מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת וסתימהחלי09/08/2011
בני בן ארבעה וחצי חודשים, יונק בלבד. החל מאתמול החלו סימנים של דלקת בשד- אדמומיות, כאב עז וחום. לכאורה אין סיבה- לא היה גודש או דילוג על הנקה. בבוקר חשתי עקצוץ המאפיין מלאות ולכן שאבתי קצת, אינני נוהגת לשאוב ובד"כ משתמשת במשאבה רק כדי להקל על גודש. אני מציינת כי יתכן שהשאיבה גרמה למצב? ועוד השערה- היות שאין סיבה לדלקת, אני תוהה האם יתכן שיש סתימה עוד מההנקה הקודמת? גמלתי את בתי בגיל שנתיים כשהייתי בהריון עם בני, ונדמה לי שנשארה גבשושית בשד ימין שבו יש כרגע דלקת. האם עלי להגיע לטיפול? אם כן אצל מי? האם רופא משפחה יספיק (אנטיביוטיקה) או שעלי להגיע ליועצת הנקה מוסמכת כדי לטפל בסתימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת וסתימה - תגובה
סיגל גולן09/08/2011שלום חלי
לא נראה לי שהבעיה כרגע קשורה לגמילה של בתך. זה היה מפריע לך הרבה קודם.
דלקת לרוב מתחילה בסתימה בצינורית: אולי מתנוחת השינה שלך, אולי מחזיה הדוקה, עוד הרבה גורמים ולא תמיד מוצאים את המקור. אם הדלקת חיידקית ודורשת אינטיביוטיקה זה בדרך כלל מלווה בחום מעל 38.5. אם עוד אין חום כזה אפשר לנסות טיפול במסג' (תנסי למצוא מקום שמורגש "גולה" או גרגיר אורז בפנים). לעסות את המקום כדי לפרק את הגוש ולשחרר זרימה. אפשר ורצוי להיניק וגם לשאוב אם ההנקה לא מספיק משחררת. השאיבה לא אמורה להחמיר את המצב. גם שינוי תנוחה בהנקה יכול לעזור. יעוצת הנקה יכולה לעזור בשיטת העיסוי ועזרה לזהות את הסתימה, אבל רק רופא יכול לאבחן דלקת ולתת מרשם לאנטיביוטיקה. אם אין שיפור עד מחר, תפני לרופא.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)