מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לייעוץ בקשר להתמעטות חלב אפשריעלי23/07/2011
שלום
הבת שלי בת 4 וחצי חודשים, יונקת הנקה מלאה, מעולם לא קיבלה בקבוק ועדיין לא התחלנו מוצקים, אך ורק חלב אם וכמעט ורק מהציצי, קיבלה בקבוק עם חלב אם אבל לא פעמים רבות במשך חייה הקצרים עד כה.
בשבוע האחרון היא פתאום התחילה לקום יותר מוקדם בלילה, היא מגיל חודשיים ישנה לילה שלם משבע עד שבע! אם היתה נרדמת יותר מאוחר היתה קמה יותר מאוחר גם. פתאום התחילה לקום בחמש וחצי ככה, אז לא הייתי מוטרדת כל כך, קורה, אבל!!!! מיום רביעי הילדה לא שקטה בכלל לאורך כל היום, מכניסה בטירוף דברים לפה שזה כולל משחקים ובעיקר את הידיים שלה, חשוב לציין שהיא סרבנית מטורפת של מוצצים, אני מציעה לה ציצי ולוקחת בפערים הרבה יותר קטנים ממה שהיו, היא היתה אוכל כל שלוש שעות ועכשיו יכול להיות גם כל שעה שעה וחצי, בקיצור נראה לי שאין לה מספיק חלב!!!!
איזו סיבה יכולה להיות להתמעטות חלב? בהנקה מלאה לחלוטין ואיך מגבירים וגם איך יודעים בודאות מה הבעיה??? כבר חשבתי לתת לה תמ"ל רק כדי לראות אם זה מרגיע אותה כדי לברר האם הבעיה היא באמת חוסר במזון
אני ממש ממש רוצה שההנקה תצליח עד גיל שנה לפחות!!! זה חשוב לי!!! בבקשה כל המומחיות פה, עזרה!!!!!!!!!!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לייעוץ בקשר להתמעטות חלב אפשר - תגובה
לילי עוזיאל24/07/2011יעלי יקרה,
הנה בתך מלמדת אותך שיעור בהונאה שבגידול ילדים: הגעת לארץ מובטחת, לילה ארוך של שינה (זה לא אופייני אצל בני גילה בכלל בכלל, תהני ממה שהיה, אבל בלי להתרגל...) ואז בא שלב התפתחותי אחר וטורף לנו את הקלפים.
מה שאת מתארת מתארות עוד אמהות עייפות רבות - ובאופן כללי זה טבעי ולא מדאיג.
זה גיל שיש לחצים של צמיחת שיניים (גם שבועות רבים לפני שהן באמת בוקעות) ולעיתים של חלומות ועיכול של חוויות היום...
תמיד כדאי לשלול סיבה בריאותית שינוי התנהגותי משמעותי - כדאי שהיא תיבדק על-ידי רופא ילדים.
מעקב משקל יעזור לך לדעת אם באמת יש שינוי בכמות החלב או רק בדפוס ההתנהגות.
אם הכל תקין - נסי לנוח מנוחה אחת טובה במהלך היום ואיכות החיים תשתפר - מבטיחה לך!
המשיכי להניק בכיף ולמה רק עד גיל שנה? הניקי כל עוד כיף לשתיכן!
אשמח לשתף אותך שארגון הבריאות העולמי של האו"ם ממליץ להניק (בצירוף מאכלים מתאימים בכל גיל) עד גיל שנתיים פחות(!) וזה בעיקר בגלל היתרונות החיסוניים שיש להנקה גם מעבר לגיל שנה ושנתיים (וזה נכון ביתר שאת כשמתחילים ללכת למסגרת ונחשפים ליותר ילדים ומחלות...).
בברכת הנקה בריאה ומהנה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המשך שאלות
יעל24/07/2011תודה על התגובה
אני יודעת שיכולים להיות שינויים באורח החיים שלה, זו הבת השניה שלי יש לי ילדה בת 3 וחצי ואולי זה יהיה ההסבר ללחץ שלי. הבת שלי ינקה גם היא הנקה מלאה ובערך מגיל 3 חודשים התחילה להיות צרחנית בטירוף, אני חשבתי לתומי שזה גזים וניענעתי ללא הפסקה וקיפלתי רגליים וכל מה שצריך לגזים...אך שלפתע כעבור בערך שבועיים וחצי - שלושה של נודניקיות היו איזה יומיים שנראו כמו הארבעה ימים האחרונים שלי עם הקטנה עכשיו, שקלטתי שמשהו לא בסדר ואז שאבתי וראיתי שאין חלב, הילדה היתה צורחת גם בהנקה וגם אחרי (מה שלא קרה כרגע חשוב לציין) ובקיצור נגמר לי כמעט החלב! כאמא פחות מנוסה ברבה נלחצתי והתחלתי לתת תמ"ל שילבתי לה תמ"ל וחלב שלי עד גיל חצי שנה והחלב שלי כבר היה רק מבקבוק כי היא כבר לא היתה בעניין של לינוק וגם הייתי חייבת שתעלה במשקל כי מדידות הראו שהיא אכן ירדה משמעותית בתקופה הזו! בקיצור יש לי טראומה ועכשיו ממש חשוב לי להצליח! בדיעבד אני יודעת מה גרם לי אז לירידת החלב ואלו היו כדורי הסרזט, איך אני יודעת? כי זה קרה גם הפעם! בגיל חודשיים של הקטנה התחלתי לקחת אותם ומיד קלטתי שיש התמעטות הייתי בסופר לחץ והפסקתי חשבתי שכבר הלך עלי אך תוך יומיים הכל חזר לקדמותו!! והייתי מאושרת, שזהו אני יודעת למה זה קרה גם אז ועכשיו אין סיבה בעולם שתוריד לי את החלב. לכן אני גם לא שואבת כמעט ומעדיפה כמה שיותר הנקות והנקות, אפילו היו מקרים שהילדה עברה את השלוש שעות ולקחתי להנקה יזומה כדי שהגוף כל הזמן ייצר.
והנה פתאום משהו קרה בכמה ימים האחרונים...ומכאן הלחץ שלי.
עכשיו בעלי היה בניו פארם ורכש לי "חלב רב" זה טיפות שמוסיפים לשתיה, האם זה מומלץ? האמת שהיום התחיל דווקא טוב היא קמה בשש ועשרים וינקה משני הצדדים והיה הרבה כי זה אחרי לילה ואז היתה שקטה! וינקה שוב בתשע שזה סבבה, פער כמו שהיה עד עכשיו ובלי קיטורים בדרך ומתשע ורבע ועד עכשיו (11:40) היא ישנה! שזה גם כבר לא קרה בארבעה ימים האחרונים, אז אני חושבת אולי הדברים חזרו למסלולם? יכול להיות דבר כזה? שירד החלב ואז יחזור? מה קורה? הרי תמיד אומרים שאם יש ביקוש יש היצע אז למה הגוף שלי עושה בעיות??
אשמח לתשובות
תודה וסליחה על האורך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)