מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודש בשדייםפרח28/07/2011
ביתי בת שבוע, אני מניקה אותה מהלידה (כשעה אחרי הלידה) , הבעיה היא שהיא ישנונית מידי ובימים האחרונים התחיל לי גודש מכיוון שהיא ישנה רוב היום וגם כאשר יונקת אז זה קצת ומצד אחד רוב הזמן. זה ממש מי.אש אותי אך אני רוצה להמשיך להניק, כרגע, בין הנקה להנקה אני קצת שואבת כדי להוריד את הגודש, רציתי לדעת האם זה בסדר ומתי הגודש אמור להיעלם, אם בכלל?,
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בשדיים - תגובה
סיגל גולן30/07/2011שלום פרח
קצת מדאיג אותי התאור שלך על זה שהיא ישנונית. האם היא נולדה קטנה? לפני שבוע 38? במצב כזה אני ממליצה כן לשאוב ולתת תוספת חלב אם מהבקבוק אחרי הנקה או אפילו קצת לפני ההנקה כדי לעזור להעיר אותה, כדי להבטיח שהיא מקבלת מספיק. אני ממליצה לשקול אותה בטיפת חלב מחר. האם יש לה לפחות 6 טיטולים של שתן ביום ולפחות 3 יציאות? הגודש אמור להסתדר תוך מספר ימים אבל ככל שיש לך משאבה את תמיד יכולה להקל על כך ולהבטיח יצצור מקסימלי לאורך זמן.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך -גודש בשדיים
פרח31/07/2011תודה על התשובה, היא נולדה בשבוע 40, במשקל 3.200, שקלתי אותה והיא עלתה יפה ל- 3.400 בשבוע, כמו כן גם היציאות בסדר,פשוט כל שעתיים בערך מרגע שהיא אוכלת מתחיל לי גודש שוב וזה פשוט מייאש אותי, היא אוכלת רוב הזמן וכל ארוחה רק מצד אחד, האם זה בסדר לתת לה מצד אחד ואחר כך לשאוב מהצד השני ואם כן, כמה צריך לשאוב?
מצטערת על כל השאלות, אמנם זו לידה שנייה שלי, אך עניין ההנקה חדש לי שכן לא הינקתי את בני הראשון. אשמח לתשובות,
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך -גודש בשדיים - תגובה
סיגל גולן01/08/2011הי פרח
עכשיו יותר ברור. איזה יופי שיש לך כל כך הרבה חלב. חלק מתחושת הגודש נובע מכך שאת מאכילה מצד אחד. בצד השני נצבר חלב במשך מספר שעות ועושה את המלאות. אני ממליצה לך לעבור אם אפשר לשימוש בשני הצדדים בכל הנקה. יעזור לך להתאזן ולא להתמלא כל כך הרבה בין לבין. יכול לקחת עוד כמה ימים אבל בסוף הגוף יקבל את המסר כמה לייצר.
אם את מניקה מצד אחד ושואבת מהצד השני את ממשיכה לשדר לגוף לעשות עוד, מה שלא נחוץ כרגע. להקלה את יכולה להשתמש בקומפרסים קרים או חמים--מה שגוף שלך מעדיף
אשמח לקבל עדכון ממך בימים הקרובים לשמוע מה שלומך.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך סיגל - גודש
פרח07/08/2011הי סיגל, אז ככה - עברו כמה ימים ואני לא מבינה מה לא בסדר, אני אתאר לך את המצב:
ביתי בת שבועיים וחצי, יונקת כל 3 שעות בממוצע, אני נותנת לה לינוק משני הצדדים, כל צד בממוצע בין 5-7 דקות ואז היא מוציאה באופן עצמאי. עושה קקי כמעט אחרי כל ארוחה (לעיתים הקקי ירוק.האם זה בסדר?)וגם שתן. לפעמים בלילה קמה לאכול אפילו אחרי 4-5 שעות.(בנוסף, לעיתים אחרי ארוחה היא משהקת ויוצא לה קצת חלב מהאף) עד כאן הכול טוב ויפה, אבל הבעייה העיקרית היא שכל פעם מחדש (לאחר שעתיים בערך) הגודש חוזר, עדיין לא התרחש ויסות בין הכמות שהיא אוכלת לבין הכמות שיש לי, וזה מאוד מתסכל, האם יש לי עודף חלב? ואם כן מה עושים?
אשמח לתשובה ולעצות להקלה,
פרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך סיגל - גודש - תגובה
סיגל גולן09/08/2011הי פרח
אולי התחושה שיש לך של "גודש" זה התחושה הנורמלית של מלאות שיש לרובן? האם הדש ממש קשה כמו אבנים או רק כבד ומלא? אם כל כך מפריע, אפשר לנסות כרוב (מסביב לשד אבל לא על הפטמה וההילה) חצי שעה/שעה מספר פעמים ביום. אפשר לשתות כוס חליטת נענע ומרווה פעם ביום, אולי זה יעזור קצת. חשוב לא לעבור לצד השני: פחות מדי חלב.
מקוה שיסתדר לך בקרוב!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה-עדכון
פרח10/08/2011הי סיגל,
עברו כמה ימים שבהם אני נותנת לה לאכול כל הנקה רק מצד אחד (ומהצד השני אני קצת סוחטת ידנית לפני ההאכלה הבאה כדי להקל על הגודש) ואני מרגישה קצת יותר טוב, הגודש פחת, האם ניתן להמשיך להאכיל בצורה כזו לאורך זמן?
יום טוב,פרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה-עדכון - תגובה
סיגל גולן10/08/2011שלום פרח
אני שמחה שאת מרגישה הקלה.
אפשר לנסות להמשיך כך עם יד על הדופק לגבי יותר מדי ירידה בכמות החלב. אולי כשיהיה לך ממש נוח תעברי חזרה לשני צדדים בארוחה?
מקוה שרק תשתפרי
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי כמות היציאות
עדינה31/07/2011דר' בתיה וייס מהפורום לגסטרואנטרולוגיה כאן באתר ענתה לשאלתי בעבר:
אני שאלתי לגבי ביתי בת החודש שנותנת יצאה אחת ליומיים והיא השיבה שבהנקה גם יציאה של אחת לשבוע זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי כמות היציאות - תגובה
סיגל גולן01/08/2011שלום עדינה
כמו בהרבה דברים בחיים, יש תשובות שונות ממקורות שונים.
יועצות הנקה לומדות שזה בסדר גמור אם יש יציאה פעם ביום, יומיים או שבוע אחרי גיל 6 שבועות. עד אז מצפים ללפחות 2-3 ביום. אבל יש מקרים שיש פחות והכל בסדר. בשביל להגיד שהכל בסדר גם כשיש פחות יציאות שואלים האם התינוקת מרוצה מהחיים, עולה יפה במשקל, ומתפתחת כמצופה? אם כן, אז כנראה שהכל בסדר. ספירת היציאות בשבועות הראשונים היא כלי נוסף לקבלת בטחון שההנקה עובדת טוב.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)