כמויות חלב שאוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמויות חלב שאוב
    פיצפונת
    06/09/2011

שלום, בתי בת 3 שבועות, בתחילה הייתה אוכלת בעיקר חלב שאוב כיוון שהתקשתה לאכול ישירות ממני ולי היו סדקים וכאבים.
    כיום היא אוכלת בסביבות 80-90 מ"ל חלב שאוב בבקבוק.
    הבנתי שהכמויות שהם אוכלים מבקבוק יותר גדולות ממה שהם אמורים וממה שאוכלים בהנקה ישירה. לכן ניסתי להוריד לה את הכמות ל-50 מ"ל שאוב בבקבוק. שזה בערך מה שהיא צריכה לאכול עפ"י הנוסחא (משקל כפול 150 לחלק למס' ההאכלות )אך היא עדיין הראתה סימני רעב אז נתתי לה עוד לינוק ישירות ממני.
    העיניין הוא שעוד מעט אני חוזרת ללימודים ואני רוצה לדעת כמה צריך לשאוב לה לכל האכלה מבקבוק? היא אוכלת כל 3 שעות ביום ובערך כל 4 שעות בלילה. אם אני נותנת לה 90-100 זו עלולה להיות האכלת יתר ואני לא רוצה להגיע לזה, ואם היא מקבלת כמו שצריך עפ"י הנוסחא היא רוצה לינוק עוד. יש דרך לגרום לה לאכול מבקבוק את אותה כמות שהיא זקוקה לה כמו שהיא אוכלת ביניקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמויות חלב שאוב

הוספת תגובה

• כמויות חלב שאוב - תגובה

לילי עוזיאל
    10/09/2011

שלום פיצפונת,

וואו, נשמע שאת עושה מאמץ גדול לתת לביתך את המזון הטוב ביותר עבורה (חלב אם). שאיבה מלאה זו עבודה רבה וכל הכבוד לך על המאמץ!

כדי שאוכל לתת דעתי לגבי כמות - מה משקלה של בתך כעת?

זה נכון שבקבוק הוא גירוי חזק בפה של תינוקת קטנה ושזה עלול (לא חייב) לגרום לאכילת יתר. כדי למנוע האכלת יתר: הקפידי להאכיל אותה כשהיא זקופה יחסית והבקבוק כמעט מאוזן ומקביל לרצפה ככה שהחלב ממלא רק את החלק הצר של הפטמה.
    דאגי לעשות הפסקה או שתיים לשיהוק בזמן הארוחה.
    כל זה יעזור לך להאט מעט את הארוחה ולסייע לבתך להגיע לתחושת שובע מבלי לסיים את הבקבוק ברגעים בודדים. זה נקרא האכלה קצובה וזה עוזר למנוע האכלת יתר.
    ככלל - הנוסחה שציינת נכונה אולם יש לזכור כי זהו כלל אצבע והארוחות של תינוקות לא שוות זו לזו כמו שאנחנו לעיתים אוכלים תפוח ולעיתים ארוחה של שלוש מנות.
    אם העליה במשקל תקינה והילדה בריאה ושמחה - הכי חשוב בעיני לשמור על תקשורת עם הקטנה ולתת לה להוביל את הריקוד.

בהצלחה רבה,
    לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו