מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעילות הנקהשיר21/10/2011
תינוקת בת שבועיים. אכלה במשך שבוע מטרנה וחלב שאוב בגלל שלא הצלחתי להניק, לאחר מכן הצלחתי ועברתי להנקה מלאה.
היא יונקת כ 10 דקות בממוצע, כל שעה וחצי בערך, לפעמים יותר - כל שלוש שעות(אם ישנה טוב).
שאלות:
1. האם זה מספק? (הבנתי שיש חלב קדמי ואחורי - האם היא מגיעה לאחורי ב 10 דקות?)
2. לפעמים אני מניקה 10 דקות משד אחד(נגיד ימין), לאחר מכן מחליפה לה חיתול או מנסה לגרעפס ואז נותנת את השד השני(שמאל) לעוד 10 דקות הנקה. האם בהנקה הבאה אני צריכה להתחיל בימין או שמאל?
3. היא לא עושה גרעפסים מיד לאחר הנקה - לפעמים כמה שעות אחרי או בכלל לא.....כמה זמן אני צריכה להחזיק לגרעפס לפני שאני שמה אותה במיטה? והאם תקין שלא עושה גרעפסים? זה בגלל שהיא לא שובעת?
4. בלילה יש תופעה ביומיים האחרונים שהיא מתעוררת לי כל חצי שעה רעבה - ז"א אני מניקה ב 22.30, מניקה 15 דקות, מחכה 10 דקות לגרעפס, שמה במיטה והיא שוב מתעוררת ב 23.00 - מאוד מתיש אותי ואני מחליטה לתת בקבוק מטרנה שעושה את העבודה ל4 שעות שינה - למה זה קורה דווקא בלילה? ביום היא יונקת בין שעה וחצי ל 3 . והאם זה בסדר שאני נותנת בקבוק אחד במשך הלילה?
5. מהי הנקה נכונה? להניק כמה זמן - להחליף חיתול כדי לנסות להעיר ולהציע צד שני? בד"כ היא נרדמת לי אחרי ההנקה מהשד הראשון ולא תמיד מתעוררת ואז יוצא שאני מניקה אותה שוב לאחר חצי שעה וזה יוצר צפיפות בין ההנקות. מה עושים?
תודה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות הנקה - תגובה
עדי יותם26/10/2011איזה יופי שהתגברתן על הקשיים ועברתן להנקה!
לשאלותייך: אם יש יציאות בכמות של לפחות 4 כפות ביממה, בד"כ בצבע צהוב (עד גיל חודש - אח"כ לא משנה התדירות/הכמות), 5-6 חיתולים רטובים ביממה, ועלייה של 150 גרם לשבוע לפחות בחודשיים-שלושה הראשונים - כנראה שהכל בסדר. יש תינוקות חזקים ויעילים שהנקה של עשר דקות מספיקה להם, אם כי זה נשמע די נמוך וייתכן שהנקות הלילה מפצות על ההנקות הקצרות ביום.
מניקים מצד א', מציעים צד ב', ובין אם ינקה מב' או לא, מתחילים מב' בהנקה הבאה. ז"א כל הנקה מתחילים מצד אחר.
נשמע שאין צורך לבזבז זמן על הגרעפס. מקסימום תפלוט, זו רק בעיה של כביסה ולא קשור לשובע.
אפשר לנסות להחליף חיתול גם בלילה כדי שתינק מהצד השני. שילוב בקבוקים יכול להוריד את כמויות החלב שלך ולפתח אצלה העדפת בקבוק.
היא רק בת שבוע - הדברים עוד ישתנו הרבה פעמים. המשיכי להניק לפי צרכיה ואם את מוטרדת, היפגשי עם יועצת הנקה מוסמכת שתראה את התמונה כולה - קשה לדעת לפי תיאור באינטרנט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר26/10/2011ואם הנקתי מ א' 10 דקות, ואח"כ הצעתי צד ב' (ולפעמים רק אחרי רבע שעה, חצי שעה היא רוצה שוב) - וינקה עוד 10 דקות - בכל זאת להתחיל מ ב' בפעם הבאה? כי הרי משניהם הניקה אותו זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עדי יותם27/10/2011כל עוד כולם מרוצים לא נורא משנה מאיזה צד תתחילי להניק :) אבל פחות משנה משך ההנקה - ייתכן מאוד שגם כשהזמן הוא אותו זמן, היניקה מהצד הראשון, כשהתינוק יותר רעב, תהיה יותר אינטנסיבית והוא יקבל כמות חלב גדולה יותר מצד זה. אמהות רבות מרגישות שהצד שהיה שני בהנקה הקודמת, מלא וכבד יותר מהצד הראשון בהנקה הבאה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות הנקה - תגובה
סיגל גולן27/10/2011שלום
שאלת הרבה שאלות ואנסה לענות.
1. אין שני סוגים של חלב (קדמי ואחורי). הרכב החלב משתנה כל הזמן בהנקה ונהייה יותר ויותר שומני ככל שהשד מתרוקן. לא מתיחסים למספר הדקות כי לכל תינוק יש את חוזק היניקה שלו.
2. אם נתת "מנה עיקרית" מימין ו"קינוח" משמאל, בהנקה הבאה תני מנה עיקרית משמאל וקינוח מימין. אם את שוכחת לפעמים לא נורא.
3. לא כל תינוק שיונק חייב להוציא גרעפס. זה לא פונקציה של שובע, אלא אוויר שנבלע בזמן האכילה. אם לא מראה סימנים שמפריע לו משהו בבטן, לא צריך לחכות לזה.
4. אם את מרגישה שיותר יעיל בלילה לתת בקבוק כדי שתראי שלקחה מנה ותוכלו לישון קצת אחרי זה, עדיף לתת חלב שאוב ולא פורמולה. הפורמולה "מפקק" להם את מערכת העיכול ובגלל זה ישנים יותר זמן, לא בגלל שיותר טוב להם.
5. אין ממש דבר כזה הנקה נכונה. כל אמא מוצאת את הדרך עם התינוק שלה. התינוקת שלך עדיין רכה ולומדת וגם את. היא תגדל ותתחזק עם הזמן והשעות יסתדרו יותר. חשוב לראות שהיא מרוצה, מתפתחת ועולה במשקל לפי המצופה.
בהצלחה!!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)