האם שאיבה גורמת לירידה בכמות החלב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם שאיבה גורמת לירידה בכמות החלב?
    ציפי
    25/08/2011

שלום,
    אני אם לילדה כמעט בת שלושה חודשים, לפני כחודש התחלתי לשאוב לה שתי מנות 4-5 פעמים בשבוע.
    האם השאיבה יכולה לגרום לירידה בייצור החלב או באיכותו? או לחילופין תגרום לכך שייגמר לי החלב יותר מוקדם?
    אני כן מרגישה שהחזה שלי פחות גדוש מאיך שהוא היה קודם (לא בטוחה שמבחינת זמנים זה התחיל כשהתחלתי לשאוב).
    יש לציין שעד עכשיו היא עלתה יפה במשקל, ושיש מספיק יציאות (למרות שכמעט כל יום בערב יש לה יציאה בצבע מעט ירקרק)
    תודה רבה,
    ציפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם שאיבה גורמת לירידה בכמות החלב? - תגובה

סיגל גולן
    27/08/2011

הי ציפי
    שאיבה בנוסף להנקה אמורה להגביר את כמות החלב, לא להקטין. ההרגשה שלך שאת פחות מלאה בדרך כלל קורה אחרי מספר חודשים של הנקה כי רוב החלב בשלב זה נוצר תוך כדי הנקה ולא נוצר ומתאחסן עד ההנקה.
    נשמע שהכל בסדר ואת יכולה להמשיך כרגיל
    בהצלחה
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על התגובה

ציפי
    27/08/2011

תודה רבה על התגובה.
    העניין הוא שאני שואבת במקום הנקה פעמיים ביום, והיא מקבלת בקבוק במקום. האם השאיבה מייצרת פחות חלב מהנקה ובסופו של דבר תביא להתייבשות של החלב יותר מוקדם?
    תודה רבה,
    ציפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על התגובה - תגובה

סיגל גולן
    28/08/2011

באופן כללי שאיבה מוציאה פחות חלב מאשר הנקה: שאיבה עובדת רק על וואקום, כשהנקה עובדת על וואקום והוצאת החלב במציצה. לאורך זמן, שאיבה מלאה (במקום הנקה) גורמת לפחות ייצור חלב מאשר הנקה מלאה. אם את מרגישה שיש לך פחות חלב עם פעמיים שאיבה ביום, תראי אם את יכולה להוסיף שאיבה נוספת, אפילו קצרה. זה יכול להיות אחרי הנקה או בין הנקות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו