מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי רגיעה בזמן הנקהדנה14/08/2011
שלום,
בני בן חודש 3 שבועות מניקה אותו ומביאה בלילה מנה של שאיבה.
בהתחלה לא עלה במשקל ובטיפת חלב אמרו לי לשאוב לו 3 מנות וכאשר עלה הורדתי למנה 1.
בשבועיים האחרונים לא רגוע בכלל בהנקה בכמה דקות הראשונה אוכל יפה ורגוע אולם לאחר 5-10 דקות מתחיל להשתולל מצד לצד ובוכה .אני מנסה לחבר אותו שוב הוא שואב לשניה ושוב מוציא ומשתולל.
אני מעבירה אותו לצד השני וגם מתחיל לאכול כמה דקות ושוב משתולל ובוכה אני שמה לו מוצץ ומעלה אותו אלי בהתחלה משתולל ואח"כ נרגע לרוב....
אבל אף פעם לא ישן אחרי האווכל ופלעמיים רוצה אחרי חצי שעה ..
השאלה האם הוא שובע?אני מרגיה שאני ממש "מתעללת" כיון שהוא משתולל ואני שמה לו מוצץ במקום אוכל.
ברצוני לציין שבבקבוק בלילה הוא אוכל ברגיעה ולרוב עושה גראפס ונרדם.
ועוד דבר .יש לו פטריה קטנה בלשון ואני מביאה ניסטין רדי מיקס האם יש קשר לזה שקשה לו לאכול לפטריה?ואיך יודעים שהפטריה עברה?
אני כבר על סף יאוש ומתכוונת לתת לו פורמולה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי רגיעה בזמן הנקה - תגובה
לילי עוזיאל15/08/2011דנה שלום,
נשמע שעוברת עליך תקופה לא קלה, את רוצה ועושה כמיטב יכולתך לתת לבנך לינוק - האפשרות הטובה ביותר עבורו מבחינת תזונה, התפתחות, חיסוניות ומבחינה רגשית - אולם הילד אינו רגוע ונראה לך סובל. זאת לא חוויה קלה עבור אמא.
אני חושבת שסיוע של יועצת הנקה יעזור לך לעבור את התקופה הזאת.
נשמע לי שיש קושי בהנקה שכדאי לראות כדי לתת עצה טובה ונכונה. רב בעיות ההנקה ניתנות לטיפול עם סיוע מקצועי מתאים. לצערי הרב לא לכל אחיות טיפת-חלב יש ידע מקצועי מתאים.
את צודקת שפטריה בפה של התינוק עלולה להפריע לו לינוק. טיפול לפטריה שניתן רק לתינוק - בדרך-כלל אינו מספיק יעיל. יש לטפל גם בך במקביל אחרת עלולה להיות הדבקה חוזרת ממנו אליך וממך אליו.
יש טיפולים נגד פטריה שהם יעילים יותר מניסטין אולם בלי לראות את המצב אין כל טעם להמליץ על טיפול.
מתן פורמולה לא יעזור לפתור את בעיות ההנקה, אלא עלול לגרום להחמרתן וגם גורם להפחתה בכמות החלב המיוצרת.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)