טסטוסטרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טסטוסטרון
    אסף ברזילאי
    07/04/2010

שלום, אני בעוד פחות מחצי שנה בן 18.
    קרוב לשנתיים שהנני סובל מבעיות זיקפה המלוות באי-אוננות, אי-יכולת להגיע לזיקפה חלקית או מלאה וכמובן לאי-יכולת להגיע לאורגזמיה ולשפיכה.

פניתי אל רופא המשפחה אשר אמר כי עליי לעבור בדיקת NPT בשירות בתי-החולים שבארץ.

בדיקת NPT דורשת ממני להישאר 2 לילות בבית-החולים ולפיכך התנגדתי בגלל הלימודים והציע לי להשאיל את המכשיר ללילה, גם לכך התנגדתי כי תשלום צ'ק הפיקדון הוא 1000 וזה בעייתי מבחינות נוספות.

התייעצתי וטופלתי במשך חודש-חודשיים עם סקסולוגית לגבי בעייתי, לגבי מחשבותיי, לגבי מיניותי ונקבע כי יש לי פחד/חרדה המונעת "התחרמנות". כלומר, עפ"י סיכום דבריה - הכל בראש, אני לחוץ, אני מפחד, אני מתנגד ואני נמנע מכך - ואכן כך היה עם חברה למעלה מחצי שנה למרות אהבתי כלפיה ולמרות שנמשכתי כלפיה.

נאלצתי עפ"י דברי רופא המשפחה לעבור בדיקת דם הבודקת את רמת הטסטוסטרון בגופי - הורמון המופרש בגוף הזכר באשכיו וכן מעט בגוף האישה המאפשר "התחרמנות".

לפיכך, עפ"י דבריו, אכן עברתי את בדיקת הטסטוסטרון אך לא בהצלחה רבה - תוצאות הבדיקה הראו כי בגופי רמת ההורמון הטוסטסטרון נמוכה מהממוצע של גבר נורמאלי (מבחינת מיניות) בגילי, וכי עליי להמשיך מספר טיפולים עם הסקסולוגית. כמו-כן, ידוע כי כל פגישה עם סקסולוג/ית מצריך כסף רב והחלטתי להפסיק עם כך ולהתחיל בטיפולים רפואיים.

בעוד מספר ימים אעבור זריקת תוספת טסטוסטרון נוספת, שעל-כן מלפני כחודשיים התחלתי.
    הנני בקשר טלפוני עם רופא המשפחה ולעיתים רחוקות (בהפרש של כשבוע לאחר הזריקה) אני מגיע ל.. "התחרמנות" המלווה בזיקפה שמאוד מאוד מעטה מבחינת זמן. פחות מדקה. זיקפה לא מלאה שלא מאפשרת החדרת האיבר לנרתיק האישה (אין חברה, אך לצורך המחשה), זיקפה לא מלאה שלא מאפשרת אוננות ופליטת נוזל זרע וכדומה.

נאמר כי עליי להשתמש בג'ל המריחה המכיל טסטוסטרון - "אנדרוג'ל" בנוסף לזריקות הטוטסטרון שאותם אני מקבל בין פעם בשבועיים לפעם בחודש.

כמו-כן, אני מכיר אדם מבוגר שהוא רוכב אופני-כביש מקצועי מזה קרוב ל20-30 שנים.
    כאשר הייתי בן 14 התחלתי באימוני רכיבת-כביש מאסיבית לטריאתלון והפסקתי עם כך בגלל הלימודים. מלפני מספר חודשים החלטתי לחזור לענף זה, להיות רוכב-כביש מקצועי שאינו מתחרה בטריאתלון או באיירון-מן, אך בהחלט רוכב קרוב ל250 ק"מ בימי שבת.
    במספר מקומות באינטרנט קראתי כי אימון רכיבת-אופניים (של 6-8 שעות רכיבה) גורם לצינורות הזרע "להיתקע" וכן איכות וכמות הזרע, שאינה משגשגת בגופי, תקטן עוד יותר.

מאוד הייתי מעוניין לקבל עזרה ותמיכה בעניין מאנשי-מקצוע שיודעים את בעייתי, שיכולים לייעץ לי בדרכים נוספות וכדומה. וכן, מאוד הייתי מעוניין לדעת באם רכיבת כביש של 6שעות+ גורמת לצינורות הזרע, לאיכות הזרע, לכמות הזרע - להיפגע עוד יותר.

תודה מראש, אסף ברזילאי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טסטוסטרון

הוספת תגובה

• אסף שלום,

ד``ר עידן מיליצ`ר
    07/04/2010

אכן יש קשר בין רכיבה באופניים והקושי אותו אתה מתאר. יחדד עם זאת אתה רוכב אחת לשבוע וכדי שתיווצר בעייה יש לרכב יומ'יום!. בנוסף, כיום יש מושבים אשר מעוצבים ובנויים באופן כזה שאינו פוגע באשכים. כך שבגדול... ה ס ר ד א ג ה מליבך!!

עידן מיליצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסף

דניאלה פרייפלד
    07/04/2010

או קיי
    אני שמחה לשמע שתוספת הטוסטסטרון מתחיל לעזור (למרות שצר לי שאתה צריך טיפול בגילך...)
    לגבי האופניים אני משערת שאתה יודע שהמקורות שנכנסת אליהם מהימנים ,אך בכל זאת אברר...
    אני רוצה להציע שתשאל את הרופא שלך, אם תוכל לקחת ויאגרה,סיאליס או לויטרה...
    כך תוכל לשפר את חוזק ומשך הזיקפה.
    לברר עם הרופא לגבי מעקב רפואי....
    האם אתה מסכים עם הסיכום של הסקסולוגית? כפי שכתבת נשמע שלא היית שותף לתהליך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות =)

אסף ברזילאי
    08/04/2010

שלום.
    קודם כל תודה רבה על תגובתכם, אענה על כך:

1) אכן יש מושבים שמיועדים, בנויים ומעוצבים בצורה כזו שרכיבה של מספר שעות לא תפריעה לתפקוד המיני ולפגיעה דרסטית באשכים, וכמובן שיש לי מושב המיועד לכך, מבחינת הנוחות, הבריאות, הספורטיביות וכדומה, אך אין אני בטוח כי בעייתי היא בגלל רכיבה - עפ"י דברי הסקסולוגית שאפרט בסעיף 3.

2) ויאגריה/סיאליס/לויטרה - מבחינתי, בסדר גמור להתחיל עם אחת התרופות במידה ותוספת טסטוסטרון וג'ל למריחה לא יעזרו. אני מניח כי אצטרך לעבור בדיקות נוספות לפני לקיחת הכדורים המצויינים בתחילת הסעיף השני, אך קיימת בעיה שהיא יחסית רצינית לגבי הכדורים - עניין התשלום. ידוע כי כדורים כאלו יקרים מאוד. אך יחד עם זאת, לקיחת גלולות לדוגמא מצריכה מהבחורה לבלוע את הכדור יום יום במשך תקופה ממושכת של X זמן, בניגוד לויאגרה/סיאליס/לויטרה (שאת אחד מהם אצטרך לבחור) ויהיה עליי לקחת כדור בודד ביום או יומיים או שבוע או חודש או שנה או עשור. הכוונה - לפי מיטב הבנתי כאשר אני מתעניין בנושא זה מספר רב של חודשים - יש לקחת את הכדור דקות ספורות לפני קיום יחסי המין. על-כן, אני מאוד בעד בלהתחיל עם בליעת אחד הכדורים המצויינים לעיל, אך תרם אני מטופל בכך.

3. במשך כחודש-חודשיים "טופלתי" עם סקסולוגית. מדי פעם השיחות היו נעימות, ולפעמים פחות נעימות ועל-כן התנגדתי לענות, לשאול, לספר מה מטריד אותי וכדומה. מספר פעמים לא הרגשתי איתה בנוח, מאוד רציתי כי השיחה תגיעה לסיומה וקיוויתי מאוד כי ייאמר לי המשך הטיפול עפ"י המצלצתה ועפ"י המלצת רופא-המשפחה. פניתי לרופא-המשפחה בטענתי כי אין השיחות עם הסקסולוגית עוזרות או תורמות להבנתי או למעמדי כסובל מבעיות זיקפה. הוא המליץ לי להתחיל שיחות נוספות עם סקסולוגית אחרת או סקסולוג שכביכול יהיה לי יותר נוח לדבר איתו, אך לא בטוח הדבר כי ארגיש כלפיו נוחות. ועל כן, חשבתי על זה מעט והתנגדתי, החלטתי כי אני לא מסוגל ולהמשיך לדבר על זה, לספר על זה, לשמוע על זה, להתייעץ עפ"י דבריה וכדומה, אלא להתחיל טיפול רפואי בסיסי ופשוט (זריקות+ג'ל במהשך) הדורש בדיקות דם, שתן וכדומה.

כמו-כן, כמובן שאת בעייתי לא סיפרתי בזימון "צו התייצבות/צו-ראשון" בפני האחות/רופאה, על-מנת שלא יהיו רשומים סעיפים היכולים לפסול את התקבלותי ליחידות מסויימות, וכן על-מנת שלא יורידו לי פרופיל.

ובכן, תודה רבה על סבלנותכם ועל נתינת-עזרתכם בפורום זה ו/או אחר.
    אסף ברזיאלי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו