מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבן שלי לא עלה במשקל במשך חודשדפנה03/10/2011
שלום רב
אני מניקה מלא תינוק בן 4 חודשים
כתבתי לפני שבוע שהחזה שלי נהיה קטן יותר ואני חוששת שיש ירידה בחלב.
היום היינו בטיפת חלב, הבן שלי ארך ב-2.5 ס"מ והראש גדל בסדר, אבל הוא לא עלה במשקל בכלל (!) והוא נשאר 6.350 ק"ג (נולד 4 ק"ג).
בימים האחרונים הוא מסרב לשחק לבד אבל חייכן, ישן פחות ביום ובוכה לפני שנרדם, אבל ישן בלילה. אני מרגישה שהוא לא כהרגלו.
האחות בטיפת חלב המליצה לתת אחרי כל הנקה פורמולה.
האם זה סגור וההנקה לא מספיקה?
אולי אפשר לשנות חזרה את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי לא עלה במשקל במשך חודש - תגובה
לילי עוזיאל05/10/2011דפנה שלום,
בוודאי שאפשר לשפר תנובת חלב,
העקרון הוא לנקז יותר חלב מהשד ולעיתים יותר תכופות.
יש גם צמחי מרפא שיכולים לשפר תנובת חלב כל עוד גם מגבירים את ניקוז החלב מהשד.
בגיל הזה תינוקות מתעניינים בהרבה דברים ולעיתים מבקשים לינוק מעט מדי פעמים ביממה. אולי תוכלי לייצר הזדמנויות הנקה נוספות?
זה גם גיל בו חלק מהתינוקות פעילים יותר פיזית ושורפים יותר קלוריות וקצב העלייה במשקל מתמתן גם בעקבות כך, אולם ברור שעדיין צריכה להיות עליה.
האם הילד היה חולה בתקופה הזאת?
כדאי שרופא הילדים יראה אותו כדי לשלול סיבה רפואית אפשרית.ֿ
כדאי גם להישקל עכשיו פעם בשבוע להיות עם האצבע על הדופק.
בהצלחה רבה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)