מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ושילוב בקבוקיםאורית17/10/2011
שלום
בני בן 4 שבועות. אני מניקה מהתחלה וכל הזמן נדמה לי שהוא לא שבע ולכן אני משלימה עם בקבוק. מצד שני אני שואבת ויוצאת כמות של כ120 אז לא ניראה לי הגיוני שהחלב נגמר תוך כדי הנקה.
התייעצתי עם יועצת הנקה ואחות טיפת חלב לגבי אחיזה ושתיהן אמרו שיונק יפה ומחובר יפה, מה גם שעלה במשקל.
הבעיה היא שכשאני מניקה אני מרגישה שהוא עצבני ומתנתק מהשד, בהתחלה חשבנו שזה בגלל הגזים אבל מצד שני כשהשלמתי ע ם בקבוק לקח בלי בעיה.
נכון להיום אם אנחנו יוצאים מהבית אני חייבת לקחת איתי תוספת בבקבוק, אני לא יכולה לסמוך על עצמי שאשביע אותו.
בקיצור נוצב מצב שאני מתחילה עם הנקה, עוברת לבקבוק ואז שואבת כדי לרוקן את השד.
האם יכול להיות שהתרגל כבר לבקבוק ולכן מסרב לינוק? אם כן, האם המצב הפיך?
שאלה נוספת, יכול להיות שבלילה יש לי פחות חלב מביום?
ושאלה אחרונה, אם אני שואבת ומרוקנת את השד, תוך כמה זמן הוא מתמלא שוב לרמה של ארוחה מלאה? כי אני כל הזמן מפחדת לשאוב שלא יהיה מצב שיקום רעב ולא ישאר לו....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ושילוב בקבוקים - תגובה
סיגל גולן18/10/2011שלום מ
אני מקוה שהבקבוקים של תוספת שאת נותנת לבנך הם של חלב שאוב, במיוחד שיש לך!
צריך לבדוק לא רק את התפיסה שלו על השד, אלא גם את מבנה הפה שלו וחוזק היניקה. אולי לשון קשורה שמקשה עליו לרוקן את השד? מציעה שתפני שוב ליועצת הנקה מוסמכת כדי לבדוק את זה.
אחד הדברים שיכול לסייע לבדוק את היכולת שלו להעביר חלב נקרא שקילת נסיון. לשקול אותו (עם בגדים וטיטול) לפני ההנקה ומיד אחרי (עם אותם בגדים וטיטול). כך אפשר לראות כמה הוא ינק. זה כלי שיועצות הנקה משתמשות בו לפעמים לאישור. אפשר לנסות את זה בטיפת חלב.
את מתארת חשיבה על מילוי השד ופחד לשאוב כדי לא לקחת לו את החלב שיש להרבה יולדות. זה שגוי. ככל שמרוקנים את השד יותר ולעתים יותר קרובות, הגוף נכנס להליך גבוה יותר כדי לייצר. לא צריך מספר שעות כדי למלא את השד לארוחה. בשלב הזה חלק גדול מהחלב נוצר תוך כדי הריקון. אם את שואבת שעה אחרי ההנקה, זה רק מגביר את הכמות, לא "גונב" לו.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
אורית18/10/2011לאור תשובתך, אשמח להבהרה. את אומרת שתוך כדי ריקון, השד מתמלא שוב, אז אך עם השאיבה לא יוצא חלב? או שזה פשוט לא מחקה מספיק את יניקת התינוק.
אף אפשר לייצר כמות גדולה יותר של חלב? משד אחד אני שואבת כ80 סי סי ואילו משד שני בקושי 50. ומה שיותר מלחיץ אותי זה שביומיים האחורונים אנ שאבת בקושי 50 משני הצדדים
אגב יכול להיות שמה שאני קוראת לו השלמה זה פשוט בגלל שלתינוק נוח יותר לקחת בקבוק ואז הא אוכל יותר ממה שצריך?
תודה רבה על התשובות
מאוד עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה - תגובה
עדי יותם15/11/2011שאיבה מוציאה פחות חלב מאשר תינוק בריא שנולד במועד ויונק היטב.
עם הזמן, במיוחד במשאבות הפשוטות והזולות יותר, נעשה יותר קשה לשאוב, כי הגוף מתרגל לשחרר את החלב לתינוק. משאבה טובה יותר או שאיבות בשעות קבועות יוכלו לעזור.
ככל שהשד יותר מרוקן, כך נוצר יותר חלב. אפשר לשאוב מיד לאחר ההנקה ואפשר 40-60 דקות לאחר ההנקה. לא יחסר לתינוק.
אצל הרבה נשים מורגש הבדל בייצור בין שני הצדדים. אם תשאבי מעט יותר מן הצד ה"חלש", יהיה שם יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)