מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה תכופהרוני30/09/2011
שלום
יש לי תינוק בין 7 שבועות שיונק כל 1.5-2
1. האם ניתן באיזשהו אופן לרווח מרווחים אלו ?
2. איך ניתן לשאוב ככה ?
3. לעיתים התינוק מסרב לרדת מהציצי, ההנקה יכולה להימשך כשעה. מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה תכופה - תגובה
סיגל גולן30/09/2011שלום רוני
יכול להיות שזו הנקה תקינה ויכול להיות שיש אפשרות לשפר את התפיסה, שישפר את יעילות ההנקה וייצור החלב. אם יש מספיק יציאות והעליה במשקל טוב, אז כנראה שיש מספיק חלב.
אם הוא אוכל עכשיו מצד אחד, אפשר להציע לו גם צד שני כדי שיהיה לו ארוחה יותר גדולה ושיחזיק לו יותר זמן. אפשר גם לעזור לו עם היד החושפיה שלך: לעשות לחיצות בשד תוך כדי הנקה.
למה את רוצה לשאוב בנסוף? כדי לתת לו עוד קצת אחרי ההנקה כהשלמה? אז אפשר לשאוב אחרי ההנקה משני הצדדים. ככל שתשאבי יותר פעמים ביום, הכמות של החלב אמורה לעלות, גם בשביל הקלה על המאמץ של ההנקה וגם בשביל תוספת חלב שאוב מבקבוק.
חג שמח ובהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סיגל
רוני30/09/2011תודה על התשובה המפורטת.
אני רוצה לשאוב על מנת לייצר עודפים כדי שיוכלו לתת לו בקבוק גם כשאני לא בסביבה.
איך יוצרים את העודף הזה ? אני מאוד חוששת שאם אתן לו משד אחד ואשאב מהשני אחרי שעתיים לא יהיה לי ממה לתת לו, כמה זמן לוקח לשד "להתאושש" ?
באותה המידה אני חוששת לתת לו משני השדיים באותה ההאכלה. איך למשעה יודעים אם התינוק רעב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סיגל - תגובה
סיגל גולן30/09/2011לא לחשוש. שד לא מתרוקן ממש. ככל שמניקים ושואבים, הגוף עובד יותר מהר כדי למלא את המחסנים. מומלץ היום להיניק משני הצדדים בארוחה. זה גם עוזר למנוע סתימות ודלקות, וגם שומר על יותר ייצור חלב לאורך זמן.
תנסי להיניק משני הצדדים ואז לשאוב. תספרי לי איך הולך אחרי יום כזה.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)