מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטמת סיליקוןלנה15/09/2011
שלום,
בני בן 3 חודשים, ניזון רק מהנקה. ייונק ביום כל 3-3.5 שעות ובלילה פעם אחת. כל הנקה נמשכת 30-40 דקות! יש לציין שאני מניקה דרך פטמת סיליקון כי היה לו נורא קשה לתפוס את הפטמה בהתחלה (פטמות קטנות ושקועות).
בשבועיים האחרונים אני חשה בירידה משמעותית בכמות החלב, כבר לא מרגישה תחושת מלאות כמו בהתחלה (אפילו לא אחרי הפסקות דיי ארוכות בלילה
) כבר אין את ה"זרמים" האלה שמרגישים בתחילת ההנקה, מצליחה לשאוב הרבה פחות מפעם גם אחרי שלא הנקתי והבן שלי מאוד לא רגוע תוך כדי ואחרי רוב ההנקות (בעיקר בשעות הערב).
יש גם איזשהו עניין רפואי שהייתי מוטרדת ממנו (לא משפיע על ייצור החלב) וברור לי שהעובדה שזה מטריד אותי עלולה להשפיע.
קראתי המלצות להגברת ייצור החלב, וניסיתי הנקות מרובות יותר, שאיבות, להירגע וכו', ובנתיים אני לא רואה שיפור.
מטריד אותי עניין פטמת הסיליקון. הוא לא מצליח לתפוס בלעדיה,לכן נשארתי איתה. הבנתי שזה גם עלול להשפיע על ייצור החלב. מה ניתן לעשות בכל זאת על מנת להמשיך להניק עם הפטמה ולהמנע מתוספות של תמ"ל?בנתיים אני נותנת לו תוספות של חלב שאוב, אבל המלאי כבר נגמר...
תודה רבה מראש, שניה לפני שאני מתייאשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמת סיליקון - תגובה
עדי יותם18/09/2011נשמע שאת מתמודדת עם לא מעט קשיים... כל הכבוד על ההתמדה!
כל הדברים שציינת, בפני עצמם לא חייבים להעיד על ירידה בכמויות החלב. טבעי להרגיש פחות מלאות בגיל זה, לא להרגיש זרמים וכו'. אחרי כמה שבועות רוב החלב מיוצר תוך כדי ההנקה ולא מראש לפניה.
אפשר לנסות את "פתרון 24 השעות" - להיכנס עם התינוק למיטה ל-24 שעות (דמייני שיש לך שפעת ואין לך ברירה אחרת...). להניק לעתים קרובות, לשתות, לאכול ובעיקר לישון/לנוח. בד"כ אחרי 24 שעות כאלה רוב האמהות ירגישו שיפור בכמויות.
אם עדיין התינוק לא רגוע אחרי הנקות, גם אם את מציעה "צד שלישי" ו"צד רביעי" בכל הנקה - אני מציעה שתיפגשי עם יועצת הנקה מוסמכת שתוכל להעריך את ההנקה ואת כמויות החלב ולעבוד איתך על תכנית פעולה.
גם אם יש ירידה בכמויות, אפשר לעבור להנקה חלקית ולא חייבים לוותר עליה לגמרי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)