מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה לא רגועהתמר03/07/2011
שלום! ביתי בת 6 חודשים. אני מניקה אותה הנקה מלאה. (כל שעתיים שלוש במהלך היום ובלילה כל 4-5 שעות-כשהיא מתעוררת). אני נוהגת כבר מההתחלה, להניק בכל פעם צד אחד. בשבועות האחרונים היא יונקת ומתנתקת כל כמה דקות. בניתוק היא מושכת איתה את הפיטמה ומכאיבה לי מאוד, בנוסף היא סוגרת את הפה חזק על הפיטמה (מרגיש כמו צבת).היא עברה חיתוך ללשון קורה בגיל חודש.
לצערי, אני מרגישה את הכאב תוך כדי הנקה וגם אחריה. הפיטמות כבר אדומות. הלכתי לרופא שאמר שזה דלקת קלה. אני מוצאת את עצמי מנתקת אותה (אולי לפני שסיימה לאכול) מרוב שכואב לי.יכול להיות שהיא מתנתקת בגלל שיניים שיוצאות לה? האם אני פוגעת בכמות החלב על ידי ההפסקה היזומה שלי?
כמה זמן בדרך כלל יונקים בגיל הזה? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה לא רגועה - תגובה
סיגל גולן03/07/2011הי תמר
כל הכבוד על ההנקה המלאה!
יכול להיות שהמשיכה שלה את הפטמה באה בהלחץ של יציאת שיניים. יכול להיות שמפריע לה משהו בפה, כמו פטריה. יכול להיות שירדה לך כמות החלב בגלל ההנקה החד צדדית לאורך זמן.
ההנקות בגיל הזה לרוב די קצרות (5-15 דקות) כי תינוקות רוצים לגלות את העולם ואין להם אותה סבלנות וצורך להתחבק עם אמא הרבה זמן באוכל. אולי היא מתנתקת כי מספיק לה והיא תשמח למצוץ עוד אבל לא רוצה את החלב? אם היא כן רוצה עוד, אולי תנסי לשאוב בין הנקות ולתת לה עוד קצת מבקבוק או כוס כשכבר קשה לך בגלל השפשוף? אולי בכלל תשאבי כדי להגביר את הכמות אם זה מה שמפריע לה, ותעברי לשימוש בשני הצדדים בכל ארוחה? מקוה שיוקל עליך בקרוב! סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה לא רגועה- שאלה נוספת
תמר03/07/2011סיגל, תודה על תגובתך המהירה.
האם העובדה שאני מנתקת אותה, לפני שהתנתקה בעצמה, גורמת לכך שהיא לא מקבלת את החלב האחורי, שעל פי הבנתי זה מה שמזין אותה.? (היא עולה יפה במשקל, חייכנית, וחיננית.רק לאחרונה היא די עצבנית). הכאב של המשיכות שלה עם החניכיים פשוט בלתי נסבל....
רק אציין שמאז שהיא נולדה היא כמעט ואינה מתנתקת מעצמה. גם לאחר שנרדמת בהנקה האחיזה שלה בפיטמה מאוד חזקה ואני מנתקת אותה עם האצבע, כדי שלא אהיה המוצץ שלה.
זו ילדתי השניה, אני מודה שאולי הסבלנות שלי לשבת איתה יותר קטנה מבילד הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה לא רגועה- שאלה נוספת - תגובה
סיגל גולן03/07/2011נוצרה בעיה מאז שהגדירו את המונחים "חלב קדמי" ו"חלב אחורי"
אין שני סוגי חלב. אחוזי השומן בחלב עולים ככל שהשד מתרוקן. יש שומן בחלב מהתחלת ההנקה. הייתי עושה נסיון לנתק אותה ברגע שהיא מתחילה למשוך בפטמה, עושה הפסקה קטנה ומעבירה אותה לשד השני. תראי אם היא יונקת בשקט עוד כמה דקות מהשד הזה. האם היא עצבנית רק בהנקה או כשאת מנתקת אותה היא ממשיכה לא להיות מרוצה? אשמח לקבל עדכון
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמר03/07/2011שוב תודה!
אחרי הניתוק היזום אני מחברת אותה שוב, אולי היא לא תפסה טוב, אחרי 10 פעמים אני מנסה להרים אותה לגרעפס. אם היא בוכה במחאה, אני חוזרת להניק ושוב היא ממשיכה להתנתק. לפעמים אני נותנת לה מוצץ והיא נרגעת, ולפעמים היא יורקת אותו הכעס ואני מבינה שהיא עדיין רעבה, חורקת שיניים ומנסה שוב.
אין ספק שזה מעלה הירהורים של להפסיק להניק.על אף שאת הבן הראשון הנקתי כמעט שנה, הפעם זה נראה לי יותר קשה.
אנסה מחר את מה שהצעת ואעדכן...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)