הצילו!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו!
    הדס
    31/10/2011

יש לי תינוק שמנמן בן 3 וחצי חודשים. יונק בדרך כלל. בזמן האחרון היתי צריכה לצאת ונתנו לו בקבוק תמ"ל (לא יותר מבקבוק ביממה). בימים האחרונים התחיל לצעוק בהנקה וראיתי שהזרימה איטית מאד. ניסיתי לשאוב וראיתי שבקושי יוצא חלב. נתתי לו בקבוקים עם תמ"ל שלא יהיה רעב. התחלתי לשאוב והכמות ממש מעטה 40-60 CC בקושי. החזה רך וריק. מפחיד! מה קורה לי? האם אתן מכירות מצב שבו הגוף פתאום מפסיק לייצר חלב? (יש לציין שאני מקפידה לשתות מספיק, לוקחת חילבה, ישנה עם הפסקות של שעה וחצי-שעתיים בלילה להנקה) תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו!

הוספת תגובה

• גם אני עם אותה בעיה

אתי
    31/10/2011

גם אני עם אותה בעיה, בני אמנם בן 5 חודשים, אך פתאום אני מנסה לשאוב ואין כמעט כלום, בקושי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגו עלי

הדס
    01/11/2011

בבקשה אם אחת היועצות יכולה לענות לי. אני ממש אובדת עצות. כבר יומיים שואבת (אוונט חשמלית) כל שעתיים-שלוש. לוקחת ויטמינים, חילבה וטיפות לחלב רב ויוצא קילוח דקיק. איפה הגודש שהיה לי בגיל חודש? איפה הטיפטופים והשפע?
    התינוק רעב ואוכל אבקות ובא לי לבכות.
    אל תדלגו עלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו! - תגובה

סיגל גולן
    03/11/2011

הי הדס
    הזרימה מבקבוק לא מדומה לזרימה מהשד, כך היש תינוקות שלומדים להעדיף את הזרימה מהבקבוק כשהוא יותר מהיר ורציף מאשר מהשד. בשביל זה כדאי לתת בקבוק בצורה איטית ומוקצבת ולא בזרימה מהירה. אפשר לייזום הפסקות. אם היית שואבת ומשאירה חלב שאוב לפחות הגוף היה ממשיך לייצר את כל החלב שהוא צריך. אם יש בקבוק תמ"ל כשאת לא בבית ואת לא שואבת, הגוף מבין שעליו לייצר ארוחה פחות.
    את לא יכולה להבין משאיבה כמה חלב יש. אם את מודאגת, החלב לא זורם. תינוק כמעט תמיד יכול להוציא יותר חלב ביניקה מאשר משאבה.
    תנסי להיניק אותו בימים הקרובים במצב של עור לעור. תנוחי, תשתי, תשאבי מתי שאת יכולה בין לבין. תאמיני ביכולת שלו לינוק ותגידי לו שאת מאמינה בו.
    תעדכני!
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו