מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עוד אפשר לעשות? הבת מורדת...חבצלת13/05/2010
שלום,
אני אמא מודאגת לנערה בת 14.
הבת שלי נמצאת בקשר עם בחור כמעט בן 18 כבר מספר חודשים,
היא ממש מאוהבת בו עד הגג והוא אומר שהוא אוהב אותה.
זה מאוד מפריע לי ולבעלי ובזמן האחרון הבת שלי נחושה ללכת לישון אצל הבחור הזה.
אנחנו רבים איתה בלי סוף, בינתיים הצלחנו למנוע ממנה מללכת אליו אבל אנחנו כבר לא יודעים מה עוד ניתן לעשות, היא מאוד מרדנית ועקשנית ולאחרונה היא משקרת לנו המון.
מה יש לבחור בן 18 לחפש אצל ילדה בת 14? למה הוא לא מסתובב עם בנות בגילו?
הדאגה לבתי מדירה שינה מעינינו ואני חוששת שבתי קלת הדעת תעשה משהו שהיא תתחרט עליו.
אנחנו משוחחים איתה בלי סוף, יש לנו הרבה סבלנות ואנחנו אוהבים אותה מאוד אבל בשבועות האחרונים זה ממש גיהנום, אנחנו צריכים לדעת בכל רגע היכן היא נמצאת ומרגישים שאי אפשר לסמוך עליה.
לא משנה מה נגיד, היא נחושה לישון אצל הבחור והיא לא מוכנה לשמוע כלום.
יש לכם רעיון מה אני צריכה לעשות? אני כבר מותשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבצלת
דניאלה פרייפלד14/05/2010לא רק הבת שלך מרדנית בגיל זה,מרדנות עם כל הקושי להורים, זה חלק מלהיות הורים למתבגרת..
יחד עם זאת, אם כל מה שקורה סביבינו ,לגבי האלימות המינית, וניצול בנות בפרט ..אני מבינה את מצוקתכם!!!
נכון ש18 על 14 נראה לכם תהום אך זה קורה לא מעט... (גם נגד החוק)
האם אתם מכירים את הבחור, האם יש להם קשר של חברות?
האם תוכלו לבקש!! להכיר אותו...ועל סמך זה לגבש דעה עליו...
לנעול אותה בבית לא תוכלו
אני מבינה שכל הנסיונות שלכם לא הצליחו ...אם היא לא תכיר לכם אותו ...
לי יש הצעה שאולי לא תשמחי לשמוע,( אבל אני אחת מרבים..) במקום להשקיע את כל המאמץ בלהתנגד ,שמרחיק אותה...ומעלה את ההתנגדות שלה...לקבל את העובדה שאתם יודעים, שהיא אולי תעשה אחת מטעויות חייה,.... אך במקום להתנגד ,עם כל הקושי.. שתעזרו לה בכך, שאם היא כבר הולכת לעשות זאת , תגידי לה שוב שרגשית את חושבת שזה מוקדם מדי למרות שהיא מרגישה שמוכנה אך ההחלטה בסוף שלה..תבקשו שהוא ישן אצלכם,ותתני לה חבילת קונדומים ....או להציע ללכת לרופא לאמצעי אחר..
ותגדו לה שאם בכל זאת זה .....שאתם שם בשבילה...
עוד אפשרות לבקש ממנה שתלכו יחד ליעוץ בענין ועד אז שתחכה...
שוב הדעה שלי היא רק אחת
אבקש מאחרים לענות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחבצלת שלום
מירב שרון14/05/2010לפי החוק היבש בישראל בכל פעם שקטין מתחת לגיל 16 מקיים יחסים עם בגיר, החוק רואה בזה אונס. הסכמת קטינה בת 14 אינה תופסת, ובין 14 ל-16 היא תופסת רק אם בן זוגה אינו מבוגר ממנה ביותר משלוש שנים. בעקרון על פי החוק, אתם רשאיים להגיש תלונה כנגד החבר שלה. אלה העובדות היבשות, אבל...אני נוטה לחשוב כמו דניאלה, במצב כזה if you can't beat them join them, גם ככה נוצר ביניכם קרע סביב העניין הזה, עדיף שאם היא גם ככה הולכת לעשות את זה, שזה יהיה סקס מוגן עם אמצעי מניעה ושזה יקרה בבית שלכם למען הבטיחות שלה. ככל שאתם תתנגדו לקשר ככה היא תרצה אותו עוד יותר, זה מה שקורה בגיל הזה, המרדנות הזאת מאפיינת את הגיל הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתכן אבל יש לי שאלה...
