הנקת לילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקת לילה
    אפי
    18/09/2011

שלום וברכה,

בני בן שנה וחודשיים, מאוד מאוד קשור אלי ולציצי...
    עד כה היה איתי בבית, אך מכיוון שנכנס למטפלת אחרי החגים אני מרגישה צורך ליצור לו הרגלים אחרים שיקלו עליו "להפרד" ממני. שאלתי העיקרית היא בקשר להנקת לילה. הוא קם המון וחוזר לישון רק בעזרת הנקה. מכיוון שהשינה שלו מאוד מקוטעת (קם כל שעתיים לינוק) הוא פחות רגוע ביום וישן שנת צהריים די ארוכה. גם אני מאוד עייפה כתוצאה מכך. האם יכול להיות שהוא רעב? אם אני מתחילה בתהליך גמילה בלילה, האם עלי להביא לו איזשהו תחליף? האם לגמול ישר מלילה שלם, או כן לתת לו הנקה באיזשהו שלב בלילה (אולי בחלקו האחרון)? אשמח לקבל עצות והנחיות כיצד לעשות זאת, כי נראה לי שלמכור שלי הולך להיות מאוד קשה...

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקת לילה

הוספת תגובה

• הנקת לילה - תגובה

עדי יותם
    19/09/2011

איזה יופי שאת מניקה כבר יותר משנה!
    אל תרגישי מחויבת לתאריך כלשהו - להפך, לעשות שני שינויים משמעותיים תוך פרק זמן קצר עלול דווקא להקשות ולא להקל על הפרידה.

אחרי גיל שנה אין צורך במזון אחר בשעות הלילה. עדיף גם לא לתת אוכל אחר לאחר שמצחצחים שיניים לפני השינה, אלא רק הנקה, מטעמי בריאות השן.

אני מציעה שתנסי לנתק את הקשר בין הנקה להירדמות - להניק עד שמנומנם אך לא נרדם לגמרי, ואז לנסות להניח במיטה, אפשר ללטף, לשיר, לנדנד מעט. אם יש בכי - לחזור על התהליך. הגישה הזו מפורטת - ועוד הרבה טיפים טובים - בספר "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי, שאני ממליצה עליו מאוד.

בדרך כלל עדיף כל תהליך גמילה לעשות בהדרגה. אפשר כלל שלפיו "יונקים כשיש אור בחוץ", למשל.

בהצלחה והמשיכי לעדכן, נשמח ללוות אותך לאורך התהליך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו