צריכה עזרה מהורים ונערים בני 18+

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה מהורים ונערים בני 18+
    בן
    02/03/2010

שלום לכולם!
    יש לי שני ילדים בבית, בני 18 ו-19 שבתקופה האחרונה התחילו להסתובב בבית בתחתונים או אפילו עירומים. לא הייתה לי כל בעיה עם זה, לולא היו מאפשרים לחבריהם להגיע אליי הביתה באותו האופן. כאשר בני בן ה-19 מביא חברים מהצבא הם מתפשטים ומטילים בגדיהם כך שיוצא שאני צריכה עוד להרים להם את התחתונים ולשים במקום בצד ולא מול הפנים שלנו. בני בן ה-18 מביא חברים ללמוד ואיתם אותו הסיפור. דיברתי איתם בנושא והם טענו שזה מה שהם רוצים, במסגרת החופש שלהם, ואם הם מסתובבים ככה בביתם - גם האורחים שלהם יסתובבו ככה. ברור שלא מדובר בילדים בני 4-5, אלא במתבגרים שמפותחים באזורים הידועים, שלא אחת עומד להם הבולבול מולי ולא אכפת להם מזה(!). הורים, אנא עזרו לע כיצד להציב להם גבולות.
    ואתם נערים - אני מבקשת שתחוו דעתכם ככה שאוכל להראות זאת לילדיי שיבינו שמה שהם עושים לא מכובד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תחתונים זה עוד איכשהוא בסדר

בן17
    02/03/2010

אבל אם היו מסתובבים ערומים בבית אני הייתי זורק אותם החוצה ונועל את הדלת ככה הם ילמדו לקח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 17

בן
    02/03/2010

אני הייתי שמחה לדבר איתך בנושא הזה, הואיל ואתה הכי קרוב לגיל של הבנים שלי.
    אין לנו במפשחה ילדים בגיל הזה (כולם קטנים יותר), ואני פשוט לא יודעת מה לעשות.
    תעזור לי בבקשה. איך עליי לפנות אליהם? אם היית במקומם - מה היית מצפה מאמא שלך לומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

מירב שרון
    02/03/2010

אני מבינה ממך שהגבולות בבית בנושא של עירום עד כה היו מטושטשים כי הרי הבנים שלך כבר בוגרים ומבחינתך זה עדיין בסדר שיסתובבו גם במצב של עירום בבית, גם להם יכולה להיות זקפה בנוכחותך, זה כן בסדר מבחינתך? במצב כזה של גבולות שאינם ברורים ועד כה זה היה לגיטימי, ברור למה זה נראה להם לגיטימי שגם חבריהם יסתובבו כך בבית שלכם. אני מציעה לך לעשות איתם שיחה שבה תפתחי את הנושא ותסכמי איתם שבבית יש גבולות בנושא של עירום שזה לא לגיטימי שהם ו/או חבריהם יסתובבו בבית במצב של עירום/תחתונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

בן
    02/03/2010

מן הסתם הילדים שלי בוגרים ולא אכפת לי איך הם יסתובבו - אלה הם הלדים שלי. לא אכפת לי שירגישו בחופשיות בבית, שהרי אם הדבר גורם להם להנאה - אדרבה ואדרבה.
    אבל נערים זרים זה כבר סיפור אחר.... אני לא חושבת שאני צריכה להסתובב אחריהם ולהרים בוקסרים מהרצפה כמו עובדת נקיון... בכל מקרה, אני מודאגת מהעובדה שהבנים שלי יושבים לפעמים בסלון ומאוננים אחד לשני.... פעם אחת ראיתי אותם אבל הם לא ראו אותי, כי לא רציתי להביך אותם... איך אני גורמת למצב הזה להיפסק? אני חוששת שזה יקצין עוד יותר... תודה לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד הפעם

מירב שרון
    02/03/2010

כל זמן שאת עם הבנים שלך לא שומרת על הגבולות של מה מותר ומה אסור בהיבט הזה, אז זה נותן לגיטימציה מבחינתם לאפשר גם לחבריהם להתנהג ככה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אני בכלל מדברת על

בן
    02/03/2010

העובדה שהם אוננו אחד לשני, ולא על האופן שבו הם מסתובבים.
    מה עושים נגד זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית

דניאלה פרייפלד
    02/03/2010

גם אני וגם מירב חושבות שיש קושי במשפחה עם גבולות.
    אני מציע לך, שוב, לפנות בפורום הזה להורים ומתבגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו