בעיות זקפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זקפה
    שלומי
    07/04/2010

שלום..אני בן 15 וחצי, אני וחברה שלי קיימנו סקס יבש והיה לי מין "קליק" בפין,זה כאב אבל עבר אחרי דקה או שתיים ומאז אין לי זקפה בוקר וגם בזמן שאני מאונן אני לא מצליח להגיע לזקפה מלאה,האם יש קשר בין הדברים או שזה תהליך שקורה בגיל ההתבגרות..אשמח לתשובה,תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זקפה

הוספת תגובה

• הי שלומי, מהמעט שכתבת אני מתרשם

ד``ר עידן מיליצ`ר
    07/04/2010

שלא קרה שום דבר משמעותי לאיבר המין שלך ואתה רק בלחץ בעקבות המקרה.
    אכתוב לך על שבר האיבר המין כדי שתוכל לנשום לרווחה ולהחזיר זקפה ליושנה! :-)

שבר בפין הוא אחד המצבים שיכולים להשפיע על תפקודו המיני של גבר. אף שהתופעה נדירה, פחות מ0.5% בכל מיליון גברים הפעילים מינית, לא ניתן לעמוד על המספרים האמיתיים, מאחר שבמקרים רבים הגבר עצמו אינו נותנים את הדעת למצב, אינם פונים לטיפול עקב בושה או שהצוות הרפואי אליו פונה הגבר אינו מיומן דיו ופוטר את הגבר ב"הכול יסתדר" וכך נגרם לו נזק שעלול להיות בלתי הפיך.כאשר יש פנייה וטיפול (ניתוחי) תוך 24 שעות מהאירוע הקשה 70% מהגברים יחזרו ליכולת הגעה לזקפות תקינות. לעומת זאת, כאשר לא הוגש טיפול נכון בזמן, 70% יזדקקו לטיפול בהפרעה בזקפה.
    הסיבות לשבר בפין הן: עיוות אנטומי כמו עקמת או מחלת פיירונה, קיום יחסי מין עם איבר שלא בזקפה מלאה, יחסי מין אגרסיביים ובריחה של הפין מהנרתיק עם ניסיון להחזירו פנימה ומחלות היכולות לפגוע ביציבות הפין.הסימנים לשבר בפין נחלקים למיידים ולמאוחרים. במיידי, יחוש הגבר כאב פתאומי וחד בפין בזמן פעילות מינית. יהיה שטף דם באיזור השבר וסביבו. תהייה הופעה של דם בשתן (אם נגרם נזק לשופכה), וכמובן שלא תהייה זקפה. הסימנים המאוחרים יהיו אחרי זמן מה ויכללו: שקע במעטפת הפין באיזור השבר, דלדול שרירי הפין בחלק מרוחק מהשבר, שינוי בצורת הפין אשר יבוא לידי ביטוי עם הופעת עקמת עם ו/או בלי זקפה וזקפה חלקית באיזור המרוחק מהשבר.
    בשלב ראשוני וחריף של השבר ניתן להרגיש בבדיקה גופנית את השקע שנוצר בעקבות הפגיעה. ברוב המקרים ניתן להסתפק בבדיקה גופנית בלבד, אך אם מופיע דם בשתן, יש לבצע אורתוגרפיה (צילום של השופכה עם חומר ניגוד) כדי לבדוק עם ועד כמה נגרם נזק לשופכה. במקרים מעטים ניתן לבצע שתי בדיקות לאמת את האבחנה של השבר.
    הטיפול בשבר בפין הוא כירורגי אף כי במקרים שהשבר קטן מאוד...מזערי, יש טיפול שמרני. הניתוח קטן קצר ופשוט (ככה אומרים ?) ונעשה בהרדמה. בניתוח שוטפים את קרישי הדם ותופרים את מקור הקרע. אם יש נזק לשופכה, מתקנים אותה. הניתוח מהיר ואחריו ניתן גם טיפול אנטיביוטי. מה שחשוב שיש תוצאות מצוינות.

ואתה, שלומי, אתה...בסדר!

עידן מיליצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעידן

שלומי
    08/04/2010

תודה רבה על העזרה!!..אז לפי מה שאתה אומר שרק צירוף מקרים וזה אמור לעבור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו