מידע רפואי
פורומים
- יחסים, זוגיות ונישואין
- שומנים בדם, מחלות לב
- נכויות, אחוזי נכות
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בחירת שם לתינוק, שמות לתינוקות, נומרולוגיה
- המופיליה
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- אלצהיימר, דמנציה - טיפול לא תרופתי
- אלימות במשפחה
- ויטמינים תוספי מזון
- טיפול תרופתי להרזיה וניתוחים בריאטריים
- מחלות ריאה אסטמה
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- טיפול בכאב ואלרגיות- דיקור נוירו סנסורי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- הפסקת הנקה בעקבות דלקתשרון17/03/2009
שלום רב, ילדתי לפני כ-7.5 שבועות ילד רביעי. את שלושת ילדיי הקודמים הנקתי הנקה מלאה ללא בעיות בכלל. הפעם, מן הרגע הראשון היתה לי בעיית גודש בצד אחד בלבד. אני נמצאת במעקב צמוד אצל רופא הנשים שלי (אני בשליחות בחו"ל): אני מתחילה כל הנקה מהצד הגדוש, סוחטת את השד לאחר כל הנקה עד כמה שניתן, ושמה קרח לאחר מכן (ע"פ הנחיות הרופא). בנוסף, החלפתי כבר 3 סוגי אנטיביוטיקה, אבל הדלקת נמשכת. נשלחתי לאולטראונד ע"מ לראות אם יש בעיה כלשהי, אולם הכל היה תקין. נלקח נוזל מתוך השד לבדיקת מעבדה, אולם הכל היה תקין. נשלחתי לבדיקת ממוגרפיה, ושוב הכל תקין. מאחר ואין אבצס או ציסטה, והשד כולו מודלק, היום ביצע הרופא ביופסיה של עור השד. התשובה צפויה בעוד שבוע. לאחר הביופסיה הרופא נתן לי כדור להפסקת החלב ואמר כי אני חייבת להפסיק להניק למען בריאותי. הוא אמר לי שאני יכולה לשאוב קצת (בוקר וערב) מהשד הבריא ע"מ "לשמור על הגחלת" עד שיתקבלו תוצאות הבדיקה, ואז אם זה יתאפשר מבחינה רפואית לחזור ולהניק. האם הפסקת ההנקה היא אכן מחוייבת המציאות? האם באמת ניתן לחזור ולהניק לאחר סוג כזה של הפסקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ג'ניס זאוסמר18/03/2009שלום שרון,
צר לי שאת סובלת ומקווה שהכל יסתדר בקרוב.
קשה מאוד לדעת מה מתרחש מרחוק - איזה אנטיביוטיקה קבלת ואם קבלת למספיק זמן?תשלחי לי בבקשה את סוגי האנטיביוטיקה שקבלת ולכמה זמן.האם התייעצת עם יועצת הנקה - באיזה מדינה את נמצאת?
אני מליצה ללכת למומחה לשדיים - כירורג - ולא לרופא נשים.חשוב ביותר ודחוף!
לגבי הפסקת החלב- לא חד משמעי.אני חושבת שלפי כל הבדיקות שעשית ושלילת מצבים שונים אין צורך להפסקת החלב - אם יש בכלל חלב מהצד הזה.כדור להפסקת חלב לא יכול לפעול על צד אחד ולאפשר לשני "לשמור על הגחלת" - אין דבר כזה. הכדור יפעל על שניהם ללא אבחנה.
למרות זאת יתכן ויהי לכדור השפעה מועטה כי הוא אפקטיבי כאשר ניתן קרוב ללידה.
ולכן אני מציעה להמשיך להניק אותה ואם תחכי החלב פשוט יגמר. הנקה/שאיבה פעמיים ביום לא יביא לשימור היצירה אלה לירידה משמעותית ואף הפסקת היצירה.
אני גם מציעה לעשות משתח מגרון התינוק.
איזה כדור הוא נתן לך?
תכתבי לי,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת לא מגיבה לאנטיביוקה
שרון20/03/2009ג'ניס, תודה על התגובה. קיבלתי בתחילה clamoxyl 500 mg למשך 3 ימים (כדור כל 8 שעות), אח"כ קיבלתי orbenin 500 mg למשך שבועיים (כדור כל 8 שעות) לבסוף קיבלתי baycip 500 mg למשך שבוע נוסף (כדור כל 8 שעות). במקביל, אני לוקחת כדור אנטי דלקתי שנקרא varidasa (שני כדורים כל 8 שעות). המשכתי להניק כל הזמן, כאשר משלב מסויים כל ארוחה התחילה מהשד המודלק ואח"כ מהשד השני. הגודש לא נעלם בשום שלב. הרופא ביצע בדיקות שונות כדי לשלול דברים אחרים, כולל סרטן השד (ממוגרפיה+ביופסיה של העור). אבחנתו היא שזוהי דלקת חזקה מאוד, ומכיוון שלא הצלחנו לטפל בה, לא נותר אלא להפסיק להניק. לצערי הרב, ולא בלב שלם, התחלתי לקחת parlodel 2.5 mg פעמיים ביום ביום שלישי 17/3 בבוקר. אני ממשיכה להניק מהשד הבריא וגם נותנת תחליף חלב. מהשד המודלק אני לא מניקה מאז ביצוע הביופסיה ביום שני 16/3 אחה"צ (הרופא אמר לי שיש סכנה שחלב ינסה להתפרץ דרך התפרים של הביופסיה). מה שאני לא יודעת זה איך הגודש שם אמור להעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר20/03/2009לא ידוע לי היכן את אבל הייתי בוחרת אנטיביוטיקה שונה מלכתחילה.
בשד המודלק החלב יספג וקרוב לוודאי שיקטן או יפסק יצירת החלב מעצם הדלקת ופחות הכדור.
היום לא כל נותנים פרלודלאלה תרופה שנקראת קפרגולין.
דרך אגב - אם השד מלא אין שום מניעה לרוקן אותו קצת להקלה על ידי הוצאה ידנית/יניקה/שאיבה.
שימי קומפרסים של קרח, קחי כדורים למניעת כאב (אפשר גם אנטי דלקתי כמו אדוויל/ברופן)
אין שום בעיה בנזילת החלב דרך פצע הביופסיה - החלב מכיל חומרים המזרזים ריפוי.
ובעיקר - תרגישי טוב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שרון21/03/2009אני שוקלת לבוא לארץ בגלל כל הסיפור (אני במדריד). יש כירורג שהיית ממליצה לי עליו? (רופא הנשים שלי הוא ד"ר קנטי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - שרון
ג'ניס זאוסמר21/03/2009שרון,
מקווה שיש הטבה במצב היום.
אני מכירה כירורגים - תצרי איתי קשר דרך המייל הפרטי שלי
janicezausmer@gmail.com
אדבר עם דר" קנטי.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשאבה מיד שנייהויקי16/07/2017
שלום, לחברה שילדה לאחרונה נאמר על ידי אחיות בתינוקיה שאסור להשתמש במשאבות מיד שנייה (להשאיל מיד שרה וכו) כי חלקים שלא ניתנים להחלפה כמו המנוע של המשאבה מתלכלגים גם ואותם לא ניתן לנקות. כך שכל משא בה לא חדשה בעצם מלוכלכת. האם זה נכון/ מבוסס מחקרית? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במשאבה מיד שנייה
אלה קושניר12/08/2017היי
בחלק מהמשאבות וגם ביד שרה יש שסתום שמונע מדליפת חלב בכמות סבירה לתוך המנוע
אבל אם מרימים את הבקבוקון עם חלב ומזרימים לתוך מנוע של המשאבה חבל עלול להגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מאוחר מדי להניק שובשירן10/08/2017
