עזרה - התמעטות חלב באופן פתאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה, הוא חוזר לייצר כבדר"כ

שירן
    18/07/2011

הוא אכןמ חזר לייצר חלב כמו מקודם, אמנם לא כמו פעם אבל יותר טוב כי אני רואה שהתינוקת חוזר לינוק בזמן קצר יותר מאשר שעה שלמה.

תודה רבה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - התמעטות חלב באופן פתאומי
    ליאור
    14/07/2011

בני בן חודש ושבוע יונק מיום לידתו. בימים האחרונים השדיים התרוקנו כמעט לחלוטין, אם עד עכשיו הזרימה היתה חזקה מאד ובני היה כמעט ונחנק כאשר החל לינוק מסילונים של חלב, אלא עכשיו הוא ממש נאבק עם השד כדי לסחוט ולשאוב כמה שיותר חלב. אני מרגישה שהוא (ואני ) מתוסכלים, החיתולים שלו הולכים ופוחתים ואני חוששת שאינו מקבל די אוכל. גם כאשר אני מנסה לשאוב, אני לא מצליחה להפיק יותר מ-10 CC מה קרה פתאום? מה עלי לעשות כדי להשיב לעצמי את כמויות החלב שהיו לי מהתחלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה - התמעטות חלב באופן פתאומי - תגובה

סיגל גולן
    14/07/2011

שלום דנה
    יש כמה דברים שעולים לי לראש. אולי משהו מאוד מעסיק/מדאיג אותך בימים האחרונים? כמעט אין דבר כזה שכמות החלב תרד באופן פתאומי, אבל אם הראש עסוק בדברים אחרים יכול להיות הפחתה בזרימה, שתביא לחוסר ריקון שד שיביא לפחות חלב עם הזמן. תנסי דרכי שחרור כמו דמיון מודרך, נשימות עמוקות וכו'. נורמלי שבמהלך ההנקה השדיים נהיים יותר "ריקים" ואין את תחושת המלאות שהייתה בהתחלה. זה שלב שחלק גדול מהחלב נוצר תוך כדי ההנקה.
    יש מקרים של המון חלב בחודש הראשון שהתינוק כמעט לא צריך להתאמץ להוציא ואז ירידה כשזה מתחיל להיות תלוי בו. זה יכול לקרוא במצבים של לשון קשורה, או שימוש בפטמות סיליקון או תפיסה לא אידיאלית מהתחלה. כדאי לבדוק אם יש פה גורם לירידה.
    בכל מקרה, מגבירים כמות חלב עם הנקות תכופות, שאיבות (גם כשלא יוצא חלב, הגירוי חשוב), תוספים טבעיים, מנוחה ושתייה.
    בהצלחה!!!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה באותו נושא

שירן
    16/07/2011

שלום, יש לי תינוקת בת חודש וחצי- השאלה קשורה גם להודעה קודמת עם ההנקות התכופות. עד לפני יומיים כשהייתי מניקה השדיים היו מתמלאות די יפה ואפילו היה נוצר גודש-נכון זה לא טוב- אבל אינדיקציה למלאות. לפני יומיים נסעתי והתינוקת לא הייתה איתי, הנקתי אותה באותו יום רק פעם אחת בבוקר, ומאז עד הערב סביבות 9 השדיים היו מלאות וגדושות ואף נזל כבר החלב-לא הייתה לי אופציה לשאוב. כעת מאז היווצרות החלב מעטה מאוד,הן לא מתמלאות כמו מקודם,ואני מרגישה שהן ריקות,והתינוקת אף יונקת יותר זמן-מהנקה של 20 דק'-חצי שעה היא עברה להנקה של שעה-שעה וחצי. מה אני עוש, האם יש לאותו יום קשר לכך ומה אני עושה בעתיד בימים שבהתינוקת לא איתי ואני לא מניקה וזה מתמלא?. מה אני יכולה לעשות כדי להגביר את זרימת החלב? ו

לגבי שאלת ההנקות התכופות-התינוקת סובלת מגזים, ממש קשה לה וכואב והיא בוכה. הרופאה אמרה שאני אעשה לה שעות ואניק אותה כל 3 וחצי שעות כדי למנוע היווצרות גזים נוספים בין לבין. אבל לפעמים היא מבקשת לאכול מחוץ לשעות ההנקה-מה אני יכולה לעשות.?

שאלה נוספת-מה אני אמורה בגדול לאכול ולשתות כדי להגביר את תפוקת החלב?
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה באותו נושא - תגובה

סיגל גולן
    17/07/2011

הי שירן
    שאלת הרבה שאלות
    1. הגוף שלך קיבל מסר באותו יום שלא הנקת ולא שאבת שלא צריך לייצר כל כך הרבה חלב והוא התחיל לייצר פחות. כדי לשמור על כמות החלב צריך תמיד לשדר לו כמה צריך ומתי. הכוונה שגם כשאת לא עם התינוקת , לשאוב בערך כל שלוש שעות. את חייבת למצוא מקום לעשות את זה. אם את לא ליד חשמל יש משאבות ידניות וגם כאלו שעובדות עם סוללות. אפילו במחיר שתזרקי את החלב אם אין תנאי שמירה. אבל חלב יכול להיות מחוץ למקרר מספר שעות, וגם יש ציידניות קטנות בנויות לקרחון ומספר בקבוקים. לא צריך להיות שאיבה ארוכה, אבל לפחות כמה דקות כדי למנוע גודש. גודש יכול להוביל לדלקת. לא לאפשר שזה יקרה.
    2. לגבי הנקות תכופות: אפשר להיניק יותר מאשר כל שלוש שעות, אבל אם יש הרבה גזים תנסי להיניק ארוחה משני צדדים ולהמשיך לתת לה רק את הצד האחרון במשך שלוש שעות. לארוחה הבאה תחליפי. זה יכול לעזור. וגם לבדוק אם אולי היא פשוט צריכה תוספת מציצה ולהציע לה מוצץ (אחרי ארוחה טובה בהנקה).
    3. החלב אמור לחזור לכמויות הקודמות אם תתני לגוף את המסר הנכון שאת והתינוקת צריכות יותר: הנקות ארוכות ותכופות כמו שאת כותבת, שאיבה בין ההנקות (גם אם לא יוצא חלב זה נותן מסר חשוב לגוף). את יכולה לנסות כמה תוספים טבעיים להגברת החלב שקונים בבית מרקחת.
    מקוה שתדווחי שתוך כמה ימים הכל בסדר!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו