מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלות - אחסון חלב אם ושאיבהשרון06/10/2011
הי,
כמה זמן אפשר לשמור חלב אם במקרר וכמה זמן במקפיא?
באינטרנט מצאתי מידע סותר ולכן אשמח לקבל את תשובתכן.
בנוסף, הבן שלי בן 4 חודשים, יונק למעט ארוחה לפני שינה. עד היום שאבתי כל ערב (כדי לא לפספס הנקה כשאני מביאה לו בקבוק של תמל לפני השינה) אבל בימים האחרונים הפסקתי כי הייתי צריכה להחזיר את משאבת החלב ליד שרה.
האם זה יגרום לירידה בכמויות החלב בשאר ההנקות?
ניסיתי לשאוב עם המשאבה הידנית אבל זה לא הכי יעיל וגם לא הכי נוח...
בין כה בעוד חודש אני מתכננת להתחיל טעימות ואחכ לשלב מוצקים אז האם כדאי פשוט להפסיק את השאיבה?
אציין כי עד היום פשוט אגרתי את שקיות החלב הקפוא בהקפאה ואין לי ככ מה לעשות איתן...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - אחסון חלב אם ושאיבה - תגובה
עדי יותם16/10/2011במקרר כשבוע, במקפיא 2-4 חודשים. להריח ו/או לטעום לפני שנותנים לתינוק.
אני לא מבינה למה את נותנת תמ"ל לפני השינה כשהמקפיא שלך מלא... האם מצאת שהוא ישן יותר אחרי תמ"ל מאשר אחרי חלב, או את עושה זאת כי אמרו לך שכך יישן?...
העדר שאיבה אחת ביום בגיל זה, לא נראה לי שיפגע בכמויות החלב, הרי ממילא התינוק לא צרך את הכמות ששאבת...
הייתי במקומך מנסה פשוט להניק בערב ורואה אם עדיין יש יתרון לבקבוק :)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי
שרון16/10/2011תודה על התשובה.
הסיבה שאני נותנת תמל לפני שינה היא כי מצאתי שבארוחה לפני השינה אין לי כמות מספקת של חלב והבן שלי נשאר רעב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי - תגובה
עדי יותם16/10/2011אבל למה לא לתת את החלב ששוכב אצלך במקפיא?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי
שרון19/10/2011הסיבה שאני נותנת לו תמל לפני שינה ולא חלב שאוב היא כי מאז שהתחלתי לתת לו תמל לפני שינה הוא ישן 8 שעות רצוף ואפילו יותר.
אני יודעת שעדיך כמובן לתת לו חלב שאוב שלי אבל האמת, התרגלתי לשינה טובה בלילה (אני קמה פעם אחת להניק אותו ולפעמים הוא אפילו ישן מ-7 עד 7). הבנתי שעם חלב שאוב הוא יתעורר הרבה יותר מוקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)