מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקהלילך16/01/2008
שלום רציתי לשאול בבקשה
תינוק בן חודש ושבועיים במשקל נוכחי של 4100 בערך.
כמה אמור לינוק בארוחה (60,120 או יותר).
כמה פעמים ביום.
כל כמה זמן סביר להניקו.
במצב הנוכחי: הנקה כל 3 שעות כולל הלילה.
האם בגיל זה המרווח בלילה גדל?? אם צריך להגדיל מרווחי הנקה איך עושים זאת.
תודה מראש לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לילך
ג'ניס זאוסמר16/01/2008שלום רב,
אין אפשרות לקבע כמוית חלב המתקבלות בהנקה .
הנקה גם לא נקבעת על פי שעות.
כאשר מנסים להבין הנקה במונחים של האכלה בבקבוקים לא מגיעים לשום מקום. רק בלבול.
את פשוט מנסה להלביש שפה זרה על ההנקה ואין תשובות כאלו.
אי אפשר לדעת כמה התינוק מקבל או צריך לקבל - כל עוד שעולה במשקל זה בסדר.
אותו דבר לגבי תדירות ההנקה ומרווחים.
לתינוק בן חודש וחצי סביר ביותר שיינק כל 3 שעות.
בשלב הזה לא כדאי לעשות כלום לגבי הרחבת מרווחים - אם בכלל דבר כזה קיים.
תזכרי הנקה זה מתי שרוצה ,כמה שרוצה והעיקר שיתפוס נכון.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללילך
דנה17/01/2008גם לי יש ילד בן 7 שבועות והוא שוקל 4.050 וגם אני מניקה , יש כמה פעמים ששאבתי לבקבוק והוא אכל 120 לפעמים גם 130 הוא אוכל בין 6 ל 7 ארוחות ביום כל 3 שעות אבל בלילה הוא הולך לישון את השינה המרכזית 6 עד 7 שעות ברציפות אבל הוא יותר ערני בבוקר , אז מה שאני מציעה שתנסי לשאוב ולראות בדיוק כמה הוא אוכל, או שאם הוא עולה במשקל והוא נינוח ולא בוכה אז סימן שהוא אוכל טוב כי אם היה חסר לו אוכל אז תאמיני לי הוא היה בוכה ואגב תסתכלי גם על החיתולים כמה פעמים את מחליפה לו ואיך היציאות שלו !
מקווה שעזרתי לך : ) !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללילך
ג'ניס זאוסמר17/01/2008חשוב שתדעי שהתערבויות בהנקה עלולות להביא לתוצאות מאוד לא רצויות ללא דרך חזרה.
שאיבות מיועדות למצבים שבהם התינוק לא מצליח לינוק ישירות, אמא חוזרת לעבודה או יציאה מדי פעם. שאיבה לא שווה הנקה ישירה והתהליך הטבעי/פיזיולוגי עלול להיפגע.
תהליך ההנקה לא משתנה עם הזמנים ,שינוי אבולוציונילוקח מיליוני שנים ולא 50-80 שנה.מעניין איך החשיבה של אנשים התהפכה ומצפים שאפשר להלביש שיטה של מתן פורמולה על הנקה - לא ניתן!!!
שאיבה לא שווה הנקה - לא בכמויות , לא בגירוי ולא באופן המתן.
שוב - תניקי ותהני - ללא התערבויות מיותרות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגניס
דנה18/01/2008את צודקת שאסור להתערב אבל מדי פעם ואני התכוונתי שהיא תשאב רק כדי לראות איזה כמות הוא אוכל ולא להפוך את זה להרגל כנ"ל גם אצלי.
שורה תחתונה לילך שיהיה לך בהצלחה : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
ג'ניס זאוסמר18/01/2008שאיבת חלב לא מהווה מדד לכמות החלב תינוק שותה בהנקה.
תינוק יונק כמויות שונות בארוחות שונות .
מכשירי שאיבה לאו דפקא מרוקן את השד באותה היעילות כמו תינוק ויתכן ההפך.
ולכן שאיבה למען מדד של כמות אינה נחשבת.
לי חשוב נורא להבהיר את הנקודה הזאת .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)