דלקת וסתימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת וסתימה
    חלי
    09/08/2011

בני בן ארבעה וחצי חודשים, יונק בלבד. החל מאתמול החלו סימנים של דלקת בשד- אדמומיות, כאב עז וחום. לכאורה אין סיבה- לא היה גודש או דילוג על הנקה. בבוקר חשתי עקצוץ המאפיין מלאות ולכן שאבתי קצת, אינני נוהגת לשאוב ובד"כ משתמשת במשאבה רק כדי להקל על גודש. אני מציינת כי יתכן שהשאיבה גרמה למצב? ועוד השערה- היות שאין סיבה לדלקת, אני תוהה האם יתכן שיש סתימה עוד מההנקה הקודמת? גמלתי את בתי בגיל שנתיים כשהייתי בהריון עם בני, ונדמה לי שנשארה גבשושית בשד ימין שבו יש כרגע דלקת. האם עלי להגיע לטיפול? אם כן אצל מי? האם רופא משפחה יספיק (אנטיביוטיקה) או שעלי להגיע ליועצת הנקה מוסמכת כדי לטפל בסתימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת וסתימה

הוספת תגובה

• דלקת וסתימה - תגובה

סיגל גולן
    09/08/2011

שלום חלי
    לא נראה לי שהבעיה כרגע קשורה לגמילה של בתך. זה היה מפריע לך הרבה קודם.
    דלקת לרוב מתחילה בסתימה בצינורית: אולי מתנוחת השינה שלך, אולי מחזיה הדוקה, עוד הרבה גורמים ולא תמיד מוצאים את המקור. אם הדלקת חיידקית ודורשת אינטיביוטיקה זה בדרך כלל מלווה בחום מעל 38.5. אם עוד אין חום כזה אפשר לנסות טיפול במסג' (תנסי למצוא מקום שמורגש "גולה" או גרגיר אורז בפנים). לעסות את המקום כדי לפרק את הגוש ולשחרר זרימה. אפשר ורצוי להיניק וגם לשאוב אם ההנקה לא מספיק משחררת. השאיבה לא אמורה להחמיר את המצב. גם שינוי תנוחה בהנקה יכול לעזור. יעוצת הנקה יכולה לעזור בשיטת העיסוי ועזרה לזהות את הסתימה, אבל רק רופא יכול לאבחן דלקת ולתת מרשם לאנטיביוטיקה. אם אין שיפור עד מחר, תפני לרופא.
    בהצלחה
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו