מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל נמוךסוכנת09/11/2011
חזרתי מטיפת חלב עם בטחון ברצפה.
הילדה שלי תהיה בת חודשיים ב-15 לחודש, היא נולדה במשקל 2480, השתחררה עם 2318, בגיל חודש שקלה 2960, חודש וחצי שקלה 3120 והיום שוקלת 3155.
אני נותנת הנקה מלאה לפי דרישה, לפעמים יוצר כל שעתיים לפעמים גם כל שעה, בלילה היא פותחת פערים יותר גדולים גם של 4 שעות.
היא עושה פיפי, קקי פעם או פעמיים ביום.
היא רגועה וישנה טוב.
היום לאור העליה האחרונה במשקל אחות טיפת חלב הציעה לתת תוספת כדי שתעלה עוד. לטענתה תינוק צריך להיות יותר מלא, היא צבטה אותה בבטן ואמרה שהיא לא מיובשת אבל צריך להיות יותר "איפה לתפוס".
אני אמרתי לה שתסתכל על כל המשפחה ולא רק על הילדה. אחים שלה היו קטנים גם ובעלי אף הוא קטן.
אני לא מבינה איך סימילק ושו"ת יכולים להיות יותר בריאים מחלב אם, והאם בכלל להיתייחס להערות האלה שמערערות לי את הבטחון בהנקה.
אשמח לעצה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל נמוך - תגובה
עדי יותם15/11/2011מצטערת לשמוע, אני יכולה להבין כמה קשה הפגיעה בביטחון, וברור שאת רוצה את הטוב ביותר לבתך ומאוד מחויבת להנקה.
תמ"לים אכן לא בריאים יותר מחלב אם אלא בהחלט להפך, אבל יש קצב מסוים של עלייה במשקל שמצופה מתינוקות, וייתכן שמסיבה שכרגע לא ידועה, בתך לא אוכלת מספיק. אם היו לך חוויות הנקה טובות עם אחיה, יש סיכוי מצוין שאפשר גם כאן לשפר את ההנקה כך שהחלב יספיק לה (וגם הביטחון שלך יגדל...).
כדאי להיפגש בדחיפות עם יועצת הנקה מוסמכת שתנסה לאתר את מקור הבעיה וליצור לך תכנית עבודה שתשפר את המצב. אם את בקופ"ח כללית או מאוחדת, אפשר להיעזר בייעוץ הנקה דרך הקופה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)