כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    אורית
    27/10/2011

שלום

יש לי כמה שאלות:
    1. בני בן החודש מתנתק לי כל הזמן בזמן היניקה. אחות טיפת חלב אמרה שהזרם כנראה חזק מידי כתוצאה משאיבות. אך אשר לגרום לו לינוק כי זה גלגל, הוא מסרב לינוק ואז אני שואבת ואז הזרם מתגבר ושוב ושוב
    2. ממה מורכב החלב? כשאני שואבת ושמה במקרר אז אחרי כמה שעות אני רואה שיש 3 גוונים בבקבוק, בתחתית לבן חיוור אחר"כ צהבהב ואח"כ לבן כמו גבינה
    מה זה כל אחד מהגוונים?
    3. אך אפשר להעשיר את החלב? ז"א האם יש איזה שהיא תזונה מומלצת שתעשיר את החלב גם מבחינת ויטמינים וגם מבחינ קלוריות

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

עדי יותם
    01/11/2011

1. אפשר לשאוב שתיים-שלוש דקות לפני ההנקה כדי להוציא את הזרמים החזקים. אפשר להניק כשאת נשענת אחורה ואולי אפילו ממש שוכבת על הגב - כך הזרימה תהיה איטית יותר. אם לא מסתדר כדאי להיפגש עם יועצת הנקה שתוכל לראות בעיניים את המצב ולתת הנחיות מדויקות יותר.

2. החלב הוא יותר מ-90% מים, ובשאר עשרת האחוזים יש הכל - חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים. מה שאת רואה זו שכבת השומן שצפה למעלה. אם תשאירי עוד כמה שעות זה ייראה כנראה יותר כמו שתי שכבות ולא שלוש.

3. אם את לא סובלת מתת-תזונה חריפה, אין צורך לאכול שום דבר מיוחד. בדקו חלב של אמהות ממדינות שונות, הרגלי תזונה שונים, ואפילו חלב של אמהות עם תת תזונה *מתונה* באפריקה, ואצל כולן הרכב החלב היה דומה. הדבר העיקרי שאפשר קצת לשנות הוא הרכב השומנים - אם תאכלי פחות מרגרינה ושמנים מוקשים אחרים, ויותר שמן זית ושמנים צמחיים בריאים, ודגים עשירים בחומצות שומן, הרכב השומנים יהיה בריא יותר. יש ספר מומלץ בשום "המדריך השלם לתזונה בהריון" שיש בו חלק ארוך ומפורט גם לגבי תזונה בהנקה - אבל המטרה היא לא להעשיר את החלב (שמספיק עשיר גם ככה...) אלא חיזוק הגוף של אמא, התאוששות מן ההריון והכנה לקראת ההריון הבא, אם מתוכנן כזה :) (וגם ירידה במשקל, אם רלוונטי).

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו