מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בהנקהזואי19/09/2011
הי,
הבן שלי בן חודש, נולד בשבוע 37 במשקל 2.600. שוחרר מביהח 2.400.
אחרי 10 ימים עלה ל-2.800.
אני מניקה באופן מלא, למעט בקבוק שאוב פעם ביום החל מהשבוע שעבר, אך לא כל יום. תמ"ל קיבל בסהכ 4 פעמים, כשהייתי ממש במשבר.
מההתחלה היו לי כאבים עזים בזמן ההנקה. אחרי יעוץ שיפרתי את התפיסה. לאחרונה חלה רגרסיה והוא אמנם תופס את מרבית ההילה, אבל בזמן ה"הלבשה" הוא פשוט נושך אותי וזה כואב בטירוף. אחרי כמה דקות זה משתפר, עד שהוא משחרר - לא לפני שהוא נותן נשיכה לסיום. ההדרדרות היא בעיקר בגלל שהוא התחיל להשתולל ולצרוח עד שהוא מתחבר, ממש מתנגד לי כשאני מנסה לחבר בינינו.
חוץ מזה, לפעמים ביום הוא מתחיל לאכול ולא מסיים - גם אחרי שנרדם, מבקש עוד ועוד ועוד וזה יכול להימשך שעתיים.
אני ממש מתוסכלת. לא רוצה להפסיק להניק, אבל ממש לא נהנית מזה.
אודה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, אודה לתשובה, המצוקה אמיתית....
זואי22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר ראשון להירגע
שירן22/09/2011תינוק חש ומרגיש בכל מה שקורה לאם.
את צריכה להיות שלווה ורגועה. בעיקר בזמן הנקה את צריכה להיות רגועה, אם את לחוצה, עצבנית, הוא יחוש בזה ויהיה עצבני גם כן.
נסי תנוחות שונות, אולי התנוחה שבה את מניקה לא נוחה. גם שלי תמיד הייתה רבה איתי ואז הבנית שבשכיבה הכי נוח לך, וכמובן גם לי-רק שימי לב שאת לא עייפה-על מנת לא להירדם עליו, ןשימי לב שאת לא חוסמת את דרכי הנשימה.
נסי לדבר בזמן הנקה הם מתחילים להבין, לשיר. אל תתני בכוח תני לו להתקרב לשד, ולא את שמתכופפת אליו על מנת להניק אותו.
בכל מקרה ולא יוצא לך, חלב אם הוא חיוני ביותר ואני אומרת לך מניסיוןו, שומר על מערכת חיסונית והם פחות חולים. פשוט תשאבי ותביאי. ניתן לאחסן חלב שאוב בכמה דרכים. ואין שום דבר רע בתמל. פעם ביום בקבוק זה יוסיף משקל. אבל את חייבת לשאוב אחרת החלב ייפסק עם הזמן. ככל שתמעיטי להניק החלב ייפסק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר ראשון להירגע - תגובה
עדי יותם01/10/2011שירן, נהדר שאת אמפתית לקשיים של אמהות וגם עוזרת לנו לענות כשיש לחץ :) אני מבינה גם שהיתה/יש לך חוויית הנקה טובה - איזה כיף! חלק מדברייך נכונים מאוד, אבל אני רוצה לתקן: תינוקות בגיל זה לא כל כך מבינים שיש עוד אנשים חוץ מאשר הם עצמם... ראיתי לא אחת אמהות בוכות וכואבות בזמן הנקה כשהתינוק יונק לו בשלווה וכלום לא אכפת לו... אמהות שלוות עם תינוקות עצבניים, ולהפך. יש לאמהות מספיק רגשות אשם (כמעט תמיד מיותרים :) ) ועדיף שלא יהיו בלחץ מזה שהן בלחץ, לטעמי :)
ברוב העולם תינוקות ישנים עם האמהות שלהם, כך המין האנושי הגיע עד הלום. אם האמא לא נוהגת ליפול מהמיטה, לא צורכת סמים, לא משתכרת או נוטלת תרופות מרדימות - צריך רק סביבת שינה בטוחה ולא סביר שהיא תירדם על התינוק שלה.
המשך הנקה מהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בהנקה - תגובה
עדי יותם01/10/2011כל הכבוד על ההתמדה למרות הכאבים! נשמע שהתינוק פיתח בלבול פטמות ומתחיל להעדיף את הבקבוק על פני השד :-( זה מצב לא פשוט אך בהרבה מקרים אפשר להתגבר עליו - לעזוב את הבקבוקים לזמן הקרוב, להציע להניק במגע של עור לעור (את והוא בלי חולצות), כשהוא מנומנם, באמבטיה משותפת, במנשא, בחוץ... ולהשתדל להימנע ממלחמות. אם יש הנקות שלא מתחילות במאבק, לנסות להבין מתי ואיפה הן קורות. כדאי גם להתייעץ עם היועצת שהיתה איתך בקשר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)