גזים ומעט מידי קקי לבת חודש יונקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים ומעט מידי קקי לבת חודש יונקת
    יעל
    05/07/2011

הבת שלי, בת חודש, הייתה עד לפני כמה ימים אוכלת וישנה כל היום. תינוקת רגועה. בימים האחרונים היא משתנה- היא ערה יותר (התפתחות תקינה נראה לי), אבל גם סובלת מאד- היא מתפתלת דקות ארוכות מאד ובסופן יוצאים גזים מעטים. היא החלה להתקשות לעשות קקי- במהלך היום יש בחיתול כתם קטן של קקי, ובדר"כ בערב היא מצליחה לעשות כמו שצריך, במקרה הטוב פעמיים ביום. היא על הנקה בלבד, אני תוהה אם להניק יותר כי זה מרגיע מיידית אבל אני מניחה שגם מעמיס על הבטן. אני מנסה לשים לב למה שאני אוכלת (הורדתי חלב, ביצים). כמו כן אתמול קניתי סימיקול והתחלתי לתת- אני בינתיים אתן 3 פעמים ביום. עם הבכור שלי זה עזר. אני אוכלת שזיפים כדי שאולי תהיה לה הקלה ביציאות. יש לציין שאני גם לוקחת ברזל במינון גבוה עקב המוגלובין נמוך אחרי הלידה, זה ידוע כעושה עצירות ואולי זה משפיע עליה? מה ניתן לעשות כדי להקל על היציאות שלה. אני מניחה שאם ייצא לה כמו שצריך אפילו 3 פעמים ביום יכאב לה פחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גזים ומעט מידי קקי לבת חודש יונקת - תגובה

סיגל גולן
    05/07/2011

הי יעל
    דווקא הרעיון שלך להיניק לעתים קרובות הוא רעיון מעולה. זה לא מעמיס על הקיבה--זה עוזר לה להעביר את מה שיש החוצה. תינוקות באפריקה שאמא "לובשת" אותם במנשא מקדימה והשדיים שלהן חשופות, בממוצע התינוקות יונקים 2 דקות כל רבע שעה (יש גישה חושפית) ואין להם גזים!!!! אז תנסי קודם ככה, ואם אין שיפור תכתבי שוב ונחשוב מה עוד אפשר לעשות. יש כמה אמהות שלאחרונה ספרו לי שהפסיקו לאכול אורז ושזה מאוד הקל על הגזים של התינוקות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו