לא בטוחה שיש לי מספיק חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא בטוחה שיש לי מספיק חלב
    שרון
    21/08/2011

שלום,
    הבן שלי בן חודשיים וחצי, עד גיל חודשיים הוא היה על הנקה מלאה. לפני שבועיים עבר עליו שבוע קשה מאוד, הוא לא הפסיק לבכות, לא היה רגוע בזמן ההנקות. לבסוף הבנתי שכנראה הוא נשאר רעב אחרי ההנקות כי אין לי מספיק חלב ולכן התחלתי לשלב תמל - מאז אני נותנת לו ארוחה מלאה מתמל לפני השינה (ובאותו מועד שואבת) ואם במהלך היום אני רואה שהוא לא שבע מהנקה, אני משלימה לו מתמל או מחלב שאוב שלי.
    שמתי לב שכשאני שואבת בערב, כמות החלב יוצאת בדקות הראשונות- מצד שמאל 70 CC במהלך 7 הדקות הראשונות ואחכ כבר לא יוצא עוד חלב, ומהצד הימני כמות של 40 CC במהלך 4 הדקות הראשונות.
    האם זה נורמאלי שכל כמות החלב יוצאת רק בדקות הראשונות ואחכ כמעט ולא יוצא כלום?
    אם לא, מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?
    אצין שהתחלתי לקחת כדורי חילבה ונראה לי שזה עוזר כי אני כמעט ולא משלימה לו במהלך היום.
    אציין גם שהבן שלי נולד פג ומאוד חשוב לי להמשיך עם ההנקה כמה שיותר.

תודה רבה על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא בטוחה שיש לי מספיק חלב

הוספת תגובה

• לא בטוחה שיש לי מספיק חלב - תגובה

עדי יותם
    26/08/2011

קורה שיש תקופות של קפיצת גדילה שאז אמהות מרגישות שאין להן מספיק. בד"כ לא צריך לעשות שום דבר מיוחד, אבל יומיים-שלושה של מנוחה, שתייה, אכילה, הימנעות מהתרוצצויות לא נחוצות - יוכלו לעזור בכך. אם לא עוזרים, כדאי להיפגש עם יועצת הנקה כדי לברר האם באמת חלה ירידה בכמויות, אם כן - למה, ומה ניתן לעשות.
    בכל מקרה, טוב ששאבת ולקחת את החילבה ויש לקוות שהתקופה המאתגרת מאחוריכם.
    בד"כ רוב הכמות יוצאת בתחילת השאיבה. כדאי לשאוב מצד אחד עד שהטפטוף נחלש/נפסק, לעבור לצד השני, וחוזר חלילה פעמיים או שלוש, עד 30 דקות. שאיבה "על ריק" 2-3 דקות אחרי שלא יוצא יותר כלום משני הצדדים, תעזור בהגברת הכמויות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו