מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי שקט רב וגזים, יונקת בת 6 שבוע'אמא ל-308/07/2011
שלום רב,
בתי בת 6 שבועות סובלת מאי שקט ו(כנראה גזים) בכי שעות רבות ביום ,לעיתים כל היום בידיים באופן שמאוד מקשה גם עלי (גם אז לא רגועה..). אני משווה את קשייה לשני ילדי האחרים אשר סבלו גם הם, ואין ספק שהיא סובלת יחסית יותר. היא יונקת הנקה מלאה, בפרקי זמן של בין שעה וחצי לשלוש, וגם תוך כדי היא סובלת. לעיתים הדבר היחיד שמרגיע היא הנקה, אך לתחושתי ההנקה תכופה מדי, וכן היציאות שלה שבאות עם כל הנקה. שאלותי:
1. פעם ביום אוכלת חלב אם מבקבוק (רציתי למדוד כמויות...), כמות של עד 60 מל' לאורחה- האם מספיק? הרושם הוא שאוכלת הרבה ארוחות קצרות...
2. נאמר לי ע"י הרופאה ויועצת הנקה כי האכלות תכופות כאלו , לפי הדרישה שלה, מגבירות את כאבי הבטן, ועל כן הומלץ לי "להחזיק אותה ככל הניתן" עד שתפתח פער של 3-4 שעות בין ארוחות (אין סיכוי כי היא בוכה מאוד). האם זו ההמלצה גם שלכן?
האםיש עצה אחרת לסייע בהתחלה כל כך קשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט רב וגזים, יונקת בת 6 שבוע' - תגובה
סיגל גולן10/07/2011שלום אמא ל-3
אני יכולה לתאר לי כמה קשה לך. מקוה שאוכל לעזור.
1. אם היא עולה יפה במשקל ומסופקת מ 60 מ"ל שאוב, כנראה שמספיק לה. לא אוכלים אותה כמות בכל ארוחה, ואפשר לסמוך עליה.
2. אני דווקא למדתי שארוחות קצרות לעתים קרובות זה הדרך הכי טובה למנוע או להקטין את כאבי הבטן. אבל תנסי למשך שעתיים להציע לה את אותו צד, ואחרי שעתיים לעבור לצד שני. במחקר שעשו באפריקה כשהאמהות "לובשות" את התינוקות במנשא מקדימה והשדיים חשופים לתינוק מתי שהוא רוצה, ראו שתינוקות יונקים בערך 2 דקות כל רבע שעה ואין שום גזים וכאבי בטן. בכל אופן תלכי עם האינטואיציה שלך פה כי זה בטח הכי נכון לתינוקת שלך.
3. הרבה יולדות רואות שיפור גדול כשמפסיקות לאכול מוצרי חלב פרה ואורז. אולי תנסי?
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא ל-311/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)