כאב קל בשד ואולי בצקת בשד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב קל בשד ואולי בצקת בשד
    דפנה
    14/09/2011

שלום, אני מניקה 5 חודשים. בימים האחרונים הרגשתי אי נוחות בפטמה של שד ימין בזמן ההנקה וחשבתי שזה בגלל שצומחות לביתי שיניים והיא משפשפת את החניכיים על הפטמה . היום הבחנתי שבצד העליון של השד התפתח סוג של גודש או בצקת. הוא יותר קשה ואני מרגישה את הוורידים או "צינורות" בולטים..כאילו קשר של חוטים צפופים. זה רק בחלק אחד של השד. לא סבלתי מגודש או בעיות אחרות בהתחלה. האם זו דלקת? האם אני צריכה להיבדק? למי הולכים? רופא משפחה או גניקולוג? אני טסה מחרתיים לחופש ומודאגת. אודה לכם אם תחזרו עם תשובה במהירות האפשרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב קל בשד ואולי בצקת בשד

הוספת תגובה

• כאב קל בשד ואולי בצקת בשד - תגובה

סיגל גולן
    15/09/2011

הי דפנה
    אם יש כרגע דלקת היא כנראה דלקת מקומית ולא חיידקית. דלקת חיידקית מלווה בחום לרוב. אני מניחה שיש סתימה קלה בפנים. רצוי לעסות את המקום הקשה, אפשר במקלחת או עם שמן או קרם כדי לשחרר את החסימה. אפשר לנסות להיניק בתנוחות שונות כמו "דרבוקה" או תנוחת הצד. אפשר לעשות קומפרס חם כדי לעודד את הזרימה.
    קשה לכוון לאיזה רופא ללכת: תבחרי מי הכי ידידותי להנקה. אם את נוסעת לחופש ומפחדת שזה יתפתח לדלקת חיידקית אולי כדאי לראות רופא ושיהיה לך אנטיביוטיקה למקרה שיעלה החום. אפשר ורצוי להמשיך להיניק בכל מקרה!
    תבלי יפה ותרגישי טוב!
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו