גמילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה
    תהילה
    10/09/2011

שלום!

ביתי בת שנה וחודשיים, יונקת בבוקר לפני שהולכת לגן (לא תמיד), כאשר אני חוזרת מהעבודה, לפני השינה, ובאמצע הלילה מתעוררת דיי הרבה.
    אני דיי מתוסכלת מזה, משום שאני שמה לב שזה משמש לה כמוצץ, עוזר לה להירדם ולהירגע.
    רופא המשפחה אומר שלחלב אין כל משמעות כרגע וכי אינו מזין, האם זה נכון?
    אני עובדת 9 שעות ביום ולא שואבת במהלך היום ולכן חוזרת עם גודש הבייתה ועם חלב דיי עשיר, קשה לי להסכים עם אלה שטוענים כי החלב לא מזין וכי יש בו רק מים.
    הילדה שלי לא לוקחת מוצץ ומאוד קשה לה להרדם בלי ציצי, במיוחד בגן מאוד מתקשה ובוכה המון.
    אני רוצה ליגמול אותה מההרגל של להירדם רק עם ציצי ולא כל כך יודעת כייצד לעשות זאת, קשה לי להיות אסרטיבית איתה ולתת לה ליבכות.
    מה אוכל להציע לה במקום?
    אולי כדאי ליגמול לגמרי מהנקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

סיגל גולן
    11/09/2011

שלום תהילה
    כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו ועל הרצון להמשיך לתת לה את החלב שלך! אני אמורה לא לסתור אמירות של רופאים אבל הוא פשוט לא צודק. לחלב שלך יש ערך תזונתי וחיסוני ככל שתתני אותו. ארגון הבריאות העולמי ועוד הרבה גופים מקצועיים ממליצים על המשך הנקה עד גיל שנתיים לפחות. לא היו ממליצים ככה אם לא היה לחלב ערך רב!!
    לגבי השימוש בהנקה כמציצה לצורך הרגעה, את צודקת: זה נושא של גבולות. כמה שקשה להציב גבולות לילדינו (בעיקר כשזה מלווה בבכי), זה למידה חשובה לילדים וחשוב להם לדעת שאיכפת לנו מספיק כדי לשים גבול ולעבמוד עליו. זה יכול להיות תהליך של מעבר לחפץ מעבר אחר: חיטול בד שהיא ממששת, צעצוע קטן שהיא אוהבת, יחד עם חיבוק חזק שהוא היה חלק מההנקה. אפשר להגיד לה שה"ציצי" הולך לישון בלילה ובבוקר תפגשו שוב. יש אפילו ספר "לילה טוב דידי" אשפר לקרוא איתה. אבל אם החלטת על גבול, צריך ממש לעמוד עליו אחרת היא תבין שאפשר לבכות ולקבל מה שהיא רוצה (לא צריכה).
    אם אפשר להמשיך להיניק בבוקר ובחזרה מעבודה זה ימשיך לתת לה הגנה חיסונית. חבל לוותר.
    בהצלחה! סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו