מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות חשובותאנונימית06/01/2010
שלום לצוות הרופאים,
אני בת 17 ומעוניינת לדעת כמה דברים.
1. שמעתי פעם שאוננות יומיומית בגיל צעיר יכולה להפריע להתפתחות פיזית במהלך (גיל ההתבגרות), האם זה נכון?
2. שמעתי שקיום יחסי מין אמור להביא להנאה מסוימת ומכיוון שאני לא מנוסה בתחום, ניסיתי פשוט לבדוק. החדרתי פעם אצבע לאיבר המין שלי וזה ממש כאב לי. פרט לזה, האצבע לא נכנסה לי יותר מ- 3 ס"מ +-. אני מודעת שיש קרום בתולין ושברוב המקרים בפעם הראשונה זה תמיד כואב, אבל לא החדרתי משהו מסיבי כמו איבר מין אמיתי אלא רק אצבע דקיקה וזה ממש הכאיב לי ובנוסף כשניסיתי להחדיר יותר עמוק זה פשוט לא היה אפשרי. עובדה זו ממש הפחידה אותי, אם אני חשה כאב ואי-נוחות מאצבע מה אני ארגיש מאיבר המין? האם זה קורה רק לי או שזה נורמלי לגמרי?
3. האם רק איבר מין יכול להביא למצב של קריעת קרום בתולין? האם קריעת קרום בתולין בגיל מוקדם יכולה להביא השפעות שליליות בהמשך על הגוף?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
מירב שרון07/01/20101. אוננות טבעית ונורמלית בכל גיל ואינה מזיקה כל עוד זה נעשה במידה. כיום יודעים שגם עובר ברחם אמו מאונן וניתן לראות את זה באולטרה-סאונד.
חשוב שאת תלמדי איך להתחבר לגוף שלך ולמיניות שבך באמצעות אוננות כדי לדעת איך להביא את עצמך לאורגזמה ובכך לסיפוק מיני ובבוא היום תוכלי לכוון את החבר שלך על מנת שגם הוא יוכל לעזור לך להגיע לסיפוק.
2. קרום הבתולין זה בעצם שריר בצורה של טבעת שמתרחב באופן הדרגתי. הפעם הראשונה לא צריכה לכאוב אם זה נעשה בצורה עדינה והדרגתית. אם במשחק המוקדם עם בן הזו מקדישים הרבה זמן ותשומת לב, בעזרת חיבוקים, ליטופים, נשיקות, אוננות הדדית, מין אוראלי הדדי וכד', זה עוזר לעוררות המינית ולהגברת הרטיבות בנרתיק, מה שמקל על החדירה. כמו כן לצורך הקלת חדירה ניתן להיעזר בחומר סיכה על בסיס מים כגון KY או LOVE GEL ולמרוח את זה על הפין ובפתח הנרתיק לפני החדירה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)