מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תניוק שמתעורר הרבהמירי25/01/2008
שלום,
בני בן 6.5 חודשים. עד גיל 6 חודשים ינק מלא (או שאוב מבקבוק ע"י המטפלת) הוא היה מתעורר כל שעתיים שלוש בלילה ונרדם אחרי יניקה הנחתי שהחלב כבר לא משביע אותו אבל המשכתי למרות שזה מאוד הפריע לי במהלך היום בעבודה ואח"כ בבית איתו ועם בני בן ה-5. התחייבתי לעצמי שאניק אותו מלא עד גיל 6 חודשים.
כשנכס לפעוטון בגיל 6 חודשים רציתי להמשיך להניק ולשאוב אבל נראה לי שבפעוטון עם עוד ילדים הם לא ידעו או לא יהיה להם מספיק זמן להתעסקות עם חלב אם אז הפסקתי את ההנקה ועברנו לתחליף+דייסה. חשבתי שזה גם ישביע אותו והוא ישן יותר טוב וכך גם אני.
אבל זה לא קורה, הוא פשוט ממשיך להתעורר, אמנם פחות ממקודם אבל עדיין מתעורר הרבה, אני שומעת המון על תינוקות בגילו שישנים לילה מלא או מתעוררים רק פעם אחת.
מה עושים?? מה מפריע לו?? עד מתי זה ימשיך ומתי הם מתחילים לשון לילה שלם?
אגב, אני מאוד מאוד מתגעגעת לתקופה שהנקתי אותו, הגמילה הייתה יותר קשה לי מבחינה ריגשית מאשר לו, את הפסקת ההנקה עשיתי ללא כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירי
ג'ניס זאוסמר26/01/2008שלום מירי,
זו "בעיה" נפוצה
ותכלי לראות שעניתי מספר רב של פעמים על הנושא של התעוררות בלילה בגיל הזה. משום מה חושבים שמתעוררים מתוך רעב וכמובן מאשימים את חלב האם שהוא לא מסביע - העניין הוא שהוא כן מסביע ושתינוקות לא זקוקים לאכול בלילה בגיל הזה אבל מבקשים לאכול בלילה מתוך הרגל וצורך לתחושת בטחון קשה מאוד לשנות הרגלים אבל יש אפשרויות.
לפני השינה צריכים ליצור אוירה של לילה ופעילות לקראת.
אמבטיה לפני השינה לפעמים עוזרת
שגרה של כל הפעילויות הללו
אם מבקשים לאכול קיימים כמה אפשרויות - או לא לתת (זה קשה מאוד ואני לא הייתי עומדת בזה אבל יש המדווחים על תוצאות!), לבקש מבעלך לתת וליצור אווירה של "עסקים בלבד" - לא להדליק אור, לא לספר סיפורים ולא ליצור תנאים של כדאיות .
מבחינת הפתחות פסיכולוגית תינוקות בגיל הזה עדיין זקוקים לאמא בסביבה הקרובה ויתכן שיצרנו , מתוך צרכים שלנו, ציפיות שונות מתינוקות בגיל הזה. אולי!!
אנ לא הייתי מקשיבה למה שאחרים אומרים - הייתי מספקת לתינוק שלי את הכל כדי שירגיש בטוח ואהוב.
אני בטוחה שתמצאי את הדרך המתאימה לך
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)