מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כישלון בהנקהשני26/01/2008
הי ג'ניס
בני נולד 2.700, בבי"ח הנקתי אותו וכשיצאנו משקלו ירד ל-2.470.
מאז שחזרנו הביתה בני החליט שלא בא לו יותר לינוק...
התייעצתי עם 3 יועצות הנקה, אפילו טיפלנו בלשון קשורה, פיטמת סיליקון כמעט נתנה מענה
וגם את זה בני כבר לא רוצה להכניס לפה.. וזהו..יאוש!!!
מאז שחזרנו הביתה (חודש) אני שואבת כל 3 שעות. האם ייתכן מצב שהחלב ייגמר?
היום בני שוקל 3.600 האם יש סיכוי שאולי בכל זאת ההנקה תצליח? האם כדאי לחזור לנסות שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ג'ניס זאוסמר26/01/2008שני שלום,
מצטערת שלא יוצא לך כפי שחלמת - באמת עברת הרבה.
שאיבה - אם את שואבת כל 3 שעות עם מכשיר טוב החלב אמור להמשיך להיווצר עוד כמה חודשים לפחות.
אני ראיתי כמה תינוקות הרבה יותר מ"בוגרים" מתחילים לינוק - אבל זה נדיר. משהו מונע מהם לרצות לתפוס וכמובן אין הסברים לאחר שניסית כל כך הרבה דברים.
אני הייתי מוריד לחץ, אפילו לא מציעה לה לינוק כמה ימים.
לאחר מכן תתחילי ללת לה לאכול מבקבוק ולאחר כרבע עד חצי ארוחה תנסי לקרב אותה לשד.
אפשר גם ,שוב, מבלי לנסות לחבר אותה, פשוט לשים אותה לידך כאשר את בלי חזיה.
תני לה להתקרב, להתקרבל, ללא לחץ של יניקה, ולא כאשר היא רעבה. לפעמים כך "מתידדים" עם הציצי וזה עובד.
כל עוד את ממשיכה לדאוג להמשך ייצור החלב על ידי שאיבות.
אני מקווה שיצליח לך וגם עם לא תכלי לדעת שאשית הכל ועדיין דואגת שהיא תקבל חלב אמא - וזה חשוב מאוד.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי שם.
אמא31/01/2008שני אהלן
אני קוראת את ההודעה שלך וכאילו יצאו המילים מפי...אני עברתי תהליך דומה עם בני הראשון.הוא נולד קטן 2600 ק"ג, וכשהוצאנו אותו מבית החולים הוא היה כבר 2200 ק"ג. חשתי שנכשלתי כי לא הצלחתי לחבר אותו נכון לפטמה,הוא היה נרדם על השד...לא אכל מספיק ונשאר רעב :-(
ואז גם אני שאבתי כל שלוש שעות (בוקר,צהריים,ערב,לילה וחוזר חלילה) ואין ספק שזה ראוי לציון ולהערכה מאין כמוה!!!
התייעצתי עם יועצות הנקה, לא הפסקתי לנסות ולא הפסקתי לשאוב. הכי חשוב היה לי שהוא יקבל את החלב שלי ולא תחליפים, עם כל אי הנוחות, הכאבים שבעניין והעייפות..
גם הנחתי אותו מספר פעמים על חזי כשאני ללא חזיה (כפי שכתבה לך זנס) והוא לאט לאט התקרב והתחיל למצוץ.בפעמים הראשונות לקח כמה מציצות בלבד,ניסיתי שוב ושוב ולאט לאט הצלחתי להחזירו לשד.השתמשתי גם בפטמת סיליקון.
ברור שהתהליך היה מלווה בהרבה תסכול שלי,וגם שלו...כי הוא רצה רק בקבוקים..אבל לא וויתרתי.
עצתי לך, המשיכי לנסות ולשאוב במקביל. שאיבה באמצעות מכשיר אינה כמו יניקה של תינוק, אבל אני מציעה לך להמשיך לשאוב כדי להמשיך ולייצר.
בכל אופן, ולגבי כל החלטה שתקבלי, הכי חשוב שתהיי שלמה איתה, ותגידי לעצמך שעשית כמיטב יכולתך עבורו.
בהצלחה רבה רבה ושיהיה במזל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)