חוסר תפוקה בשאיבות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר תפוקה בשאיבות
    חנה
    03/11/2011

בני בן 3.5 חודשים, חזרתי לעבודה, אני עובדת מ8:00עד 14:00 ושואבת פעמיים. בני אוכל בכל ארוחה כ 140CC אך בשאיבות לא יוצא לי יותר מ 70-90 CC בזמנים הטובים.. יש לציין שהשאיבה אורכת לי זמן רב כ- 20 דק' וזוהי התפוקה. לצערי אני לא שואבת שתי מנות בעוד הוא אוכל אצל המטפלת שתי מנות ולכן נאלצת לתת לו תמ"ל, 1. מה עושים איך ניתן להתגבר על הבעיה ולגרום שתהיה תפוקה גדולה יותר בשאיבה??
    2. האם שאיבה של 20 דק' זה נורמלי? לא הרבה מידי זמן?
    3. האם כדאי להשתמש בכמוסות להגברת חלב אם? אם כן מה מומלץ?
    נ.ב. אציין כי אני שואבת במשאבת אוונט חשמלית.
    תודה מראש על עזרתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תפוקה בשאיבות

הוספת תגובה

• חוסר תפוקה בשאיבות - תגובה

עדי יותם
    07/11/2011

כל הכבוד על המשך ההנקה עם החזרה לעבודה, ועל השאיבות!
    ראשית, 140 בבקבוק נשמע קצת הרבה. אפשר לנסות בקבוק עם פטמה יותר איטית (מאם, טומי טיפי, אוונט - נחשבים לבעלי זרימה איטית. לשילב יש משהו שנקרא "בקבוק לפגים" - אמנם מכיל רק 60 מ"ל אבל הפטמה איטית באמת וייתכן שכך יאכל פחות).

אפשר לשאוב גם 30 דקות. שאבי מצד אחד עד שהטפטוף נחלש/נפסק ואז עברי לצד השני, וחוזר חלילה פעמיים-שלוש בכל שאיבה. ז"א לשאוב לפי הטפטוף ולא זמן קצוב לכל צד. אפשר ללחוץ על השד מכיוון בית השחי כדי להגביר את הזרימה.

אפשר לנסות להוסיף שאיבה אחת גם אחה"צ כדי להרגיל את הגוף לייצר יותר חלב בשעה זו (לתינוק לא יחסר. אפשר לשאוב כ-40 דקות לאחר שינק).

אם אין לך לחץ דם נמוך או סוכר נמוך, אפשר לשקול שימוש בכמוסות חילבה להגברת החלב.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו