אודם בשד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודם בשד
    מורן
    19/09/2011

שלום,
    בתי בת 5.5 חודשים על הנקה + טעימות
    הבוקר התחיל אודם בחצי שד ימין וגם כאבים במגע, ללא כאב בזמן הנקה.
    מה לעשות? אני יודעת שאני אמורה להמשיך להניק כרגיל ולעשות מקלחות חמות ועיסויים. האם זה יפתור את העניין ללא צורך ברופא או בכל זאת ללכת לבקש אנטיביוטיקה? האם לעשות קומפרסים חמים או קרים?
    יש לציין שאני מרגישה קצת "סמרטוטית" אך ללא חום משמעותי (37.4).
    אשמח לקבל תשובה...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אודם בשד

הוספת תגובה

• מחכה לתגובה אודם בשד

מורן
    20/09/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודם בשד - תשובה מנסיון

קרנית
    20/09/2011

היה לי אותו דבר - כאבים שהלכו וגברו ואודם מקומי. עם החום שעלה עד 39.5.
    אני רופאה והתייעצתי עם קולגה ולמזלי לקחתי אנטיביוטיקה וזה הציל אותי אחרת עלולים להיות סיבוכים קשים.

דבר ראשון כדאי שרופא יראה ובמידה ועברו 48 שעות ללא הטבה ממליצה לך לקחת אנטיביוטיקה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודם בשד - תגובה

סיגל גולן
    21/09/2011

הי מורן
    אודם ללא חום בדרך כלל מצביע על דלקת מקומית, לא חיידקית. כן עיסויים, לנסות לזהות אם יש "גולה" בפנים ולנסות לפרק אותו בעיסוי, הנקה ו/או שאיבה, וחום או קור בהתאם למה שמרגיש לך הכי נכון בגוף. את אמורה להרגיש הטבה תוך יום. אם עולה החום מעל 38.5 סביר להניח שהפך לדלקת חיידקית וכדאי אנטיביוטקיה. לא כל רופא מתמצא בטיפול הנכול בדלקת.
    אפשר גם לשנות תנוחה של הנקה עד שזה יעבור
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי סיגל

מורן
    21/09/2011

תודה רבה על התגובה.אני מרגישה כבר הקלה משמעותית היום לאחר יומיים של עיסויים. הרבה פחות אודם וה"גוש" יחסית התפזר..
    יש לי שאלה נוספת בעניין אחר- הקטנטונת שלי כבר מזה חודשיים נותנת יציאות אחת למספר ימים ולפעמים אף אחת לשבוע. ידוע לי שזה ייתכן בתינוק יונק ואין מה לדאוג אבל בשבועיים האחרונים היציאות הפכו לקשות מאוד יחסית לנוזליות שהיו עד עכשיו. האם זה קשור להנקה, או לקבלת מוצקים ומה אני יכולה לעשות בשבילה?
    (היא מקבלת טעימות מגיל 4 חודשים והיא מקבלת הנקה מלאה מאז שנולדה עד עכשיו בת 5.5 חודשים)
    תודה
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי סיגל - תגובה

סיגל גולן
    25/09/2011

הי מורן
    אני שמחה שאת מרגישה יותר טוב
    ברגע שמתחילים לתת אוכל מוצק כדאי להציע מים בין הארוחות. יכול להיות שזה יעזור ליציאות.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו