מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב הנקה ותמ"ללנה04/10/2011
שלום,
בני יהיה בן 4 חודשים שבוע הבא. עד עכשיו ינק מלא. נולד במשקל 3950 ועלה יפה במשקל עד גיל חודשיים - הגיע ל-5700. מאז ועד היום (בן כמעט 4 חודשים) כמעט ולא עלה במשקל - הוסיף רק 100 גרם! שקלתי אותו מס' פעמים בטיפת חלב בשבועות האחרונים וזה המצב לצערי הרב. גובהו - 66 ס"מ.
בחודש האחרון ניסיתי להעלות את כמות החלב ע"י שאיבות, הנקות משני הצדדים (יונק כל 3-3.5 שעות ביום ופעם אחת - פעמיים בלילה), לוקחת טיפות חלב רב. אני מרגישה שכמות החלב עלתה, הוא רגוע אחרי הנקות, אך כאמור לא עולה במשקל.
גם האחות בטיפת חלב וגם הרופא אמרו לי להתחיל לתת לו תוספת תמ"ל.
השאלה איך נותנים? הרופא אמר לנסות לתת תוספת אחרי כל הנקה, האחות המליצה לתת בקבוק פעם-פעמיים ביום ואפשר גם להוסיף דייסה לבקבוק.
מה לעשות? אני חוזרת לעבודה עוד חודשיים ולפחות עד אז הייתי רוצה להמשיך להניק, אני מפחדת שאם אחליף ארוחות בבקבוק, כמות החלב תרד עוד יותר.
אשמח לקבל המלצה..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב הנקה ותמ"ל - תגובה
לילי עוזיאל05/10/2011שלום לנה,
אני מאוד מבינה לליבך, ההנקה חשובה לך ואת מרגישה שהעצות שאת מקבלת מהגורמים המטפלים יכולות לפגוע בה.
בלי לראות אותך ואת ילדך - קשה לעזור.
אוכל לנסות לתת לך כמה כיווני מחשבה ובדיקה.
א. האם את נוטלת גלולות למניעת הריון או אמצעי מניעה אחר? גם אמצעי מניעה שלכאורה מתאימים למיניקות יכולים לגרום לירידה איטית ומתמשכת בתפוקת החלב. אם זה המצב יועצת הנקה תוכל להסביר לך מה לעשות.
ב. אפשר בעזרת אחות טיפת חלב או יועצת הנקה לעשות שקילות נסיון ולראות כמה חלב בנך מעביר בכל הנקה. אם יהיה רושם שההנקה לא מספיק יעילה - יש מה לעשות בעניין.
ג. אם ייצור החלב טוב והעברת החלב טובה - כדאי לברר אם אין סיבה בריאותית אצל התינוק שעשויה לגרום לאי עליה במשקל. אתן לך דוגמה: לעיתים תינוקות סובלים מדלקת בדרכי השתן שהיא סמויה - כלומר, ללא חום או סימפטומים שאפשר לגלות לבד. מצב כזה יכול לגרום לתינוק לא לעלות טוב במשקל למרות שהוא מקבל לכאורה מספיק חלב ביממה. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים, אולי כדאי לעשות לילד בדיקות.
בהצלחה רבה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)