מיעוט חלב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיעוט חלב?
    שהם
    26/09/2011

שלום בני בן 4.5 חודשים ועד לפני שבוע ניזון רק מהנקה. מכיוון שהיה מתעורר לעיתים תכופות המליצו לי לתת לו תחליף חלב בלילה וכך עשיתי. הוא שמח לאכול מהבקבוק וומאז אוכל בלילה פעמיים כמות של 210 מ"ל ואכן שנתו רצופה יותר. מאז השינוי אני מרגישה שהחלב בהנקה לא מספיק לא. הוא מסיים לינוק ונראה כאילו מתעצבן שאין מספיק חלב... עד היום הנקתי בכל הנקה רק משד אחד ובגלל ההרגשה שאין מספיק חלב עברתי להניק אותו משני הצדדים אך נראה כי עדיין לא מספיק. כמו כן נראה כי הוא רעב כל שעתיים ולא כל 3 שעות כמו שהיה בעבר....
    אני לא יודעת מה לעשות? לחזור להנקה מלאה? לעבור לתחליף? להניק כל שעתיים?
    אשמח לעצה בנושא

תודה

שהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט חלב?

הוספת תגובה

• מיעוט חלב? - תגובה

עדי יותם
    30/09/2011

התמ"לים ("תחליפי חלב") עשויים מחלב פרה, והמולקולות של חלבון חלב פרה גדולות יותר מאשר אלה שבחלב אם, וקשות יותר לעיכול - לכן לעתים תינוקות ישנים יותר כשאינם יונקים, פשוט כי הקיבה שלהם מתאמצת יותר מדי. אם התינוק עלה היטב במשקל והיה מרוצה לאחר ההנקות, בהחלט עדיף לחזור להנקה מלאה. כדי לעזור בנושא הכאוב של השינה, אני ממליצה בחום על הספר "לישון בלי לבכות" מאת אליזבת פנטלי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו