מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בכמות החלב?!רחלי21/07/2011
שלום
בני בן חודש ונולד קטן- 2 קילו. מסיבה זו עד היום הייתי שואבת לו חלב ונותנת בבקבוק. בהדרגה התחלתי להניק במשולב עם הבקבוק והיום אני נותנת לו רק 2 בקבוקים ביום.
בשבוע האחרון קרה דבר מוזר. נהיה לי מיעוט בחלב. עד עכשיו הייתי שואבת 130 סיסי בלי בעיה- כמובן שהיה אוכל הרבה פחות. עכשיו אני בקושי מגרדת את ה- 50 סיסי.כשבבקבוק שאני נותנת הוא אוכל לפחות 65 סיסי. מה שיותר מטריד זה שהוא נשאר רעב אחרי ההנקה מה שלא כ"כ קרה קודם.
מה יכולה להיות הסיבה למצב הזה?
איך אני יכולה לעודד את ייצור החלב.
אציין שהוא יונק 20 דקות מכל שד ואני מחזירה אותו כדי שיגיע לחלב האחורי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכמות החלב?! - תגובה
סיגל גולן22/07/2011הי אפרת
אני מצטערת שעדיין מבלבלים יולדות עם המונחים חלב קדמי ואחורי
אין שני סוגי חלב. אחוזי השומן בחלב עולים ככל שהשד מתרוקן. זה כל הסיפור. למרות שהוא יונק יותר, צריך לבדוק אם ההנקה שלו יעילה ואם הוא מעביר לעצמו מספיק חלב. אם לא, זה יכול להיות סיבה להפחטת הכמות. שאיבה היא לא אינדיקציה לכמה חלב יש: אם את קצת מודאגת או חושבת על משהו אחר, החלב לא יזרום כמו שצריך ויצא פחות. זה ישדר לגוף שצריך פחות ומתחיל מעגל של ירידה בכמות. לרוב תינוק יונק יותר טוב ממשאבה. אבל כדאי לבדוק את זה בפגישה עם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך.
מאחלת לך הצלחה!!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)