ירידה בכמות החלב?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בכמות החלב?!
    רחלי
    21/07/2011

שלום

בני בן חודש ונולד קטן- 2 קילו. מסיבה זו עד היום הייתי שואבת לו חלב ונותנת בבקבוק. בהדרגה התחלתי להניק במשולב עם הבקבוק והיום אני נותנת לו רק 2 בקבוקים ביום.
    בשבוע האחרון קרה דבר מוזר. נהיה לי מיעוט בחלב. עד עכשיו הייתי שואבת 130 סיסי בלי בעיה- כמובן שהיה אוכל הרבה פחות. עכשיו אני בקושי מגרדת את ה- 50 סיסי.כשבבקבוק שאני נותנת הוא אוכל לפחות 65 סיסי. מה שיותר מטריד זה שהוא נשאר רעב אחרי ההנקה מה שלא כ"כ קרה קודם.
    מה יכולה להיות הסיבה למצב הזה?
    איך אני יכולה לעודד את ייצור החלב.
    אציין שהוא יונק 20 דקות מכל שד ואני מחזירה אותו כדי שיגיע לחלב האחורי.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב?!

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב?! - תגובה

סיגל גולן
    22/07/2011

הי אפרת
    אני מצטערת שעדיין מבלבלים יולדות עם המונחים חלב קדמי ואחורי
    אין שני סוגי חלב. אחוזי השומן בחלב עולים ככל שהשד מתרוקן. זה כל הסיפור. למרות שהוא יונק יותר, צריך לבדוק אם ההנקה שלו יעילה ואם הוא מעביר לעצמו מספיק חלב. אם לא, זה יכול להיות סיבה להפחטת הכמות. שאיבה היא לא אינדיקציה לכמה חלב יש: אם את קצת מודאגת או חושבת על משהו אחר, החלב לא יזרום כמו שצריך ויצא פחות. זה ישדר לגוף שצריך פחות ומתחיל מעגל של ירידה בכמות. לרוב תינוק יונק יותר טוב ממשאבה. אבל כדאי לבדוק את זה בפגישה עם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך.
    מאחלת לך הצלחה!!
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו