מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיעוט חלב?שהם26/09/2011
שלום בני בן 4.5 חודשים ועד לפני שבוע ניזון רק מהנקה. מכיוון שהיה מתעורר לעיתים תכופות המליצו לי לתת לו תחליף חלב בלילה וכך עשיתי. הוא שמח לאכול מהבקבוק וומאז אוכל בלילה פעמיים כמות של 210 מ"ל ואכן שנתו רצופה יותר. מאז השינוי אני מרגישה שהחלב בהנקה לא מספיק לא. הוא מסיים לינוק ונראה כאילו מתעצבן שאין מספיק חלב... עד היום הנקתי בכל הנקה רק משד אחד ובגלל ההרגשה שאין מספיק חלב עברתי להניק אותו משני הצדדים אך נראה כי עדיין לא מספיק. כמו כן נראה כי הוא רעב כל שעתיים ולא כל 3 שעות כמו שהיה בעבר....
אני לא יודעת מה לעשות? לחזור להנקה מלאה? לעבור לתחליף? להניק כל שעתיים?
אשמח לעצה בנושא
תודה
שהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט חלב? - תגובה
עדי יותם30/09/2011התמ"לים ("תחליפי חלב") עשויים מחלב פרה, והמולקולות של חלבון חלב פרה גדולות יותר מאשר אלה שבחלב אם, וקשות יותר לעיכול - לכן לעתים תינוקות ישנים יותר כשאינם יונקים, פשוט כי הקיבה שלהם מתאמצת יותר מדי. אם התינוק עלה היטב במשקל והיה מרוצה לאחר ההנקות, בהחלט עדיף לחזור להנקה מלאה. כדי לעזור בנושא הכאוב של השינה, אני ממליצה בחום על הספר "לישון בלי לבכות" מאת אליזבת פנטלי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)