שלום, כשהתינוקת שלי נולדה היה קשה להניק אותה כי היה לי גודש, בעקבות זה שאבתי אותה והנקתי מעט מאוד בשבועיים הראשונים וגם נתנו לה תחליף חלב בנוסף. מהר מאוד כשהיא כבר בת שבועיים המשאבה הפכה לחברתי הטובה ובמקום להניק שאבתי לה משום שהייתה נרדמת לי על החזה הרבה פעמים כבר לאחר 2 דקות של הנקה למרות שהייתי מנסה להעיר אותה עם הפטמה, חשוב להדגיש שזה היה משתנה ולפעמים גם ינקה כ 15 דקות כל צד. בגיל שבועיים הפסקתי להניק ורק שאבתי ונתתי לה בבקבוק, הייתי נותנת לה את לינוק רק כשכאב לה הבטן כי זה היה מרגיע אותה. בשבועיים האחרונים כמעט לא שאבתי אז כמות החלב ירדה ויצא לי רק 30 מיליגרם סכך הכל מכל צד כאשר לפני היה יוצא לי 60 מכל צד עכשיו חזרתי להקפיד שוב על שאיבות כל 3 שעות על מנת להגביר ייצור חלב. אז השאלה היא כזאת: מגיל שבועיים היא עם בקבוקים בלבד ויונקת רק כהרגעה ועכשיו היא בת חודשיים וחצי ואני רוצה לחזור להניק אותה עד כדי הנקה בלעדית, בשלושה הימים באחרונים נתתי לה קצת לינוק כשהיא הייתה רעבה בזמן שבעלי הכין לה בקבוק וראיתי שהיא עדיין מתחברת היטב לשד השאלה היא אם זה מאוחר או שעדיין אפשר להציל את המצב ולהגיע להנקה בלעדית???? ואם כן איך לעשות זאת האם בהדרגה כי הרי בכל זאת התרגלה לבקבוקים וגם מה יקרה עם תירדם שוב אחרי כ 2 דקות. אני מאוד מאוד רוצה להניק באופן בלעדי ולהתמסר לזה לחלוטין אנא עזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מאוחר מדי להניק שוב
אלה קושניר12/08/2017היי
בהחלט אפשרי לעבור לרק הנקה!!!
יש נשים שמניקות ילדים מאומצים
ככל שיש יותר גירוי בשד (יניקה) ככה נוצר יותר חלב
חלב אף פעם לא נגמר אם תינוק יונק
ככל שהוא יונק יותר כך יותר חלב
זה שהיא נרדמת על השד זה טבעי ונורמלי תני לה
זה מקום הכי נעים ובטוח בשבילה
תינוקות יכולים לינוק גם כשהם ישנים
כשהם ישנים הם יותר רפויים והרבה פעמים יותר קל להם לינוק
תנסי גם לשאוב אחרי הנקה אפילו אם לא יוצא כלום ככה הגוף שלך ידע שצריך יותר חלב ותוך כמה ימים חלב יבוא
חשוב להוריד מוצצים ובקבוקים
יש מערכת צינורית שמחברים לשד ליד הפטמה ותינוק גם משם מקבל חלב כשהוא יונק
בימים האלו תהיה כל הזמן זמינה להנקה רצוי עם חזה פתוח, כמה שיותר מגע עור לעור
ותדעי שזה אפשרי
לעזרה נוספת מוזמנת לפנות לפרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בגודל של השדעלא30/04/2017
שלום. אני אמא לתינוק בן שלושה חודשים, מניקה. בהתחלה השדיים היו גדולים ומלאים חלב. בשבועות האחרונים אני שמה לב שנוצר הבדל משמעותי בגודל השדיים ושד אחד קטן הרבה יותר מהשד השני.
התינוק ברוך השם אוכל ועולה במשקל
אבל חיצונית זה נראה ממש עיוות. רואים את ההבדל אפילו דרך הבגדים האם זה נורמלי?? מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בגודל של השד
אלה קושניר11/06/2017היי
בלי לראות אי אפשר להגיד משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על שאיבת חלבלילך30/04/2017
אני מניקה מזה כשלושה חודשים
מעוניינת להתחיל לשאוב על מנת שיהיה לי מלאי כשילד יילך למטפלת מה עליי לעשות? מתי כדאי לשאוב לפני/ אחרי הנקה, בכלל בלי קשר? כמה פעמים ביום? איך לאחסן וכו
אודה לקבלת הסבר והנחיות על מנת שאוכל לשאוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
אלה קושניר11/06/2017שלום לילך
הכל תלוי בתינוק שלך ובהרגלים
האם את מניקה מ2 צדדים כל פעם? אפשר לשאוב במקביל להנקה
אם את רוצה להגדיל יצור חלב עדיף אחרי הנקה
בבוקר חלב יותר דליל ובכמות יותר גדולה
חשוב להקפיד על השאה הקבוע כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יונק בן שנה שבוכה כשאני לא נמצאתט11/06/2017
בן שנה, יונק המון. העניין הוא שלפעמים אני יוצאת בערבים, ואז כשהוא מתעורר (אחרי ההירדמות) הוא בוכה נורא ובעלי מתקשה להרגיע אותו. אפילו כשאני חוזרת אני שומעת עקבות בכי בנשימה שלו. אני מרגישה שזה סטרס גדול לשלושתנו. בקבוקים ומוצצים הוא לא רוצה (שותה מים מבקבוק עם קש מובנה)... אשמח מאוד להצעות
בנוסף, אשמח לדעת אם זה אפשרי בגיל הזה להרגיל אותו לינוק רק בבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונק בן שנה
אלה קושניר11/06/2017היי
ממש כל הכבוד לך, זה לא קל, אבל זה השקעה מאוד חשובה בשביל הילד של
כל ילד זה משהו אחר, צריך לנסות ולראות איך הולך, לא להתעקש יותר מידי, אם לא הולך, להרפות ואחרי כמה זמן לחזור ולנסות שוב
תנסו שבעלך ירדים אותו בערב שאת צריכה לצאת, כלומר תצאי מהבית עוד לפני ההרדמות
כשמתעורר שבעלך יתן לשתות מים ולנדנד על הידיים, כל אחד מוצא בסופו של דבר דרך שלו, זה רק לנסות
לגבי ההנקות בחוץ כבר אפשר להסביר שהנקה בבית, בספה שלהם כמו שציצי נח... אבל היום יש בגדים כל כך יפים להנקה שאפשר להניק קצת כשהוא רוצה מאוד ממש בסתר, אם זה מה שמפריע לך. אין שום בושה בזה, הנקה זה הכי טבעי שיכול להיות
אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שאוב נראה דליללין16/05/2017
שלום,
ילדתי לפני 3 חודשים בניתוח קיסרי מתוכנן והחלב התחיל רק כעבור שבוע.... הקטנה כמובן התרגלה לבקבוקים וכל ניסיון בעזרת יועצות הנקה וצינוריות לא עזר כשהחלב כן הגיע.. אז התחלתי לשאוב לה חלב ומגיל חודש מקבלת רק חלב שאוב.לאחרונה אני שמה לב שהחלב שאני שואבת הוא נראה שקוף כזה כאילו יותר דליל אני יודעת שיש את החלב הקדמי והאחורי שהוא שומני יותר ולכן אני שואלת אם בשאיבה יוצא רק הקדמי-הדליל , לתת לה את הבקבוק או שזה כמו לתת לה מים ואין לו ערך? כמובן שכואב הלב לזרוק אבל אם זה ישאיר אותה רעבה זה לא שווה את זה...
זה לא ככה בכל השאיבות, זה ככה בעיקר בבוקר כשאני מתעוררת עם שד מלא
תודה בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שאוב נראה דליל
אלה קושניר16/05/2017היי
באופן טבעי חלב יותר דליל בבוקר ובערב יותר שומני כדי לענות לצרכים של תינוק
חלב קדמי-אחורי אפשר לבטל עיי עיסוי שד לפני השאיבה
מה שקורה בעצם הפרדות שמנת מחלב נוזלי יותר כמו שקורה בחלב פרה לא מפוסטר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מלאה וגרעפס, עד מתי וכמה זמן?שוש10/01/2017
צהרים טובים, אני על הנקה מלאה,הולך לי טוב.
רציתי לשאול, כמה זמן צריך לחכות לגרפס? לפעמים מחכה כמעט חצי שעה והיא לא עושה כרפס ואני עייפה מאוד,כי זה באמצע הלילה....עד שלפעמים אני מחזירה אותה לעריסה בלי גרפס ויש לי יסורי מצפון שלא נוח לה לישון...לא תמיד היא לא נינוחה, הרבה פעמים גם היא עושה את הגרפס ההנקה הבאה ואז לא נעים לי שהשכבתי אותה ככה.תודה רבה על התשובה
ועד איזה גיל צריך לחכות לגרפס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מלאה וגרעפס
אלה קושניר06/02/2017שלום לך
גרעפס זה בעצם אוויר שנכנס לקיבה בזמן אוכל
לא תמיד יש גרעפס במיוחד בהנקה
אם תינוק עושה ואקום טוב אז לא נכנס אוויר
בתינוקות ניזונות מבקבוק נכנס יותר אוויר
גם בתינוק שמאוד רעב ואוכל מהר יש יותר סיכוי שיכנס אוויר
ככל שגודלים כך יותר מיומנים בהנקה וגם פחות אוויר נכנס
גרעפס זה מאוד אינדיוידואלי, תלוי בתינוק ובאופן האכלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להנקה, למה לא להקל?זהבית05/01/2017
לד"ר אלה קושניר
שלום רב. ותודה רבה.
בתי נמצאת אצלי אחרי לידה, ואין לה מספיק חלב. היא נסתה המון שיטות, עם פטמת פלסטיק וכו'.
ובדרך כלל אנחנו מוסיפים מטרנה. וזה נהדר וזה מצוין וזה טוב.
אני חושבת שגם השמחה והרוגע של האמא חשובים לא פחות מהכל. אפשר לתת המון אהבה וחיבוקים ונשיקות גם בלי להניק! היום זה כמו איזה דת, זה מוגזם. מי שיכול יכול , אבל אם הדבר גורים להמון תסכולים ודכאון, ואפשר להקל, למה לא להקל.
יש לי אחות שגדלה עשרה ילדים ולא הניקה, אז לפני הרבה שנים זה היה פחות מקובל, וראו איזה פלא, כולם לומדים ועובדים ומקסימים וחמים, וב"ה הם כבר כולם התחתנו, ולא נפל העולם. יש לה אפילו בת אחת ציירת מפורסמת וב"ה הכל בסדר.
זה כואב לי לראות את בתי כל כך מתוסכלת, והיא באמת כבר נסתה הכל הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר להנקה
אלה קושניר08/01/2017שלום לך
יפה מאוד מצידך שאת כל כך דואגת לבת שלך ובאמת רוצה לעזור:)
להרבה מאוד נשים יש בעיות עם הנקה בתקופה ראשונה
חלב אם זה באמת אוכל הכי טוב לתינוק שמונע או מקל הרבה מחלות בעתיד הקרוב והרחוק
כמובן אם מדובר במצב שמפריעה לאם לתפקד ממש...
אבל רוב הבעיות אפשר לפתור עם יועצת הנקה טובה
לצערינו נתינת בקבוק בגיל הזה ועם הנקה לא מסודרת זה דרך הכי ישרה להפסיק הנקה
אני רואה שבעיה מורכבת, ממליצה יעוץ הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב מועט בשד אחדר05/01/2017
שלום,
אני כמעט 4 שבועות אחרי לידה בניתוח קיסרי.
שואבת ומניקה (בהתחלה גם שילבנו סימילאק).
כדי להגביר את כמות החלב אני נוטלת כדורי מורינגה ( בלידה הקודמת כדורי חילבה גרמו לי לירידה בלחץ הדם).
גם בלידה הקודמת וגם עכשיו אחד השדיים מניב כמות מאוד מועטה של חלב גם בהשוואה לשד השני.
1. איך ניתן להגביר את כמות החלב באותו שד?
2. שכרתי מכונת לקטינה של מדלה. האם כדאי להחליף לסימפוני? האם יהיה לה יתרון בהגברת כמות החלב או עוצמת השאיבה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב מועט בשד אחד
אלה קושניר08/01/2017היי
מנגנון יצירת חלב ככל שיש יותר גירוי כך נוצר יותר חלב
בלי פגישה קשה לדעת מה הסיבה
יכול להיות בצד שיש פחות חלב תנוחה לא נוחה, לך ו/או לתינוק, כך תפיסה לא נכונה וכתוצאה מכך פחות גירוי ופחות חלב
אפשר להעזר במשאבה, משאבה סימפוני דומה יותר ליניקה של תינוק לכן יכולים להיות תוצאות טובות יותר
הכי חשוב לתת לינוק לפי הדרישה עם סימנים ראשוניים
לא לתת בקבוק, יש דרכים חלופיות כמו כפית או מערכת עם צינורית
לא לתת מוצץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וסיגריות עד כמה זה איום ונורא?שוש04/01/2017
בוקר טוב,אני יודעת שסיגריות והנקה זה רע מאוד ובכל זאת, אני על הנקה מלאה תינוקת בת חודש ואני מעשנת. כמובן מנסה לפחות שעתיים בין סיגריה להנקה,אבל....
בהנחה והזמן קצר הרבה יותר, עד כמה זה נורא? עד כמה אני עושה רע לתינוקות עם הניקוטין? איך זה משפיע עליה? עכשיו או בעתיד?
קראתי שעדיף אמא מניקה מעשנת מאשר אמא מעשנת ונותנת תמ"ל.האם כדאי להפסיק להניק אם אינני יכולה להפסיק לעשן ואינני מקפידה על הזמנים בין הנקה לסיגריה?
בהנחה שמעניקה מיד אחרי סיגריה....
לא רוצה לעשות רע לילדה אבל כן מאוד רוצה להמשיך להניק, היא אוכלת מצויין ויש לי הרבה חלב.
בבקשה לא לשפוט אותי גם ככה הקושי שלי רב ההתמכרות הנוראים הזו. תודה רבה על התשובה אם אפשר שתהיה מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וסיגריות
אלה קושניר05/01/2017היי שוש
את צודקת עדיף אמא מניקה למרות שהיא מעשנת
אני לא שופטת אותך ונותנת רק עובדות
לפי המחקרים עולה שסביב חודשי 4-6 כמות חלב יקטן
אחת הסיבות לכך היא שעישון משפיע על המוח ומדכא את הפרשת הפרולקטין - ההורמון שאחראי לייצור החלב. התוצאה: לנשים מעשנות יש פחות חלב, ואם לא די בכך, נשים מעשנות נתקלות לעיתים קרובות גם בקשיים לשחרר חלב ואף נוטות יותר מלא מעשנות לסבול מדלקות בשד.
נמצא שפי שניים ניקוטין עובר לחלב האם מאשר לעובר דרך השליה. חשיפה לניקוטין עלולה לגרום לתינוקות לאי־שקט ולהפרעות במערכת העיכול - כמו גזים ושלשול. גם התברר שבחלב של אם מעשנת יש שיעור נמוך יותר של שומן בריא מאשר בחלב של אם לא מעשנת. כמו כן עולה ממחקרים שילדים שינקו מאם מעשנת סובלים יותר מאלרגיות מאשר ילדים שינקו מאם לא מעשנת.
יחד עם זאת עדיין מומלץ להניק לאישה מאשנת
אכן ממחקרים שונים עולה שהסיכון לתינוק מאי־הנקה גדול מהסיכון של יניקה מאם מעשנת. מתברר שתינוקות שינקו מאמא מעשנת חלו פחות בדלקת ריאות מאשר תינוקות לאמהות מעשנות שלא הניקו. הנקה מפחיתה את שיעור הזיהומים אצל תינוקות, ומורידה את הסיכון למוות בעריסה. זה חשוב במיוחד לתינוקות לאמהות מעשנות, שכן העישון מגביר את הסיכון למוות בעריסה.
מה ניתן לעשות כדי להפחית את נזקי העישון לתינוק?
1. להרחיק את העשן מהתינוק: לא לעשן בתוך הבית ולשים לב לכיווני הרוח כאשר נמצאים עם התינוק מחוץ לבית.
2. להפחית את העישון למינימום.
3. לעשן רק אחרי ההנקה. יש לזכור ש־95 דקות אחרי העישון נשאר בגוף רק 50% מכמות הניקוטין שנכנסה לתוכו במהלך העישון.
4. ניקוטין וכימיקלים מזיקים רבים אחרים נפלטים מהסיגריות ונדבקים לשיער, לעור ולבגדים. לכן כדאי לשטוף ידיים ולהחליף בגדים אחרי העישון ולפני ההנקה.
5. אמצעי ההתגוננות המומלץ ביותר הוא כמובן להפסיק לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שאוב איך שומרים ועד מתי?שוש07/12/2016
היי לך, שאבתי חלב בערך 60, התינוקת אכלה חצי ונירדמה. כמה זמן אפשר לשמור על הבקבוק הנ"ל? חבל לי לזרוק, אבל יודעת על זמן של שעה מקסימום.אני צודקת? האם אפשר גם שעתיים, מחוץ למקרר, או בתוך המקרר? תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שאוב
אלה קושניר08/12/2016סיבה לכך שבפה של תינוקת שלך יש חיידקים שעלולים להתרבות בחלב השאוב
לא הייתי לוקחת סיכון
ככל שהם יותר גודלים כך מערכת חיסון יותר חזקה
בפעם הבאה פשוט תשימי פחות בבקבוק שהיא אוכלת ממנה ואם תרצה עוד אז תוסיפי
והכי טוב להניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק יונק ובאמצע מסרבאוסי21/11/2016
שלום!
