מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה...אנונימית21/07/2010
אני וחבר שלי (בני 17) קיימנו יחסי מין פעם ראשונה אתמול ויש לי כמה שאלות =)
1) ממש כאב לי כשהייתה חדירה, ניסיתי להירגע והכאב כמעט נעלם, אבל אחר כך כאב לי בנרתיק וכבר כמעט לא הייתי מגורה... איך אני יודעת אם אני כבר לא בתולה או שהאיבר מין של חבר שלי לא היה עם זקפה מלאה (קרה בעבר...מלחץ) וקרום הבתולים לא נקרע? רק אם רואים דם? כמה זמן ייקח עד שזה לא יכאב?
2) הקונדום לטענת חבר שלי מנמיך את הרגישות שלו באיבר מין, זאת אומרת הוא מרגיש פחות האופן משמעותי מאשר אם זה בלי קונדום... האם זה משתפר בעתיד עם ההרגל של השימוש בקונדום?
3) אני רוצה לקחת גלולות, אבל יש תופעות לוואי... יש ספוגיות שאין לי מושג מה הקטע שלהן, ראיתי בסיינפלד........ ויש דיאפרגמה שגם אין לי על זה ידע.
מה כדאי ואיך?
4) אם אני אשתמש באמצעי מניעה וחבר שלי לא ישתמש בקונדום זה יהיה ממש נוראי?
תודה וסליחה על החפירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונמית שלום
מירב שרון22/07/20101. מה קרה ביניכם עד הקטע של החדירה? מה היה במשחק המוקדם? אם יש חדירה מלאה אז אינך בתולה, אם את היית מעליו בזמן החדירה אז בוודאות הייתה חדירה מלאה. לא חייב להיות דימום, בייחוד אם הרחבת הקרום נעשית באופן הדרגתי, (אחרי הרבה משחק מוקדם )אפשר להיעזר לצורך כך בחומר סיכה על בסיס מים, ואז להחדיר אצבע אחת, קודם את תעשי את זה, ואח"כ הוא, אח"כ 2 אצבעות וכד' עד גודל היקף הפין. אם זה נעשה באופן הדרגתי זה לא אמור לכאוב.
2. קונדום עלול להקהות את התחושה שלו, אבל חייבים אמצעי מניעה, קונדום בטוח, גלולות יותר בטוחות, עם קונדום יש גם סיכון לפנצ'ר, עם גלולות את לוקחת אחריות על הגוף שלך. זה נכון שיש תופעות לוואי, את יכולה להגיע לרופא/ת נשים ולהתייעץ לגבי אפשרויות שונות של אמצעי מניעה.
קונדום מגן מפני הריון ומחלות מין, גלולות ושאר אמצעי המניעה של נשים מגנים רק מפני הריון ולא מפני מחלות מין. אם לחבר שלך אין ניסיון מיני קודם אז מספיק שאת תשתמשי באמצעי מניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
אנונימית22/07/2010לפני החדירה היה לנו משחק מקדים, אני החדרתי לעצמי 2 אצבעות וגם הוא (לא באותו זמן!!! [: )
בעיקרון אני רגילה להחדרה, אבל זה כן כאב לי. בעצם את אומרת שככל שמתנסים זה כואב פחות גם ללא חומר סיכה? כי באמת לא יכולתי יותר והפסקנו כי כאב לי.
אין לו נסיון מיני קודם אז אני אשתמש בגלולות בלי קונדום! תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מענה
מירב שרון22/07/2010אולי לא הסברתי את עצמי. כן, כן, כן לחומר סיכה, לא רק זה, אני אפילו מציעה לך לפנות לרופא/ת משפחה ולבקש מרשם למאלחש esrcain 5% משחה למרוח בפתח הנרתיק 20 דקות לפני המגע המיני, זה מטשטש את העצבים באזור פתח הנרתיק כדי שזה לא יכאב, במהלך 20 דקות לעשות הרבה משחק מוקדם, מין אוראלי לעשות לפני שמורחים את המאלחש כמובן. אחרי 20 דקות עם המאלחש לשים הרבה ג'ל חומר סיכה על בסיס מים על הפין ובפתח הנרתיק ( KY או Love Gel יש בכל בית מרקחת ניו-פאר/סופר-פארם ליד מדף הקונדומים). אין שום סיבה שבעולם שאת תחווי עוד חוויה של כאב בזמן חדירה, זה כאילו שאת עושה לעצמך טראומה על טראומה, מאוד לא כדאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה??
אנונימית22/07/2010בחיים לא שמעתי על זה ששמים מאלחש, הרבה חברות שלי סיפרו לי שכאב להן בפעם הראשונה, בעצם, אצלנו זה ידוע שפעם ראשונה ברוב המקרים הבחור נהנה והבחורה לא....
אולי אני באמת אשים מאלחש, חשבתי שזה רק מלחץ ואחרי שאני אתרגל לרעיון זה לא יכאב...
אפשר גם מאלחש אמלה או שזה הולך רק עם מה שאמרת? יש לי כי אני עושה לייזר.
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
אנונימית23/07/2010אופסי.. אמלה ממש לא טוב לשים בנרתיק... אני אקנה esrcain ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות
מירב שרון24/07/2010במשך דורי דורות, לא היה את הידע ואת המודעות שיש היום וכן, הרבה נשים נאלצו לסבול בפעמים הראשונות שקיימו יחיס מין. אבל עם מה שאנחנו יודעים היום, למה לא להשתמש בידע ובטכנולוגיה כדי לא לסבול בכלל? אולי אפילו ליהנות? ולגבי הגברים, לא נראה לי שגבר יהנה בפעם הראשונה בעצמו אם הוא רואה שחברתו סובלת, זה ישפיע מאוד גם על מידת ההנאה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן.
אנונימית24/07/2010חבר שלי גאון... קנה קונדום עם יותר חומר סיכה מהנורמל, זה קצת כאב בהתחלה (הוא הפסיק מיד כשכאב לי) השתחררתי וזה בכלל לא כאב, אפילו נהנתי. לא הייתי צריכה מאלחש, נראה לי אם יש את השותף הנכון לפעם הראשונה, אפשר להתנסות בעוד דברים מבלי לפחד מטראומות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה
מירב שרון25/07/2010שמחה עבורכם שהקונדום עם חומר סיכה מוגבר זה מה שעבד בשבילכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)