי-נוחות מאצבע מה אני ארגיש מאיבר המין? האם זה קורה רק לי או שזה נורמלי לגמרי?
    3. האם רק איבר מין יכול להביא למצב של קריעת קרום בתולין? האם קריעת קרום בתולין בגיל מוקדם יכולה להביא השפעות שליליות בהמשך על הגוף?

תודה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות חשובות

הוספת תגובה

• שלום לך

מירב שרון
    07/01/2010

1. אוננות טבעית ונורמלית בכל גיל ואינה מזיקה כל עוד זה נעשה במידה. כיום יודעים שגם עובר ברחם אמו מאונן וניתן לראות את זה באולטרה-סאונד.
    חשוב שאת תלמדי איך להתחבר לגוף שלך ולמיניות שבך באמצעות אוננות כדי לדעת איך להביא את עצמך לאורגזמה ובכך לסיפוק מיני ובבוא היום תוכלי לכוון את החבר שלך על מנת שגם הוא יוכל לעזור לך להגיע לסיפוק.
    2. קרום הבתולין זה בעצם שריר בצורה של טבעת שמתרחב באופן הדרגתי. הפעם הראשונה לא צריכה לכאוב אם זה נעשה בצורה עדינה והדרגתית. אם במשחק המוקדם עם בן הזו מקדישים הרבה זמן ותשומת לב, בעזרת חיבוקים, ליטופים, נשיקות, אוננות הדדית, מין אוראלי הדדי וכד', זה עוזר לעוררות המינית ולהגברת הרטיבות בנרתיק, מה שמקל על החדירה. כמו כן לצורך הקלת חדירה ניתן להיעזר בחומר סיכה על בסיס מים כגון KY או LOVE GEL ולמרוח את זה על הפין ובפתח הנרתיק לפני החדירה עצמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו