התייבשות החלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייבשות החלב
    לימור
    06/10/2011

לפני חודש וחצי ילדתי את ילדי ומההתחלה התקשתי להניק כי לא הייה לי מספיק חלב והייתי בהתחלה שואבת 80 מ"ל ביום ואולם כיום אני מצליחה לשאוב לא יותר מ20 מ"ל ליום. אני נותנת לבני סימילאק והוא צורך כ120 מ"ל בארוחה. השאלה שלי היא האם אני יכולה להגדיל את כמות החלב שלי ולאט לאט לגמול אותו מבקבוק ומפורמולה ולהחזיר את החלב שלי ולגרום שהוא יאכל רק חלב אם בכמות שתשביע אותו???
    אם כן איך אני עושה זאת? אני ממש מיואשת וכועסת על עצמי שאני לא יכולה לתת לו חלב שלי היות ולא מייצרת מספיק חלב,האם שתיית מים מגבירה ייצור של חלב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייבשות החלב

הוספת תגובה

• התייבשות החלב - תגובה

עדי יותם
    16/10/2011

נשמע מתסכל כל כך! לא בטוח אם אפשר לחזור להנקה מלאה, אך ייתכן שאפשר להגדיל את הכמויות. שתיית מים לבד לא תספיק - צריך לשאוב במשאבה מצוינת (דוגמת מדלה לקטינה או אמדה לקטליין), פעמים רבות ככל האפשר ביום (עדיף שאיבות קצרות, אפילו 10 דקות, אבל תכופות) אולי לקחת תוספים להגברת החלב. כדאי מאוד להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת כדי לברר סיבה רפואית למיעוט החלב - ייתכן שיש דברים נוספים שאפשר לעשות. בכל מקרה, חשוב מאוד לעשות זאת מוקדם ככל האפשר. ככל שעובר יותר זמן מהלידה, כך קטנות האפשרויות.
    כל טיפת חלב אם שאת מעניקה לילדך חשובה, ומגיעה לך מדליה עליה!
    במידה שמסיבה כלשהי לא תיפגשי עם יועצת הנקה במקרה זה, כדאי מאוד לעבור הכנה טובה להנקה בהריון הבא, לפני הלידה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו