מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים בפיטמה תוך כדי הפסקת הנקהשרה03/08/2011
היי!
לאחר שנה של הנקה חלקה, התפתחה לי דלקת בשד.
עקב הכאבים והגיל הבוגר של הילדה שלי החלטתי להפסיק להניק, וכעת אני על אנטיביוטיקה.
הרופאה אמרה לי לחסום את החזה בחזיה לוחצת מאד ותוך שלושה ימים החלב יפסיק. עשיתי זאת למשך יום אחד והתפוצצתי מרוב חלב וכאבים.
נשברתי, וכל העצות שקיבלתי הם שחייבים להפסיק לאט לאט. התחלתי לשים עלי כרוב, ולשאוב מעט פעמיים ביום- בצהרים ובלילה לפני השינה.
היום היום הרביעי לדלקת ולהפסקת ההנקה ועדיין יש לי גודש, גירודים נוראיים וכאבים.
היום, גיליתי מסביב לפיטמה פצעים אדומים גדולים כמין עקיצות יתוש.
אני צריכה לציין, שישנתי עם הכרוב כל הלילה. האם זה בסדר?
מה הפצעים האלו יכולים להיות?
כמו- כן, כמה זמן יקח עד שהחלב יגמר כבר?
תודה רבה מראש על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפיטמה תוך כדי הפסקת הנקה - תגובה
עדי יותם04/08/2011לא "נשברת" אלא עשית מה שצריך. חשוב להמשיך ולרוקן מעט ולא להעמיס על הגוף בזמן דלקת (וגם במצב רגוע יותר...) את המשימה של ייבוש באופן דרמטי. המשיכי עם כרוב ושאיבות עד להקלה, עד שהחלב יתייבש. התהליך יכול לקחת גם שבוע ויותר. באשר לפצעים, קשה לדעת, ונראה שכדאי לגשת שוב לרופאה כדי לברר במה מדובר. בייחוד בשילוב עם הגודש, חשוב שתראה אותך עין מקצועית.
הטיפול בדלקת, נוסף על האנטיביוטיקה, כולל ריקון טוב של השדיים לעתים תכופות. לידיעה להנקה הבאה - אם חלילה שוב תתפתח דלקת, יש לפתור אותה ורצוי רק אחר כך להתחיל בגמילה/ייבוש. אפשר בהחלט לייבש את החלב כשממשיכים לשאוב/להניק, כל עוד עושים זאת לפרקי זמן קצרים יותר ויותר ומרווחים בהדרגה את הזמן שבין השאיבות/הנקות. לאט אבל בטוח...
שיהיה בהצלחה ואנא עדכני בשלומך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
שרה04/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)