מיניות ויחסי מין.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיניות ויחסי מין.
    חסויה
    22/05/2010

היי לכולם,
    אני מאי בת 16.
    הבעיה אצלי קשורה לחוויה שלי עם עצמי לאחר שאני מגיעה לפורקן מיני ע"י אוננות.
    ברמת העקרון אין מס' מסויים וקבוע של פעמים בהם אני מאוננת.
    זה תלוי בתקופות,זה יכול להיות כמה פעמים ביום,
    זה יכול להיות פעם בשבוע.
    ולפעמים אני לא מאוננת בכלל לתקופה של שבועיים.

הבעיה מתעוררת לאחר האוננות,אחרי שאני מרגישה שהגעתי לפורקן אני פשוט נגעלת מעצמי.
    אני לא יודעת להסביר את זה,אני פשוט מרגישה רע.
    אני מרגישה טמאה ומלוכלכת,ופשוט לא נעים לי עם עצמי.התחושה היא כאילו עשיתי מעשה רע,או אסור.
    אני בעיקר מרגישה שנכנעתי למעין יצר חייתי שאסור להכנע לו.

אמנם התחושה הזו עוברת,אבל היא פוגעת בחוויה עצמה...
    רציתי לדעת כמה זה נורמלי והאם יש דרך כלשהי להרגיש טוב יותר.

(רק לשם הפרוטוקל במידה וזה משמעותי...אני נערה מושכת ויפה ואני מודעת לזה. לרוב אני מרגישה בטחון מלא במראה שלי,ואין לי בעיה מיוחדת עם הגוף שלי.
    לאחר האוננות כל התחושות השליליות מתעוררות.)

לא גדלתי במשפחה שבה מין ומיניות נתפסו כדבר טמא או שלילי,לכן אני לא חושבת שלהורים או לדרך לפיה התחנכתי יש קשר...

עניין נוסף שהייתי רוצה לדעת עד כמה הוא נורמלי וסביר קשור לתפיסה הכללית שלי בנוגע למין ויחסי מין.
    אני נהנת לחשוב על מין,
    המחשבות האלו מגרות אותי ועושה לי טוב.
    אבל לפעמים משהו במין מרתיע אותי.
    לפעמים המעשה נתפס אצלי כאלים ומפחיד.

אני יודעת שיחסי מין הם דבר שמגיע מתוך אהבה וכבוד הדדי.ולמרות זאת יש פער בין הרצוי למצוי אני יודעת דבר אחד,ומרגישה דבר אחר.

האם זה נורמלי?
    האם זה מאפיין של גיל ההתבגרות?
    אני חוששת שאולי הפחדים האלו יפגעו במערכות יחסים עתידיות

מה דעתכם?

תודה רבה,ושבת שלום!!

מאי:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיניות ויחסי מין.

הוספת תגובה

• דבר נוסף.

חסויה
    22/05/2010

אני נחשפתי לפורנו בגיל מאד קטן,אני מניחה שאולי גם לזה הייתה השפעה מסויימת על התפיסה שלי של מין היום.
    הרי לילדה בת 10,9 אין לרוב את המוכנות הפסיכולוגית או הקוגנטיבית להבין מה באמת נעשה בסרטים האלו.
    מה גם שבתקופה האחרונה שתי חברות שלי סיפרו לי על מקרי אונס קשים שהן עברו,מה שאולי רק הגביר את החשש אצלי מכל הנושא.

העניין הוא שאני לא בטוחה כמה זה משהו שהוא נורמלי ויעבור,או שזה משהו שצריך להתעכב עליו ולטפל בו...

תודה:))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאי שלום

מירב שרון
    22/05/2010

יש לך מודעות עצמית מאוד גבוהה. את מביאה מספיק דברים שיכולים להסביר מאיפה נובע הקושי שיש לך עם מין ומיניות בכלל, כולל חשיפה לפורנו בגיל צעיר וחברות שחוו אונס (את כאילו חווה את הטראומה דרכן) .
    את מציינת שהבית שבו גדלת לא העביר מסרים מיניים שליליים, האם היה חינוך מיני בבית? הרגשות שמתעוררות אצלך לאחר אוננות מראות שיש בך רגשות מעורבים סביב זה. לא מעט נשים גם הן מדווחות על רגשות מעורבים סביב אוננות. אני ממליצה לך בחום לקרוא את הספר "דברים שרציתי לגעת" של גילי פליסקין, שם תוכלי לקרוא סיפורים אישיים על נשים מכל הגילאים, מכל השכבות החברתיות ומתרבויות שונות בישראל ואיך הן מרגישות סביב הנושא של אוננות ותראי שאת לא לבד בנדון.
    האם את יודעת שעובר מאונן ברחם של אמו (זכר/נקבה)? ניתן לראות את זה באולטרה-סאונד זה הדבר הכי טבעי. ואז התינוק יוצא לאוויר העולם ושמים לו חיתול, כבר אין גישה חופשית לגעת באיבר המין. בגיל שנתיים הפעוט בתהליך גמילה מחיתולים נחשף מחדש לאיבר המין ואז מתחיל לגלות מחדש וסקרן לגבי החלק הזה בגופו. מגיל 3 עד 6 זה גיל שבו איבר המין גם מהווה מקור של הנאה, הילד/ה נוגע בעצמו/ה ואז יתכן מצב שמישהו מבוגר יגיד לו/ה "זה לא יפה! זה אסור" או "תשטוף ידיים" אחרי מגע עם איבר המין, הערות כאלה מספיקות כדי שהילד/ה ירגיש שזה משהו שצריך להתבייש בו, וכך המסרים המיניים כבר מגיל צעיר מוחדרים אלינו ויכולים להשפיע על התפיסה שלנו לגבי אוננות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מירב.

חסויה
    22/05/2010

תודה על התגובה.

אני לא בטוחה שהבנתי...
    זה נורמלי? יחלוף עם הזמן?
    למה הכוונה "חווה את הטראומה דרכן"?

תודה,שבת שלום.:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לך בעיהה

חסויה
    22/05/2010

לדעתי יש לך בעיה מה זה להרגיש רע כי את מאוננת או חושבת על סקס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מענה

מירב שרון
    23/05/2010

חווה את הטראומה דרכן, הכוונה לטראומה משנית. אם את רואה שלאחר ההתייעצות כאן וקריאת הספר שהמלצתי את עדיין עם רגשות שלילים סביב אוננות ומין בכלל, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי בנדון. את יכולה להגיע ל"דלת פתוחה" באזור מגורייך שם יש אנשי מקצוע שיוכלו לתת לך ייעוץ בלי תשלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

חסויה
    23/05/2010

מה אומר בדלת פתוחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבעיה שלך

חסויה
    23/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מענה

מירב שרון
    23/05/2010

ב"דלת פתוחה" את מבקשת ייעוץ, וכשתיפגשי עם המטפל/ת, תסבירי מה הבעיה ואיפה הקושי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו