מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תדירות הנקה וייצור חלבנ29/08/2011
הבן שלי בן 5 וחצי שבועות, יונק כל שעתיים אם כל ההאכלה היתה ממני , ואם הוא אוכל ממטרנה (מנה מלאה- בערך 100 CC ) אז זה כל 3 וחצי שעות (לא בלילה)- האם זה אומר שבהנקה הוא אוכל פחות ולכן יותר רעב? יש לי למה לדאוג?
יש לו כ4 יציאות ביממה, ופיפי בערך 9
אני מאוד מקפידה על חיבור נכון (הייתי במספר פגישות אצל יועצת הנקה).
שאלה נוספת - לפעמים אני מנתקת אותו כי הפה שלו מצטמצם וכשאני מנסה לחבר מחדש הוא לא מתעורר. ואז הוא קם להאכלה הבאה אחרי שעתיים או שהוא רעב שוב אחרי שעה בערך. מה הפתרון?
שאלה אחרונה, הרבה פעמים ההנקה לא מספיקה לו אחרי רבע שעה כל צד. לפעמים אני מנסה אפילו 25 דק' כל צד ועדיין רעב- ואז אני נותנת לו תוספת מטרנה - לפעמים 15 CC מספיק לו ולפעמים אפילו 40 CC.
האם זה מראה על בעיה בייצור החלב? מה עושים כדי שלא יהיה צורך בתוספת?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות הנקה וייצור חלב - תגובה
סיגל גולן05/09/2011שלום נעמה
אני שמחה שאת רוצה לרדת מהתוספות ולהיניק מלא.
קודם כל צריך להבין שזה ממש בסדר שהוא אוכל לעתים קרובות יותר בהנקה. החלב שלך מתעכל יותר מהר, הפורמולה "מפקק". זה לא שהחלב שלך פחות מזין אלא שיותר קל על מערכת העיכול ואז עובר את המערכת יותר מהר.
אם את מרגישה שהוא לפעמים צריך עוד ואת רוצה לבדוק שיש לך מספיק, תשאבי מספר פעמים ביום בין ההנקות ותוכלי לתת תוספת חלב אם ממה ששאבת במקום פורמולה.
אם הוא מצמצם את הפה בסוף ההנקה אולי זה סימן שהוא שבע ורוצה רק למצוץ? אם את מאוד רוצה שיקבל ארוחה יותר גדולה, תנסי להעיר אותו על ידי החלפת טיטול או לפחות הפשטה. אולי הוא יתעורר ויקח עוד קצת.
אם העליה שלו במשקל מקובלת בטיפת חלב סימן שיש מספיק ושהוא מקבל מספיק.
מקוה שזה עזר.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)