מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמ"ל בלילה עם הנקה מלאהאמא חדשה22/10/2011
שלום,
יש לי תינוק בן 3 וחצי חודשים. אני עובדת מהבית ברוב ימי השבוע ונותנת הנקה מלאה, לפי דרישה.
בימים שבהם אני חצי יום בערך בעבודה מחוץ לבית, אני דואגת לשאוב בכדי שיתנו לו בקבוקים עם חלב אם.
גם בלילה התינוק יונק.
בסביבות 21:30 בערב נרדם ואז קם להנקה בשעה 24-24:30 ואחר כך שוב בסביבות 3 לפנות בוקר ואז אני כבר נותנת לו הנקה בשכיבה איתי והוא נרדם לידי. כך שלמעשה יש לו את הציצי זמין ולפעמים הוא שוב קם אחרי שעה ליניקה קצרה.
בדרך כלל בשעה 5:30 בבוקר הוא קם ליום העירני שלו.
התינוק כמעט ולא ישן במהלך היום.
ההנקה חשובה לי מאוד אל בעלי מבקש כעת שבלילה בחצות אתן לו בקבוק של תמ"ל על מנת שישן טוב וכך גם אני אוכל לישון שינה רציפה ולא לקום עייפה...
אני קצת מודאגת מהעניין הזה של תמ:ל כי אני מאוד רוצה לתת הנקה מלאה ואני מאמינה בהנקה של חלב אם בלבד, אז יש פה עניין שעלי להתחשב גם ברצונות שלו (לא נכנס לזה אבל העייפות שלי מביאה לחוסר שקט שמביא לחוסר שקט של בעלי ומריבות...כך בכל אופן הוא רואה את זה.)
האם בקבוק תמ"ל אכן יפריע להנקה?
בנוסף מדובר בתינוק שיש לו יציאה אחת לשבוע+ . הוא סובל מכאבי בטן. כעת בטיפול הומאוםטי שמטיב עימו. האם תמ,ל יעזור גם להרגעת הבטן או רק יקשה עליה יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל בלילה עם הנקה מלאה - תגובה
עדי יותם27/10/2011לא פשוט ללמוד לחיות בשלישייה, עם הרצונות, הצרכים והבקשות של כל הצדדים, שלפעמים מתנגשים...
כולם צודקים: התינוק שרוצה להתעורר בלילה (תינוקות שישנים שינה עמוקה מדי, כנראה מועדים יותר לסכנות כגון מוות בעריסה; הצורך בקירבה של אמא מקבל צורה של רצון לינוק, אבל לא מדובר רק בתזונה; ועוד), האמא שצריכה את שעות השינה שלה כדי לתפקד היטב בשעות היום, ובן הזוג הדואג לכולם :)
המלצות ארגוני הבריאות הן שתינוקות יקבלו הנקה מלאה ובלעדית עד סביבות גיל חצי שנה, ולאחר מכן המשך הנקה בשילוב מזון מוצק. קיבת התינוק אינה בנויה להתמודד עם מולקולות החלבון הגדולות של חלב פרה (המרכיב העיקרי בתמ"ל), ואם תינוקות ישנים יותר כשהם אוכלים תמ"ל (וזו אינה אמת גורפת, אגב), הסיבה היא שהגוף שלהם מתאמץ יותר בפירוק מולקולות אלה.
נסי לחשוב אם יש דרכים אחרות שבהן תוכלי לישון. אולי הנקה בשכיבה בחדר חשוך ושקט בשעות היום, ושינה משותפת עם התינוק, תעזור לו לישון יותר בשעות היום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)