ירידה בכמות החלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בכמות החלב
    דנה
    17/07/2011

שלום רב
    אני מניקה בלבד את בני בן ה3 חודשים. מזה שבוע אני חשה בעיות בהנקה - ירידה בכמות החלב בשדיים ותחושת שדיים מרוקנים. בסיום כל הנקה בני בוכה ואני מוסיפה לו בין 30-80מ"ל מטרנה.
    אני מעוניינת להמשיך להניק ופוחדת שזו הדרך להפסקת החלב
    מה עלי לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב - תגובה

לילי עוזיאל
    19/07/2011

דנה שלום,

נשמע שאת מאוד מודאגת לעתיד ההנקה שלכם ואני שמחה שפנית אלינו.

בגיל שלושה חודשים ההנקות כבר קצרות כי רב התינוקות יונקים ביעילות רבה, החזה נהיה רך יותר כתהליך טבעי ותקין וכמות הצואה פוחתת בגלל שינויים בהרכב החלב וניצול יעיל של מרכיביו ע"י התינוק - השילוב הזה יכול לייצר תחושה של חסר חלב כשזה בעצם לא המצב. האם התינוק היה מרוצה גם לולא התוספת? האם הוא נינוח בין הארוחות? האם נותן הרבה שתן כרגיל או שהשתן מועט ומרוכז יותר (יותר צהוב ועם יותר ריח?)
    ההרגשה שלך מאוד נכונה - תוספת משמעותית של פורמולה בכל ארוחה היא אכן דרך להפחתת ייצור חלב.

לעיתים יש גם מקרים בהם יש הצדקה לתחושת האמא שהיא מייצרת פחות ופחות חלב, אתן לך שתי דוגמאות:
    תינוק שהלשון שלו קשורה עלול בתקופה בה האמא שופעת חלב לאחר הלידה לעלות יפה במשקל וכאשר הפעילות בשד מתמתנת עלול להצליח פחות טוב לנקז את השד. כאשר חלב נשאר עומד בשד - הייצור פוחת.
    נטילת גלולות למניעת הריון עלולות להפחית ייצור חלב גם אם מדובר בגלולות ע"ב פרוגסטרון בלבד ("גלולות למיניקות").

אני מציעה לך:
    א. לגשת לשקילה ולבחון מה מצב העלייה במשקל.
    ב. עם נתון המשקל לפנות ליועצת הנקה, אולי בטיפת-חלב, בליגת לה לצ'ה, או ליועצת פרטית והיא תעזור לך להבין מה קרה וכיצד כדאי להתקדם.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב - תגובה

סיגל גולן
    19/07/2011

שלום דנה
    אני שמחה שאת כותבת עכשיו כדי שנמהר להעלות את כמות החלב. בהנחה שעד שלושה חודשים הכל היה בסדר כולל עליה במשקל, אז נמליץ על אותם דברים שתמיד אנחנו ממליצות כדי להגביר חלב: הנקות תכופות, הנקות בעור לעור, שאיבות אחרי ההנקה (גם אם לא יוצא--חשוב הגירוי), אולי שידרוג המשאבה לרצינית יותר, לקיחת תוספים טבעיים כולל כמוסות חילבה, שתיה, מנוחה, מחשבות על אהבה.
    אם התחלת לקחת גלולות למניעת הריון לאחרונה הירידה בכמות יכולה להיות מזה. או אם שינית את סדר היום שלך ואת יותר לחוצה. או אם השתמשת עד עכשיו בפטמות סיליקון.
    אם תרצי עוד הכוונה, תכתבי שוב וננסה ללוות אותך בתהליך.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו