כאבים בפטמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בפטמות
    נילי
    10/10/2011

שלום רב,

בתי בת שבועיים וחצי, נולדה במשקל 2.450 והתקשתה לינוק בגלל המשקל הנמוך. בהתייעצות עם יועצת הנקה התחלתי לשאוב עד שתגדל מספיק ותתחזק. כבר מהימים הראשונים של השאיבה התחילו לי כאבים באחת הפטמות ולפני יומיים התחוור לי כי יש לי גלד קטן מהתקלפות העור ועכשיו גם הפטמה השניה כואבת. האיזור כולו אדום ורגיש ובפטמה הפצועה אני מרגישה דקירות במשך כל היום. בזמן השאיבה ניסיתי לחבר אותה לפטמות והצלחתי במספר פעמיים. איך ניתן לאבחן האם הכאבים נגרמו בגלל פטריה או בגלל השאיבה וכיצד ניתן לטפל בכאב?
    אני רואה שיש שכבה של חומר לבן על הלשון אבל לא יודעת אם זה מהחלב או פטריה.

תודה,
    נילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפטמות

הוספת תגובה

• כאבים בפטמות - תגובה

עדי יותם
    16/10/2011

שאיבה לא אמורה להיות מלווה בכאבים ובפצעים. ייתכן שאת שואבת בעוצמה גבוהה מדי, או שהפתח במשפך צר מדי והפטמה נמעכת. אם המקרה השני צריך לברר אם למשאבה הזו יש גם משפך רחב יותר.
    כדאי לגשת בהקדם לרופא משפחה ולקבל משחה מתאימה שתעזור בהחלמה מהירה של הפצע.
    שכבה לבנה על הלשון היא בד"כ שאריות חלב. פטרייה בפה של התינוק אופיינית יותר בכתמים לבנים בפנים הלחיים ועל החניכיים.
    אם את יכולה צרי שוב קשר עם יועצת ההנקה שדיברת איתה להתאמת התכנית למצב כיום.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו