גודש בשד שלא עובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גודש בשד שלא עובר
    לילך
    03/08/2011

שלום רב,

הפסקתי להניק אחרי שבוע מאחר והיה לי דלקת בשד. טופלתי באנטיביוטיקה 10 ימים. הפסקתי את ההנקה ועדיין יש לי גודש בשד ימין והשד עדיין נפוח.
    רציתי לדעת כמה זמן יקח עד שתרד הנפיחות והגודש בשד?
    כמו כן, אני לוקחת כדורים לייבוש חלב כבר שבועיים.

ניסיתי להוציא חלב אבל לא יצא שום דבר מאז הדלקת. שמתי כרוב שגם זה לא עזר להוריד את הגודש.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גודש בשד שלא עובר

הוספת תגובה

• גודש בשד שלא עובר - תגובה

לילי עוזיאל
    04/08/2011

שלום לילך,

אני מצטערת שחווית דלקת שבוע לאחר הלידה. זו חוויה לא נעימה בתקופה מאוד רגישה בחיים. אני מקווה שאת מתחילה להתאושש.
    חשוב לדעת שהדלקת אכן עברה - בדקי שאין סימני אדמומיות, עור חם, אזור נוקשה במיוחד וכו'.
    הטיפול נגד דלקת אינו פותר את בעיית הגודש.
    אני מבינה שאינך מעוניינת להניק ושאת נוטלת כדורים לייבוש החלב.
    להקלת ההרגשה אפשר להעזר בקומפרסים קפואים, לשים עלי כרוב טריים כל חצי שעה. מועכים אותם קצת כדי לשבור את ה"ורידים שלהם" וכשהם נהיים סמרטוטיים מחליפים בטריים.
    ניתן לשתות חליטת מרווה כל שעה-שעתיים. את יכולה להכין לך חליטה קרה בבקבוק ולשתות ממנה במקום מים.
    רופא יכול לרשום לך כדורים לייבוש נזלת והם גם מסייעים בייבוש חלב.
    אני מקווה שבלידה הבאה תוכלי לקבל עזרה והדרכה להנקה נכונה ולהתנהלות נכונה כבר מההתחלה וכך תוכלי לעבור חוויה מתקנת של הנקה נעימה ואת וילדיך תוכלו להנות מהיתרונות הבריאותיים החשובים שבהנקה.

בריאות טובה,
    לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

לילך
    04/08/2011

לילי שלום,
    תודה רבה על תשובתך המהירה.
    ניסיתי לשאוב חלב ללא הצלחה. כ"כ גם הכרוב לא עזר וקומפרסים.
    כרגע יש לי שד נפוח ועם גודש (יכול להיות שזה משהו אחר?). והוא מאוד כואב, אבל לא אדמומי כלל.
    בשד השני הכל בסדר.

רציתי לדעת, כמה זמן יקח עד שהשד יחזור לקדמותו? יש סיכוי שישאר ככה ללא התערבות רפואית?
    האם כדאי ללכת לרופא לקבל אנטיביוטיקה נוספת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך - תגובה

לילי עוזיאל
    10/08/2011

לילך שלום,

סליחה שלקח לי זמן לענות לך.
    בלי לראות את המצב קשה לענות.
    אפשר לפנות למומחי כירורגית שד כמו ד"ר תמי קרני במרפאת ליידי אסיא.
    אפשר לפנות ליועצת הנקה רצינית.

בהצלחה ובבריאות טובה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו