מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מהנקהעדי19/01/2008
שלום רב,
שמי עדי ויש לי בן מקדסים בן 11.5 חודשים.
הוא ינק באופן מלא עד גיל 7.5 חודשים ואז בהדרגה הוספנו לו ירקות פירות ועכשיו גם מוצקים.
הוא אוכל כמעט הכל ונהנה מאד מהאוכל אבל בכל זאת בבוקר ובלילה המשכתי להניק אותו.
לאחרונה הבחנתי שהוא מתעורר לעיתם קרובות בלילה ונרגע רק אחרי שהוא יונק. תיארתי לעצמי שכנראה החלב שלי כבר לא משביע אותו. (עד לפני חודשיים הוא ישן לילה מלא של כמעט 10 שעות שינה).
החלטתי שאני מעוניינת להפסיק להניק אותו גם בגלל ההתעוררויות אבל גם בגלל נוחות שלי, לפעמים אני לא בבית בלילה ולבסוף מהסיבה שלאחרונה הוא התחיל לפצוע אותי כשינק והרגשתי שאני מפסיקה להנות מהההנקה כמו שנהיניתי בעבר.
בשבוע שעבר ניסיתי לעבור לסימילאק וכל ערב נכשלנו מחדש הוא פשוט סירב בתוקף להכניס את הבקבוק לפה. כמובן שזה לווה גם בצרחות אימים ובכי קורע לב בסוף תמיד התייאשתי ונתתי לינוק תוך מחשבה שאולי הסימילאק לא טעים לו.
לפני יומיים החלטנו בעלי ואני שאנחנו נהיה אסרטיביים ולא נשבר ולא ניתן לו לינוק אלא ניתן לו תחליף כלשהו. קנינו ליתר בטחון גם מטרנה וביומיים האחרונים אנחנו מנסים בכל כוחנו לשכנע אותו לשתות מהבקבוק אבל ללא הצלחה.
אתמול בלילה הוא צרח למעלה משעה ורבע ובסופו של דבר הרגשתי שמה שאני עושה זו התעללות ונשברתי והנקתי היום בלילה הסיפור חזר על עצמו הוא לא מוכן בשום אופן להכניס בקבוק לפה (למרות שמים הוא שותה בשמחה מהבקבוק) הוא לא מפסיק לבכות עד שהוא נרדם מרוב עייפות ואז מתעורר שוב והסיפור חוזר על עצמו.
אני פונה אלייך כדי קודם כל לבדוק אם מה שאני עושה הוא בסדר ולא התעללות או התאכזרות לילד. אני מפחדת שהעקשנות שלי ורצון שלי לנוחות יפגעו בו בסופו של דבר וזו לא המטרה שלי.
אני גם רוצה לדעת עד כמה חשוב שבלילה לפני השינה ובבוקר, תינוק בן שנה ישתה חלב או תמ"ל והאם בכלל אפשר לוותר על כל הטקס עם הבקבוק ופשוט לתת דיסה בכפית או משהו כזה?
תודה רבה
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ג'ניס זאוסמר19/01/2008שלום דנה,
לא הוא לא צריך את הבקבוק, לא עם חלב או מת"ל, לפני השינה.
על תתנו לו ועל תנסו לתת לו - זה ימנע את ה"מלחמה],שיש לכם כל לילה לםני השינה.
עובדה- הוא מסוגל לישון לילה שלם
קצת לבכות - לא קורה כלום, קשה לנו לשמע את זה והמצפון מעיק.
ההתנהגות הזאת לא נובעת מאוכל - קבלת מספיק או חוסר אוכל, אלה מהתפתחות פסיכולוגית של תינוקות. הוא רוצה להיות איתך בלילה, הוא מרגיש בודד, זה ממש לא ענין האוכל.
אפשר לתת לו דברים אחרים כמו שהצעת עם כפית.
על תנסו לשכנע אותו לקחת בקבוק בכוח, חבל על העצבים.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



.jpg)