תאומים בני חודשיים בהתחלה שתו רק מבקבוק וכעת אני מנסה לבסס הנקה.
המצב בשבועיים האחרונים הוא שבתחילת הארוחה הם יונקים אך בשלב מסויים (אחרי 2 עד 8 דקות) הם מפסיקים למצוץ וכשמנסים להחזיר אותם לינוק הם בוכים, ואז אני נאלצת להשלים את הארוחה מבקבוק.
יש לך רעיון מה הבעיה? מה לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק יונק ובאמצע מסרב
אלה קושניר22/11/2016היי
הבעיה בבקבוק
מהבקבוק יותר קל לאכול
בהתחלת הנקה זרם חלב יותר חזק לכן צריך פחות להתאמץ כדי להציא אותו
לכן הם בוכים...הם חכמים
מה שצריך לעשות
להוציא בקבוקים ומוצצים בכלל
לתת למצוץ רק שד או אצבע (נקיה, אשפר גם של מטפל אחר)
אם בוכה על השד, להציא צד שני, אחר כך ראשון, כך להחליף צדדים
להשתדל לעלות הפרשת הורמון אוקסיטוצין שאחראי על הפרשת חלב (להיות רגועה, לעשות, לחשוב על דברים נעימים בזמן הנקה, עסוי בגב, ברגליים, סרט שאת אוהבת, אוכל טעים...)
לשאוב חלב אחרי הנקה זה מגביר יצור חלב
אם צריך תוספת חלב אז לתת לא מהבקבוק אלא כפית, כוסית, מערכת צינורית שמתחברת לפיטמה
הרבה אופטימיות, לבקש עזרה, לישון כמה שיותר, לשתות כמובן...
אם יש עוד שאלות בשמחה😀* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינורית מחוברת לפטמה ומשאבהליאת13/11/2016
התינוק שלי בן חודשיים וחצי, אנו בתהליך של ביסוס הנקה לאחר שהעדיף בקבוקים. במשך שלושת השבועות האחרונים . התינוק אוכל מצינורית המחוברת לפטמת השד. הוא מתנגד לאכול מהשד ללא צינורית . מה ניתן לעשות?
2. שואבת בממוצע כ 4 פעמים ביום, בכל פעם בממוצע כ 90 מ"ל. משתמשת במשאבת מדלה סימפוני כחודש (הגברתי ייצור חלב) האם ניתן לעבור למשאבת מדלה לקטינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינורית ושאיבה
אלה קושניר13/11/2016שלום
יפה, כל הכבוד על ההתמדה!
1 תנסי להוריד בהדרגה מיכל עם חלב כך תינוקך יצתרך לעבוד יותר קשה כדי להוציא חלב מצינורית
בהדרגה, אם מתעצבן תרימי, אחר כך תורידי...
בנוסף להיות איתו כמה שיותר עור לעור, לתת לינוק לפי דרישה וגם להציע לו
לא לתת את החלב השאוב מהבקבוק בינתיים
לא לתת מוצצים
2 יוצאות לך כמויות יפות של חלב!
אני מבינה את ההתלבטות שלך לגבי משאבה שהיא מדמה את פעילות שאיבת התינוק
תנסי ותראי איך הולך, על כל גוף זה עובד שונה
בשאיבה חשוב להשתדל לשאוב באותה שעה
בהצלחה ותגידי לי איך הולך:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת חזה מעל השרירספיר01/11/2016
שלום
אני בת 27 הריון ראשון ולפני 7 שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה מעל השריר האם מותר לי להניק? אין סכנה לתינוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת חזה מעל השריר
אלה קושניר01/11/2016היי
הגדלת חזה לא פוגעת ביכולת הנקה, השתל אם הוא מעל או מתחת לשריר לא פוגע ולא נוגע ברקמת שד
דבר שעלול לקרות בימים ראשוניים אחרי לידה כשגודש מגיע יכול להיות שיהיו יותר כאבים, אבל לא לכל אחת וגם זה עובר וגוף מתאזן ויודע להסתדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?