חבצלת14/05/2010עליי לציין כי הבחור מוכר לי ולבעלי וזו עוד סיבה לרצון שלנו לעצור את בתי,
הבחור בא ממשפחה עם המון בעיות,
אנחנו מכירים את המשפחה ולא נרצה שבתי תתרועע בסביבה כזו.
אם הבחור היה בן גילה לא הייתה לי בעיה לתמוך בה, אני עומדת מאחורי ההחלטות שלה ותמיד תומכת,
אבל העובדה שהבחור גדול ממנה ב-4 שנים והוא נהנה מכל תשומת הלב והעכרת היחסים בין בתי למשפחתה גורמת לנו לחשוב שהוא לא איתה ממניעים כשרים.
אני לא חושבת שאתן כאימהות הייתן נותנות לביתכן בת ה-14 חבילת קונדומים ומצליחות לישון בלילה אח"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבצלת
דניאלה פרייפלד14/05/2010כמה שאת צודקת שלא הייתי ישנה בלילה במצב דומה !!!!
מצד שני אם הוא היה 24 והיא 20 אז ......זאת בהתיחסות לפער הגילאים....
זאת לא הקושי, הפער, הקושי שהיא בת 14 ואכן צעירה מדי בעינינו!!!
אני לא בעד לעודד אותה אבל לפי התאור שלך, ההורמונים , ואהבה העיוורת כנראה יובילו אותה לקיום יחסי מין איתו
ולכן אם זה לא בלתי נמנע, אני מעדיפה לא לישון כי היא צעירה ונכנסת, אולי, לקופסאת פנדורה משלה!
אז שאני לפחות אדע שהיא מוגנת ממחלות ומהריון לא רצוי...ובנוסף שהיא יודעת שהוריה נגד הקשר,הבחור, קיום יחסי מין בגילה אך למרות כל זאת ולמרות שבגללה אני לא ישנה היא יודעת שאני/נחנו שם ולא נגיד לה אמרנו לך ידענו אלא אם הוא טיפול( וזה לא מובטח ) זרועותי פתוחים!!!
יש לי בת בגילך ודילמות אחרות...ועם כל הקושי אני צריכה לקבל שהטעויות שהיא תעשה והמעידות הן שלה ועד כמה שכאוב!!! מזה היא, גם תלמד...אני מקווה!!!
אתם לא במצב קל יוש עוד כמה שנים טובות כאילו אנחנו צרכים עד כמה שניתן להראות להן/ם שיש במצב זה או אחר להיפגע או לפגע באחר להשמיע את קולות האזעקה לקוות שיקשיבו אך אם לא להיות שם!
ושוב אני לא מכירה את טיב הקשר אבל אולי בכל זאת לנסות ללכת כולכם להתיעצות,אם היא תסכים לקחת צעד אחורה ולהתלבט עם גורם מקצועי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד הערה
מירב שרון15/05/2010גיל ההסכמה מגוון בהיקף נרחב מבחינת טווח הגילאים. רוב המדינות קובעות אותו בטווח גילאים שבין 14 ל-18. גיל ההסכמה ליחסי מין מלאים בישראל עומד כיום על 16 שנים. חשוב להבין שכל הנושא הזה הוא גם תלוי תרבות, זה לא משהו שהוא שחור ולבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון!!!!! שלך לבנות בגיל שלו
צודקת114/05/2010אני בתיכון ויש לי ידידות שיוצאות עם ילדים גדולים מהם ב4-3 שנים זה לא בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)