שאלות בנושא ייצור חלב ושאיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנושא ייצור חלב ושאיבה
    גילת
    20/09/2011

1.רציתי לדעת מדוע מייעצים לשאוב בכל צד 7 דק' לאחר מכן 5 דק' ואז 3,מה המשמעות של זמן זה ?
    2.מדוע לחלק מהנשים יש יותר חלב ולאחרות פחות (האם זה גנטי? כמובן בהתחשב בכך שכל התנאים לייצור מספיק של חלב מתקיימים: שינה,תזונה נכונה,הנקות תכופות וכו')
    3.בתי בת 3 חודשים ,יונקת כמעט באופן מלא,לאחרונה אני חשה שבשעות הערב אין לי מספיק חלב.כשאני נותנת לה בקבוק עם סימילאק היא אוכלת כ-130מ"ג,כמות שהגוף שלי לא מייצר!,כיצד אני יכולה להגביר את הכמות? האם זה קשור בעובדה שבשבועיים האחרונים היו כ-3 ימים (לא רצופים) שלא הייתי נוכחת בבית משעות הצהריים עד הלילה (בימים אלו שאבתי ידנית כל 4 שעות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות בנושא ייצור חלב ושאיבה - תגובה

עדי יותם
    30/09/2011

1. זו המלצה ממוצעת. עדיף לשאוב מצד אחד עד שהטפטוף נחלש/נפסק, לעבור לצד השני, וחוזר חלילה פעמיים-שלוש, מקסימום 30 דקות. כך השאיבה מותאמת יותר לקצב של כל אשה.

2. יש שוני במבנה של נשים - הרבה פעמים נשים בעלות חזה גדול מייצרות יותר חלב פר ארוחה מאשר נשים בעלות חזה קטן, אבל ב-24 שעות כל הנשים בהנקה תקינה מייצרות כמות דומה (800-1000 מ"ל ליממה).

זה שאת לא מצליחה לשאוב 130 מ"ל לא אומר שהגוף לא מייצר כמות זו... תינוק יעיל יותר מאשר משאבה. ונדיר שבהנקה תינוק אוכל יותר מ-120 לארוחה, בכל גיל/משקל. בבקבוקים הזרימה מהירה יותר ותחושת השובע לא תמיד מספיקה להגיע למוח כאשר הקיבה כבר מלאה.

אפשר לנסות לקחת 24 שעות של פסק זמן שבו רק תנוחי, תניקי, תאכלי ותשתי. סיכוי סביר שאחרי 24 שעות כאלה תרגישי שיפור בכמויות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו