מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מהנקה בגיל 7 חודשיםציפי04/10/2011
הי, אלונה בת 7 חודשים השבוע, אני מניקה אותה הנקה מלאה. גם בלילה היא לצידי כי היא מתעוררת מספר פעמים רב ואני מניקה אותה בשכיבה, היא גם אוכלת פירות וירקות,
עוד חודשיים אני מכניסה אותה לתינוקייה כי אני חוזרת לעבודה, ההנקה בזמן האחרון קשה מכמה סיבות, קודם כל החלו לכאוב לי הפטמות מאוד מאחר שהיא מושכת ונושכת, אני בתקיפות אומרת לה לא, אך היא עדיין מושכת, (צריך לומר שיש לי גם חזה מאד גדול שצריך לאחוז אותו ולעיתים בלילה כשאין כוח הוא מושך למטה), שנית אני מרגישה שאני חייבת להתחיל לגמול אותה בהדרגה כדי שלא ליצור לה שוק מהגן, אני רוצה להתחיל לתת לה בקבוק פעם ביום אך היא מסרבת לקחת, בזמן האחרון היא גם מסרבת לקחת מוצץ כשפעם הייתי מרגישה שהיא כבר נרדמה והייתי מוציאה את הפיטמה ונותנת לה מוצץ במקום ועכשיו רוצה רק ציצי להירדם איתו. אשמח לעצה איך לעשות את המעבר קל ככל האפשר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה בגיל 7 חודשים - תגובה
עדי יותם16/10/2011היי ציפי,
נשמע שבסה"כ יש לכן חוויית הנקה טובה ואת רגישה מאוד לצרכים של בתך - איזה יופי!
לגבי המעבר לתינוקייה, דווקא ההנקה יכולה לשמש מקור נחמה וחיזוק מצוין בתקופה כזו של שינוי. לא צריך ליצור מרחק נוסף על זה שנוצר ממילא מעצם הכניסה לתינוקייה, ואין שום הוכחה שגמילה חלקית או מלאה מקילה על תינוקות. להפך - עדיף שינוי משמעותי אחד בכל פעם ולא כמה יחד - חשבי למשל שהיית צריכה גם להחליף מקום עבודה וגם לעבור דירה, או להפסיק לעשן, או כל דוגמה אחרת - במקביל.
חשוב להקפיד שההנקה תמשיך להיות נוחה ונעימה לך. ייתכן שהמשקל הגדל והולך שלה מכביד על הידיים שלך - אפשר לנסות להיעזר בכרית או שמיכה מקופלת שייתנו תמיכה בין היד התומכת בה לבין חיקך. אפשר לגלגל מגבת מטבח לגליל ולשים מתחת לשד, וכך לשחרר את היד.
אם היא עולה במשקל היטב ומוכנה למוצקים, אין צורך להתעקש על בקבוק. היא יכולה לשתות בגן מים או חלב שאוב או תמ"ל או שקדייה מעורבת במים - מכוס פטנט ולאו דווקא מבקבוק. סיכוי מצוין שבתינוקייה יוכלו לעודד אותה לאכול מוצקים נוספים, וביחד עם ההנקה בשעות שבהן אתן יחד ובחופשות/סופ"שים, התזונה שלה תהיה מאוזנת ובריאה.
לגבי ההירדמות רק על השד... זה באמת אתגר. אני מציעה שתנסי להרדים אותה בדרך שבה עשית פעם רק בלי המוצץ - נדנוד, טפיחות על הגב, ליטופים, אמירות "ששששש..." ארוכות וכו'. פירוט של דרך זו תוכלי למצוא בספר המומלץ "לישון בלי לבכות" מאת אליזבת פנטלי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)